XPRIMM Stiri
?
1 EUR = 4.8697
?

1 USD = 3.9827

?


Buletin informativ de Asigurari si Pensii, Nr. 4528 - 18 decembrie 2020
STIRI INTERNE | REPUBLICA MOLDOVA | STIRI EXTERNE | PIETE FINANCIARE | JOB | EVENIMENTE


MAXIMA ZILEI  
Daca ar trebui sa ne gandim la tot norocul pe care l-am avut fara sa-l meritam, n-am indrazni sa ne plangem de nenoroc.
Jules RENARD
STIRI INTERNE ?
Esti gata pentru MAREA FINALA? Asigurarile, asa cum nu le-ai mai vazut!
Adina TUDOR, 17-12-2020
Vineri, 18 decembrie a.c., de la ora 20:00, pe pagina de Facebook Totul despre Asigurari esti invitat sa urmaresti Marea Finala a concursului "Stii totul despre asigurari si castigi" - un show despre asigurari, gazduit de cunoscutul magician si vlogger Vlad GRIGORESCU.

VIDEO: XPRIMM Time for Business: Perspective pentru piata de re/asigurare din Bulgaria in contextul Covid-19
Alexandra GUZUN, 17-12-2020
Modernizarea rapida, stabilitatea si protectia consumatorilor au fost cateva dintre perspectivele pentru piata de asigurari din Bulgaria in timpul noului episod al editiei internationale XPRIMM Time for Business.

Cat au castigat, in medie, angajatii din asigurari si pensii private in luna octombrie
Andreea RADU, 17-12-2020
Castigul salarial mediu net al angajatilor din activitatea de (re)asigurari si pensii private a crescut cu 2,4% (+134 lei) in luna octombrie 2020 fata de luna precedenta, potrivit datelor publicate de INS - Institutul National de Statistica.

Deciziile adoptate saptamana aceasta de Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara
Andreea RADU, 17-12-2020
Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (A.S.F.) a aprobat, in cadrul sedintei de miercuri, masuri privind cadrul de functionare a pietelor financiare nebancare supravegheate - asigurari, piata de capital si pensii private.

REPUBLICA MOLDOVA ?
Asigurarile - plasa de siguranta pentru viitorul economic al Republicii Moldova
Bianca CIOCOTISAN, 17-12-2020
In orice tara piata asigurarilor reprezinta un pilon de stabilitate al economiei. Prin insusi obiectul de activitate, domeniul contribuie la protectia economica intr-o tara expusa la riscuri variate, precum cele de catastrofa naturala, cele provenind dintr-o populatie imbatranita sau cele legate de circulatia autovehiculelor in interior si in strainatate.

STIRI EXTERNE  
GENERALI si Accenture, parteneriat tehnologic pentru a accelera strategia digitala a gigantului italian
Cristian SUCA, 17-12-2020
GENERALI si Accenture au incheiat un parteneriat pentru a valorifica tehnologiile cloud si platformele tehnologice partajate, pentru a accelera strategia digitala a gigantului italian, precizeaza Reinsurance News. Pe langa detinerea unei cote de 5% din GOSP (Group Operations Service Platform), Accenture urmeaza sa se implice in entitatea nou creata si cu o echipa formata din 40 de profesionisti.

O companie de asigurari din Israel, amenintata de hackeri cu partajarea datelor furate, in cazul in care compania nu plateste recompensa solicitata
Cristian SUCA, 17-12-2020
O companie de asigurari din Israel s-a confruntat, la inceputul lunii decembrie, cu o bresa de securitate in urma careia infractorii cibernetici au sustras multiple fisiere care contin informatii personale ale clientilor si angajatilor companiei de asigurari. Hackerii ameninta ca vor vinde informatiile furate, in cazul in care compania nu achita recompensa solicitata, informeaza Middle East Monitor.

PIETE FINANCIARE  
Craciunul in pandemie: Romanii vor face mai multe cumparaturi online
Andreea RADU, 17-12-2020
Mai mult de o treime dintre respondenti (31%) declara ca anul acesta prefera sa comande cadouri online, comparativ cu doar 5% in 2016, conform studiului derulat de Reveal Marketing Research privind comportamentul de consum al romanilor de sarbatori in 2020. Romanii spun ca peste jumatate din bugetul acestora de sarbatori este ocupat de cheltuielile pe mancare (51%).

Eurostat: Romania, a patra cea mai mare inflatie din UE in noiembrie
Bianca CIOCOTISAN, 17-12-2020
Rata anuala a inflatiei a fost de 0,2% in Uniunea Europeana in noiembrie si de -0,3% in zona Euro. Cele mai mici rate au fost inregistrate in Grecia, Estonia, iar cele mai mari in Polonia, Unngaria, Cehia si Romania, arata datele Eurostat, Biroul de Statistica al Uniunii Europene.

JOB  
Rubrica oferita de asiguratori.ro
?
WILSON INSURANCE BROKER Parteneriat Online & Offline
WILSON INSURANCE BROKER BROKER ASIGURARI
ASIROM VIG Manager Echipa Subscriere Corporate
ASIROM VIG Inspector Daune Auto
ASIROM VIG Inspector Daune Non-Auto
ASIROM VIG Inspector Vanzari Directe (Key Account Manager)
ASIROM VIG Coordonator Vanzari Alternative (CVA)
ASIROM VIG Unit Manager
OBSIDIAN Broker Senior Broker Vanzari (full time, Bucuresti)
OBSIDIAN Broker Director Adjunct de Vanzari (full time, Bucuresti)
HOLFIN Broker Broker de Asigurari
HOLFIN Broker Asistent Brokeraj
ABONARE

Interviu

Nicu MARCU Nicu MARCU
Presedintele
Autoritatii de Supraveghere Financiara

Presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara, Nicu MARCU, a acordat un interviu Publicatiilor XPRIMM, in cadrul caruia face o radiografie a dinamicii pietelor financiare, in contextul pandemiei COVID-19. De asemenea, Presedintele ASF vorbeste despre provocarile pe care le aduce accentuarea digitalizarii in ceea ce priveste actul de supraveghere a pietelor financiare non-bancare.

TENDINTE
Oameni sau roboti? Cum ne adaptam unei "noi normalitati"
Pandemia generata de virusul COVID-19 reprezinta, in primul rand, o tragedie umana, prin urmare afecteaza bazele societatii, iar efectele generate de acest bumerang se reflecta si in piata muncii.

Continuare

Mos Craciun vine online
Despre Oameni
Revista PRIMM
XPRIMM Insurance Reports
Publicatii de analiza a pietelor de asigurari pentru 32 de state din regiunile ECE, SEE si CIS.