XPRIMM Stiri
?
1 EUR = 4.8684
?

1 USD = 3.9889

?


Buletin informativ de Asigurari si Pensii, Nr. 4527 - 17 decembrie 2020
STIRI INTERNE | REPUBLICA MOLDOVA | STIRI EXTERNE | PIETE FINANCIARE | JOB | EVENIMENTE


MAXIMA ZILEI  
Daca astepti momentul potrivit, te intrec altii care nu-l asteapta.
Woody ALLEN
STIRI INTERNE ?
INTERVIU cu Nicu MARCU, Presedintele ASF: Obiectivul anului 2021 e sa fim cu un pas inaintea riscului
Andreea RADU, 16-12-2020
Presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara, Nicu MARCU, a acordat un interviu Publicatiilor XPRIMM, in cadrul caruia face o radiografie a dinamicii pietelor financiare, in contextul pandemiei COVID-19. De asemenea, Presedintele ASF vorbeste despre provocarile pe care le aduce accentuarea digitalizarii in ceea ce priveste actul de supraveghere a pietelor financiare non-bancare.

Ales TAUSCHE, GENERALI: Constatul amiabil electronic este un proiect de viitor si o alternativa utila pentru clienti
Bianca CIOCOTISAN, 16-12-2020
Anul 2020 a fost unul dificil atat pentru companiile de asigurari, cat si pentru clienti. Despre modul in care s-a adaptat GENERALI acestor schimbari, care au fost primele reactii ale clientilor, precum si despre proiectul de modificare a Normei RCA care propune, printre altele, constatul amiabil in format electronic, ne-a explicat Ales TAUSCHE, Member of the Board, GENERALI Romania, in cea mai recenta emisiune "Ora de Risc" by XPRIMM, difuzata marti, 15 septembrie 2020, de RFI Romania.

Florian GABA, PRO FIDUCIARIA: Tinerii sunt mai receptivi la schimbari si, implicit, la educatia financiara
Adina TUDOR, 16-12-2020
Desi este extrem de importanta, educatia financiara reprezinta doar o parte din intregul sistem de educatie, a explicat Florian GABA, Director General, PRO FIDUCIARIA. "Din pacate, sistemul de educatie romanesc are foarte mari probleme. Anul trecut nivelul analfabetismului functional, la nivelul tinerilor, a atins procentul de 44%, cel mai ridicat in ultimii noua ani. Insist pe acest aspect deoarece tinerii sunt mai receptivi la schimbari si implicit la educatia financiara."

Lavinia NITA: 2020 - anul in care relatiile interumane, valorile si traditiile nationale, desi distantati, ne-au adus mai aproape
Andreea RADU, 16-12-2020
In contextul situatiei pandemice actuale, SAFETY Broker s-a adaptat foarte rapid si eficient, a luat masurile necesare, a pus accent pe protectia echipei si a clientilor - pentru care a implementat platile online -, in timp ce a continuat pregatirea profesionala a angajatilor, a afirmat Lavinia NITA (foto), Director Executiv, SAFETY Broker.

STIRI EXTERNE  
Swiss Re: Pierderile asigurate provocate, in 2020, de catastrofele inregistrate la nivel global sunt estimate la 83 mld. USD
Cristian SUCA, 16-12-2020
Pierderile asigurate provocate, la nivel global, de catastrofele inregistrate pe parcursul anului 2020 sunt estimate de catre Swiss Re la 83 de miliarde de dolari, ceea ce face ca 2020 sa fie, in momentul de fata, al cincilea cel mai costisitor an pentru industria de re/asigurari.

In urmatorii 30 de ani, alte peste 1,2 milioane de proprietati din Marea Britanie ar putea fi afectate de inundatii
Cristian SUCA, 16-12-2020
Inundatiile ar putea afecta, in urmatorii 30 de ani, alte 1,2 milioane de proprietati din Marea Britanie, potentialele pierderi pentru industria de asigurari fiind estimate la peste 122 de miliarde de lire sterline, arata un studiu realizat de Gamma Location Intelligence.

PIETE FINANCIARE  
Noua strategie de securitate cibernetica a UE si noi norme menite sa sporeasca rezilienta entitatilor fizice si digitale critice
Andreea RADU, 16-12-2020
Comisia si Inaltul Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe si politica de securitate au prezentat miercuri, 16 decembrie, o noua strategie de securitate cibernetica a UE.

Eurostat: Costurile orare cu forta de munca din UE au crescut cu 1,8% in primele noua luni
Bianca CIOCOTISAN, 16-12-2020
Costurile orare cu forta de munca au crescut, in primele noua luni din acest an, cu 1,8% in tarile membre din Uniunea Europeana, iar in zona euro cu 1,6%, comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent, potrivit datelor prezentate de Eurostat, Biroul de Statistica al Uniunii Europene.

JOB  
Rubrica oferita de asiguratori.ro
?
WILSON INSURANCE BROKER Parteneriat Online & Offline
WILSON INSURANCE BROKER BROKER ASIGURARI
ASIROM VIG Manager Echipa Subscriere Corporate
ASIROM VIG Inspector Daune Auto
ASIROM VIG Inspector Daune Non-Auto
ASIROM VIG Inspector Vanzari Directe (Key Account Manager)
ASIROM VIG Coordonator Vanzari Alternative (CVA)
ASIROM VIG Unit Manager
OBSIDIAN Broker Senior Broker Vanzari (full time, Bucuresti)
OBSIDIAN Broker Director Adjunct de Vanzari (full time, Bucuresti)
HOLFIN Broker Broker de Asigurari
HOLFIN Broker Asistent Brokeraj
ABONARE

TENDINTE
Oameni sau roboti? Cum ne adaptam unei "noi normalitati"
Pandemia generata de virusul COVID-19 reprezinta, in primul rand, o tragedie umana, prin urmare afecteaza bazele societatii, iar efectele generate de acest bumerang se reflecta si in piata muncii.

Continuare

Mos Craciun vine online
Despre Oameni
ANIVERSARI
Joi, 17 decembrie
Bogdan ANDRIESCU
Managing Partner
Risk Control
Revista PRIMM
XPRIMM Insurance Reports
Publicatii de analiza a pietelor de asigurari pentru 32 de state din regiunile ECE, SEE si CIS.