XPRIMM Stiri
?
1 EUR = 4.8663
?

1 USD = 4.0068

?


Buletin informativ de Asigurari si Pensii, Nr. 4530 - 22 decembrie 2020
STIRI INTERNE | REPUBLICA MOLDOVA | STIRI EXTERNE | PIETE FINANCIARE | JOB | EVENIMENTE


MAXIMA ZILEI  
Greselile unui om reprezinta porti catre noi descoperiri.
James JOYCE
STIRI INTERNE ?
Top ASIGURATORI dupa primele 9 luni din 2020
Andreea RADU, 21-12-2020
Piata asigurarilor din Romania a ajuns, in primele 9 luni ale acestui an, la un volum al primelor brute subscrise de peste 8,5 miliarde lei, in crestere cu aproximativ 4,8% fata de valoarea inregistrata in aceeasi perioada a anului anterior, se arata in raportul publicat luni de ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara. Afla clasamentul companiilor!

Piata de brokeraj a avansat cu 9,2% la 9 luni 2020. Clasamentul jucatorilor!
Andreea RADU, 21-12-2020
In primele noua luni din 2020 se constata, o crestere procentuala de 9,2% fata de aceeasi perioada a anului 2019 a valorii primelor distribuite pentru asigurari generale si asigurari de viata, la peste 5,77 miliarde de lei, conform raportului ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara. Brokerii au intermediat 67,76% din intreaga valoare a subcrierilor din piata asigurarilor.

Dan CRISTESCU, GLOBASIG: Lipsa educatiei financiare impiedica dezvoltarea pietei de asigurari si nu numai
Adina TUDOR, 21-12-2020
O educatie financiara deficitara afecteaza cu siguranta dezvoltarea pietei de asigurari, dincolo de impactul negativ pe care il are asupra bunastarii romanilor, este de parere Dan CRISTESCU, Membru in Board-ul GLOBASIG Broker.

BCR si OMNIASIG VIG lanseaza o asigurare care acopera, printre altele, si tranzactiile frauduloase cu cardul si cu PIN-ul
Andreea RADU, 21-12-2020
Banca Comerciala Romana (BCR) lanseaza impreuna cu OMNIASIG Vienna Insurance Group conceptul Multi Protect, un produs de asigurare care ofera acoperire pentru pierderile si furtul bunurilor personale, precum si pentru tranzactiile frauduloase cu cardul si cu PIN-ul, care nu intra in responsabilitatea bancii conform legislatiei in vigoare.

PAID: Numarul locuintelor asigurate a crescut in luna noiembrie
Andreea RADU, 21-12-2020
La nivel national, 1.756.920 de locuinte erau asigurate printr-o polita PAD (asigurarea obligatorie a locuintei), la finalul lunii noiembrie 2020, in crestere atat fata de luna precedenta, cat si fata de aceeasi luna a anului trecut, conform statisticilor Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale - PAID Romania, societatea privata care administreaza sistemul de asigurare obligatorie a locuintelor.

STIRI EXTERNE  
Atacurile ransomware, pe o panta ascendenta, in 2020, in ceea ce priveste atat severitatea, cat si costurile, in comparatie cu 2019
Cristian SUCA, 21-12-2020
Anul acesta, atacurile de tip ransomware au intrat pe o panta ascendenta, comparativ cu anul 2019, atat in ceea ce priveste severitatea, cat si costurile asociate unor astfel de atacuri, arata un raport realizat de compania de asigurari Beazley, care mai subliniaza si ca atacurile de tip ransomware au devenit cea mai mare amenintare cibernetica la adresa companiilor din intreaga lume.

IAIS: Impactul pandemiei COVID-19 asupra sectorului global de asigurari
Cristian SUCA, 21-12-2020
IAIS (The International Association of Insurance Supervisors) a publicat, recent, raportul GIMAR - "2020 Global Insurance Market Report", care analizeaza, din perspectiva de supraveghere, impactul pandemiei COVID-19 asupra industriei globale de asigurari.

PIETE FINANCIARE  
Deloitte: Necunoscutele anului 2021, factori care ar putea influenta activitatea companiilor in 2021
Bianca CIOCOTISAN, 21-12-2020
Economiile lumii par a fi rezistat onorabil in fata provocarilor generate de pandemia de COVID-19, datorita mobilizarii financiare fara precedent a celor mai puternice state si a organizatiilor internationale si, mai ales, a concesiilor masive privind indatorarea, abordare opusa celei din criza precedenta, cand s-a mizat pe austeritate. Cu toate acestea, ingrijorarile persista din cauza incertitudinii inca ridicate cu privire la evolutia pandemiei, dar si a capacitatii statelor de a mentine stimulentele acordate pentru sustinerea economiei, precizeaza Vlad BOERIU, Partener Servicii Fiscale si Juridice, Deloitte Romania, intr-un material de opinie.

Eurostat: Romania, tara cu cel mai mic indice al nivelului de pret pentru comunicatii din UE
Bianca CIOCOTISAN, 21-12-2020
Preturile din sectorul comunicatiilor din intreaga Uniune Europeana erau, in 2019, de aproape cinci ori mai mari in cele mai scumpe state membre decat in cele mai ieftine (Belgia 176 fata de Romania 38), arata cele mai recente date publicate de Eurostat, Biroul de Statistica al Uniunii Europene.

JOB  
Rubrica oferita de asiguratori.ro
?
WILSON INSURANCE BROKER Parteneriat Online & Offline
WILSON INSURANCE BROKER BROKER ASIGURARI
ASIROM VIG Manager Echipa Subscriere Corporate
ASIROM VIG Inspector Daune Auto
ASIROM VIG Inspector Daune Non-Auto
ASIROM VIG Inspector Vanzari Directe (Key Account Manager)
ASIROM VIG Coordonator Vanzari Alternative (CVA)
ASIROM VIG Unit Manager
OBSIDIAN Broker Senior Broker Vanzari (full time, Bucuresti)
OBSIDIAN Broker Director Adjunct de Vanzari (full time, Bucuresti)
HOLFIN Broker Broker de Asigurari
HOLFIN Broker Asistent Brokeraj
ABONARE

Interviu

Nicu MARCU Nicu MARCU
Presedintele
Autoritatii de Supraveghere Financiara

Presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara, Nicu MARCU, a acordat un interviu Publicatiilor XPRIMM, in cadrul caruia face o radiografie a dinamicii pietelor financiare, in contextul pandemiei COVID-19. De asemenea, Presedintele ASF vorbeste despre provocarile pe care le aduce accentuarea digitalizarii in ceea ce priveste actul de supraveghere a pietelor financiare non-bancare.

TENDINTE
Oameni sau roboti? Cum ne adaptam unei "noi normalitati"
Pandemia generata de virusul COVID-19 reprezinta, in primul rand, o tragedie umana, prin urmare afecteaza bazele societatii, iar efectele generate de acest bumerang se reflecta si in piata muncii.

Continuare

Urare speciala
Despre Oameni
Revista PRIMM
XPRIMM Insurance Reports
Publicatii de analiza a pietelor de asigurari pentru 32 de state din regiunile ECE, SEE si CIS.