XPRIMM Stiri
?
1 EUR = 4.8649
?

1 USD = 3.9774

?


Buletin informativ de Asigurari si Pensii, Nr. 4531 - 23 decembrie 2020
STIRI INTERNE | REPUBLICA MOLDOVA | STIRI EXTERNE | PIETE FINANCIARE | JOB | EVENIMENTE


Echipa XPRIMM va multumeste pentru ca ati fost alaturi de noi si in 2020 si va ureaza Sarbatori Fericite si un An Nou mai bun, cu succese si vesti bune!
P.S. Buletinul XPRIMM Stiri revine pe data de 5 ianuarie 2021.
STIRI INTERNE ?
Revista PRIMM Asigurari & Pensii a fost lansata in format digital multimedia!
Andreea RADU, 22-12-2020
Editia Speciala a Revistei PRIMM Asigurari & Pensii, din luna decembrie 2020, a fost lansata intr-un format digital multimedia, cu video-uri si link-uri active, pentru ca lectura acesteia sa fie cat mai placuta. Noul numar al revistei este dedicat oamenilor din industria de asigurari, dar si celor din domenii conexe, care au gestionat schimbarea si au facut posibila adaptarea la noile conditii generate de pandemia de COVID-19.

UNSICAR si-a stabilit noua conducere pentru urmatorii 3 ani. Dorel DUTA, reales Presedinte
Andreea RADU, 22-12-2020
Uniunea Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania - UNSICAR si-a stabilit conducerea pentru urmatorii trei ani, al carei mandat va expira la finele anului 2023. Astfel, in urma voturilor exprimate de membrii asociatiei in cadrul Adunarii Generale din data de 22 decembrie 2020, la conducerea Uniunii ramane Dorel DUTA, actualul Presedinte.

Piata RCA: Prima medie a scazut cu 1%, in timp ce dauna medie a crescut cu 6% in primele 9 luni
Andreea RADU, 22-12-2020
Valoarea totala a primelor de asigurare subscrise pentru asigurarile RCA in primele 9 luni ale anului 2020 a atins valoarea de aproximativ 2,94 miliarde lei, restul pana la totalul clasei A10 reprezentand asigurarile transportatorului pentru marfa transportata in calitate de caraus si asigurarile RCA subscrise pe teritoriul altor state membre UE in baza dreptului de libera prestare a serviciilor. Comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent, valoarea primelor brute subscrise a crescut cu circa 4%.

FII TREAZ LA VOLAN CU ZERO LA MIE si participa la CONCURS!
Adina TUDOR, 22-12-2020
Oricand, dar cu precadere in perioada sarbatorilor, consuma alcool in mod responsabil si nu te urca la volan dupa ce ai baut - acesta este mesajul campaniei de preventie rutiera "FII TREAZ LA VOLAN CU ZERO LA MIE". In cadrul acesteia, soferii sunt invitati sa participe si la un concurs.

METROPOLITAN Life anunta o crestere de 14,7% a subscrierilor in primele 9 luni din 2020
Andreea RADU, 22-12-2020
METROPOLITAN Life a inregistrat o crestere de 14,7% a primelor brute subscrise in primele noua luni ale anului 2020, comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent, in timp ce valoarea indemnizatiilor a urcat cu 14,9%, au anuntat oficialii companiei.

PENSII PRIVATE ?
Evolutia pietei pensiilor private in primele noua luni ale anului 2020
Andreea RADU, 22-12-2020
Sistemul pensiilor private a cunoscut o evolutie pozitiva pe tot parcursul functionarii sale, activele totale si numarul de participanti fiind in continua crestere. Astfel, valoarea activelor totale aflate in administrare, la nivelul intregului sistem de pensii private, a ajuns, la 30 septembrie 2020, la 72,58 miliarde de lei, in crestere cu 18% fata de septembrie 2019, conform datelor publicate de ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara.

STIRI EXTERNE  
Schimbari climatice: 2021 va fi un an mai racoros, dar, cu toate acestea, va intra in topul celor mai fierbinti 6 ani
Cristian SUCA, 22-12-2020
Specialistii din cadrul Serviciului National de Meteorologie al Marii Britanii (UK Met Office) prognozeaza ca 2021 va fi, la nivel global, un an mai racoros, dar, cu toate acestea, va intra in topul celor mai fierbinti 6 ani. Fenomenul meteorologic La Nina va face ca temperaturile sa scada, dar emisiile de gaze cu efect de sera vor avea in continuare un impact semnificativ. Astfel, cercetatorii sustin ca 2021 va fi mai cald cu 1 grad Celsius decat nivelul pre-industrial - al saptelea an consecutiv egal sau mai mare decat nivelul din perioada pre-industriala, noteaza BBC.

Capgemini: 70% dintre organizatii considera ca productivitatea muncii de la distanta este sustenabila si dupa pandemia COVID-19
Cristian SUCA, 22-12-2020
Cele mai multe organizatii au asistat, in T3 2020, la cresteri semnificative ale productivitatii, permitandu-le angajatilor sa lucreze de la distanta, dar, cu toate acestea, angajatii sunt afectati de sentimentul de a fi "mereu activi", se arata in cel mai recent raport Capgemini - "The future of work: from remote to hybrid". Pentru a continua sa se bucure de beneficiile muncii de la distanta si pentru a gestiona asteptarile pe care le au angajatii, organizatiile trebuie sa gaseasca modelul potrivit de operare, pentru o abordare hibrida mai echilibrata. In acest sens, liderii trebuie sa regandeasca eficacitatea structurilor existente si sa elimine barierele dintre echipe.

PIETE FINANCIARE  
Studiu: 4 din 10 consumatori vor cheltui mai putin de Craciun decat anul trecut in contextul pandemiei de COVID-19
Andreea RADU, 22-12-2020
Aproximativ patru din zece consumatori (38%) planuiesc sa cheltuiasca mai putin de Craciun decat anul trecut in contextul pandemiei de COVID-19, iar cei mai multi (65%) spun ca vor prefera cumparaturile online pentru a evita aglomeratia, potrivit studiului Deloitte 2020 Holiday Retail Survey.

INS: Rata de ocupare a populatiei in varsta de munca (15-64 ani) a crescut la 66% in T3 2020
Bianca CIOCOTISAN, 22-12-2020
Rata de ocupare a populatiei in varsta de munca (15-64 ani) a fost, in trimestrul III al anului 2020, de 66%, in crestere fata de trimestrul anterior cu 0,8 puncte procentuale, arata cele mai recente date ale Institutului National de Statistica (INS).

JOB  
Rubrica oferita de asiguratori.ro
?
WILSON INSURANCE BROKER Parteneriat Online & Offline
WILSON INSURANCE BROKER BROKER ASIGURARI
ASIROM VIG Manager Echipa Subscriere Corporate
ASIROM VIG Inspector Daune Auto
ASIROM VIG Inspector Daune Non-Auto
ASIROM VIG Inspector Vanzari Directe (Key Account Manager)
ASIROM VIG Coordonator Vanzari Alternative (CVA)
ASIROM VIG Unit Manager
OBSIDIAN Broker Senior Broker Vanzari (full time, Bucuresti)
OBSIDIAN Broker Director Adjunct de Vanzari (full time, Bucuresti)
HOLFIN Broker Broker de Asigurari
HOLFIN Broker Asistent Brokeraj
ABONARE

Revista PRIMM
Interviu

Nicu MARCU Nicu MARCU
Presedintele
Autoritatii de Supraveghere Financiara

Presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara, Nicu MARCU, a acordat un interviu Publicatiilor XPRIMM, in cadrul caruia face o radiografie a dinamicii pietelor financiare, in contextul pandemiei COVID-19. De asemenea, Presedintele ASF vorbeste despre provocarile pe care le aduce accentuarea digitalizarii in ceea ce priveste actul de supraveghere a pietelor financiare non-bancare.

TENDINTE
Oameni sau roboti? Cum ne adaptam unei "noi normalitati"
Pandemia generata de virusul COVID-19 reprezinta, in primul rand, o tragedie umana, prin urmare afecteaza bazele societatii, iar efectele generate de acest bumerang se reflecta si in piata muncii.

Continuare

Despre Oameni
ANIVERSARI
Miercuri, 23 decembrie
Viorel VASILE
CEO
SAFETY Broker
XPRIMM Insurance Reports
Publicatii de analiza a pietelor de asigurari pentru 32 de state din regiunile ECE, SEE si CIS.