?
XPRIMM Stiri
?
1 EUR = 4.8677
?

1 USD = 3.9715

?


Buletin informativ de Asigurari si Pensii, Nr. 4529 - 21 decembrie 2020
STIRI INTERNE | REPUBLICA MOLDOVA | STIRI EXTERNE | PIETE FINANCIARE | JOB | EVENIMENTE


MAXIMA ZILEI ?
Nu e suficient sa spui: "Sunt!". Trebuie sa fii.
Stanislav JERZY LEC
STIRI INTERNE ?
Aurel BADEA: Industria de asigurari a absorbit foarte bine socul anului 2020
Andreea RADU, 18-12-2020
"Industria de asigurari a absorbit foarte bine socul lui 2020, chiar mai bine decat se estima la inceputul pandemiei, de aceea ramanem optimisti in ceea ce priveste 2021", a declarat, pentru Publicatiile XPRIMM, Aurel BADEA, Director General Adjunct, ALLIANZ-TIRIAC.

A fost desemnat marele castigator al concursului "Stii totul despre asigurari si castigi"!
Adina TUDOR, 20-12-2020
Marea Finala a concursului "Stii totul despre asigurari si castigi", care a avut loc vineri, 18 decembrie a.c., de la ora 20:00, pe Zoom si pe pagina de Facebook Totul despre Asigurari, a reunit finalistii intr-un show special despre magie si asigurari, gazduit de cunoscutul magician si vlogger Vlad GRIGORESCU. Cu acest prilej, a fost desemnat si marele castigator al serii, la care a mers voucher-ul de 2.500 de lei.

Mihaela DRUGA, SIGNAL IDUNA: Distantarea sociala, principala provocare pentru HR in acest an
Bianca CIOCOTISAN, 18-12-2020
Prezenta distantarii sociale, lipsa intalnirilor fata in fata sau adaptarea la noua realitate din pandemie au avut efecte asupra productivitatii unor angajati, insa, pe de alta parte, pentru alti angajati, izolarea a reprezentat o perioada de maxima productivitate, intrucat au economisit timp petrecut in trafic, spune Mihaela DRUGA, Membru al Directoratului SIGNAL IDUNA, pentru 1asig.ro.

Beth - noul asistent virtual in domeniul asigurarilor
Andreea RADU, 18-12-2020
IBM a anuntat ca societatea Insurtech ABLERA a ales IBM Garage pentru a co-crea "Beth" - un asistent virtual multilingv si multicanal, creat pentru a imbunatati experienta consumatorilor de asigurari.

REPUBLICA MOLDOVA ?
Statistici: Primele brute subscrise au crescut cu 7% in 2019, iar daunele cu 20%
Bianca CIOCOTISAN, 19-12-2020
Asiguratorii moldoveni au vandut polite de asigurare in valoare de 1,62 miliarde de lei in 2019, in crestere cu 7% fata de anul precedent. In acelasi timp, o evolutie semnificativa au avut si daunele, care s-au majorat cu aproape 20%, arata datele oficiale ale autoritatii de supraveghere (CNPF).

PENSII PRIVATE ?
Pensia medie lunara a crescut cu 4,8% in T3 2020, la 1.505 lei
Andreea RADU, 18-12-2020
Numarul mediu de pensionari a fost de 5.125 mii persoane in trimestrul III 2020, in scadere cu 7 mii persoane fata de trimestrul precedent, se arata in datele publicate vineri de INS - Institutul National de Statistica.

STIRI EXTERNE ?
Cigna: Incertitudinile din viitor sunt tot mai ingrijoratoare, arata studiul "COVID-19 Global Impact"
Cristian SUCA, 18-12-2020
Oamenii sunt tot mai ingrijorati de impactul pe termen lung al pandemiei COVID-19, potrivit celei de-a patra editii a studiului "COVID-19 Global Impact Study", realizat de Cigna International Markets. Astfel, dupa ce au indurat luni intregi de carantina, restrictii schimbatoare si valuri multiple de COVID, oamenii din intreaga lume resimt o tot mai mare incertitudine, iar ingrijorarile pentru viitor continua sa creasca.

Industria de asigurari de viata din Asia-Pacific va ajunge, in 2023, la 1,5 trilioane de dolari
Cristian SUCA, 18-12-2020
Primele subscrise pe segmentul de asigurari de viata din regiunea Asia-Pacific vor creste la 1,5 trilioane de dolari in 2023, de la 1,2 trilioane de dolari in 2019. Potrivit raportului "Global Life Insurance Market to 2023", realizat de GlobalData, piata de asigurari de viata din APAC va inregistra o crestere CAGR de 4,9%, in perioada 2019-2023, sustinuta de imbatranirea populatiei si de cresterea veniturilor clasei de mijloc.

PIETE FINANCIARE ?
ASF: doua companii romanesti au apelat la finantare de pe piata de capital
Andreea RADU, 18-12-2020
Inceputul lui Decembrie a fost promitator pentru Bursa de Valori Bucuresti. Pe langa faptul ca volatilitatea indicilor s-a redus semnificativ in aceasta luna, mai multe companii private si-au indreptat ochii spre oportunitatile de finantare oferite de piata de capital, viata Bursei de la Bucuresti fiind marcata de cateva evenimente semnificative, a transmis ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara.

INS: Numarul de intreprinderi a crescut cu 2,9% in 2019, iar cel al angajatilor cu 0,2%
Bianca CIOCOTISAN, 18-12-2020
Numarul total al intreprinderilor din Romania a crescut cu 2,9% in 2019, la 563.279, iar numarul angajatilor a urcat cu 0,2%, la 4,12 milioane, fata de 2018, conform celor mai recente date transmise de catre Institutul National de Statistica (INS).

JOB ?
Rubrica oferita de asiguratori.ro
?
WILSON INSURANCE BROKER Parteneriat Online & Offline
WILSON INSURANCE BROKER BROKER ASIGURARI
ASIROM VIG Manager Echipa Subscriere Corporate
ASIROM VIG Inspector Daune Auto
ASIROM VIG Inspector Daune Non-Auto
ASIROM VIG Inspector Vanzari Directe (Key Account Manager)
ASIROM VIG Coordonator Vanzari Alternative (CVA)
ASIROM VIG Unit Manager
OBSIDIAN Broker Senior Broker Vanzari (full time, Bucuresti)
OBSIDIAN Broker Director Adjunct de Vanzari (full time, Bucuresti)
HOLFIN Broker Broker de Asigurari
HOLFIN Broker Asistent Brokeraj
ABONARE

Interviu

Nicu MARCU Nicu MARCU
Presedintele
Autoritatii de Supraveghere Financiara

Presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara, Nicu MARCU, a acordat un interviu Publicatiilor XPRIMM, in cadrul caruia face o radiografie a dinamicii pietelor financiare, in contextul pandemiei COVID-19. De asemenea, Presedintele ASF vorbeste despre provocarile pe care le aduce accentuarea digitalizarii in ceea ce priveste actul de supraveghere a pietelor financiare non-bancare.

TENDINTE
Oameni sau roboti? Cum ne adaptam unei "noi normalitati"
Pandemia generata de virusul COVID-19 reprezinta, in primul rand, o tragedie umana, prin urmare afecteaza bazele societatii, iar efectele generate de acest bumerang se reflecta si in piata muncii.

Continuare

Urare speciala
Despre Oameni
Revista PRIMM
XPRIMM Insurance Reports
Publicatii de analiza a pietelor de asigurari pentru 32 de state din regiunile ECE, SEE si CIS.