XPRIMM Stiri
?
1 EUR = 4.8686
?

1 USD = 4.0039

?


Buletin informativ de Asigurari si Pensii, Nr. 4526 - 16 decembrie 2020
STIRI INTERNE | REPUBLICA MOLDOVA | STIRI EXTERNE | PIETE FINANCIARE | JOB | EVENIMENTE


MAXIMA ZILEI  
E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra.
Jules RENARD
STIRI INTERNE ?
Sortii au decis finalistii care "Stiu totul despre asigurari si castiga"
Oana RADU, 15-12-2020
Ne pregatim de Marea Finala a campaniei nationale de educatie financiara "Stii totul despre asigurari si castigi", organizata sub forma unui concurs online. Aceasta va avea loc vineri, 18 decembrie, incepand cu ora 20.00 si va fi transmisa in direct pe?pagina de Facebook a concursului?si pe cea a?Media XPRIMM.?

VIDEO: Mos Craciun s-a asigurat ... ca partenerii XPRIMM au o reducere de 20%! Cauta si tu codul!
Redactia, 15-12-2020
In aceasta era digitala, chiar si Mos Craciun este ajutat sa se adapteze vremurilor si sa se digitalizeze. Astfel, FivePlus alaturi de Heyadoo au pus la cale posibilitatea unei intalniri online cu Mos Craciun, aducand magia sarbatorilor mai aproape.

SIGNAL IDUNA Romania introduce serviciul propriu de telemedicina in planurile asigurarilor de sanatate corporate
Andreea RADU, 15-12-2020
Compania de asigurari SIGNAL IDUNA Romania anunta introducerea serviciului propriu de telemedicina in planurile de asigurare pentru portofoliul de clienti corporate. Acest beneficiu poate fi adaugat planului de asigurare deja existent sau viitor si ofera acces la experti medicali pentru consultatii prin videoconferinta sau apel telefonic.

OMNIASIG asigura educatia online pentru 34 de copii din judetul Ialomita, oferindu-le tablete
Andreea RADU, 15-12-2020
OMNIASIG Vienna Insurance Group continua si in 2020 campania ,,OMNIASIG pentru MAI BINE" si asigura educatia generatiilor viitoare, in linie cu strategia sa de responsabilitate sociala si implicare in comunitate, oferind tablete pentru 34 de copii din localitatea Malu Rosu, judetul Ialomita.

ASF: Peste 1.100 de persoane au apelat la consiliere prin SAL-Fin
Andreea RADU, 15-12-2020
De la inceputul anului 2020 si pana in prezent, SAL-Fin a primit circa 1.100 de cereri de solutionare dintre care a rezolvat peste 600, a anuntat ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara.

REPUBLICA MOLDOVA ?
21,07% din primele subscrise de asiguratorii din Moldova au fost cedate in reasigurare
Bianca CIOCOTISAN, 15-12-2020
Peste 223 milioane lei sau 21,07% din primele subscrise de asiguratorii moldoveni au fost cedate in reasigurare in primele noua luni ale anului 2020, in contextul in care subscrierile pietei de asigurari s-au ridicat la peste 1,06 miliarde lei, arata datele publicate de autoritatea de supraveghere a pietei de profil din Republica Moldova (CNPF).

PENSII PRIVATE ?
CCR: Legea privind noul sistem de impozitare a pensiilor de serviciu este neconstitutionala
Andreea RADU, 15-12-2020
Curtea Constitutionala a decis, marti, ca este neconstitutionala Legea privind noul sistem de impozitare a pensiilor de serviciu, care prevede impozitarea cu 85% a pensiilor mai mari de 7.000 de lei.

STIRI EXTERNE  
Pentru a supravietui in noua lume, companiile trebuie sa inceapa acum transformarea digitala
Cristian SUCA, 15-12-2020
Pe fondul recuperarii lente dupa pandemia COVID-19, companiile din intreaga lume ar putea fi tentate sa aleaga drumul confortabil si, astfel, sa intarzie, pana intr-un moment mai stabil, proiectele ambitioase de transformare digitala. GlobalData, insa, atrage atentia ca aceasta ar fi o mare greseala. Iar asta, intrucat istoria arata ca acele companii care, in timpul unei recesiuni, investesc in tehnologie tind sa devina mai rezistente la socurile viitoare.

Turcia: PERILS estimeaza ca pierderile provocate industriei de re/asigurari de cutremurul din Izmir se ridica la 55 mil. euro
Cristian SUCA, 15-12-2020
Cutremurul care, in data de 30 octombrie 2020, a lovit zona de coasta a Turciei si a afectat unele regiuni, inclusiv Izmir, ar fi provocat industriei de re/asigurari pierderi de 55 de milioane de euro, arata Artemis, care citeaza o estimare realizata de PERILS AG.

PIETE FINANCIARE  
Atentionare: Sase din zece e-mail-uri venite in numele bancilor sunt frauduloase
Andreea RADU, 15-12-2020
Sase din zece e-mail-uri venite in numele bancilor sunt frauduloase. Raufacatorii devin tot mai buni la imitarea mesajelor autentice, atrag atentia specialistii Bitdefender.

AFM amana startul Programului Rabla pentru Electrocasnice 2020
Andreea RADU, 15-12-2020
Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) a anuntat, marti, ca amana startul Programului "Rabla pentru Electrocasnice" pana la o data ulterioara, din cauza unor probleme ce tin de securitatea cibernetica a aplicatiei.

JOB  
Rubrica oferita de asiguratori.ro
?
WILSON INSURANCE BROKER Parteneriat Online & Offline
WILSON INSURANCE BROKER BROKER ASIGURARI
ASIROM VIG Manager Echipa Subscriere Corporate
ASIROM VIG Inspector Daune Auto
ASIROM VIG Inspector Daune Non-Auto
ASIROM VIG Inspector Vanzari Directe (Key Account Manager)
ASIROM VIG Coordonator Vanzari Alternative (CVA)
ASIROM VIG Unit Manager
OBSIDIAN Broker Senior Broker Vanzari (full time, Bucuresti)
OBSIDIAN Broker Director Adjunct de Vanzari (full time, Bucuresti)
HOLFIN Broker Broker de Asigurari
HOLFIN Broker Asistent Brokeraj
ABONARE

Mos Craciun vine online
TENDINTE
ASF a lansat Raportul de stabilitate financiara: Pe piata asigurarilor riscurile se afla la un nivel mediu, dar in crestere
Pietele financiare nebancare din Romania au aratat o buna rezilienta in fata socurilor care au lovit economiile europene in acest an, ca efect al materializarii unui nou risc reprezentat de aparitia pandemiei COVID-19, reiese din Raportul privind stabilitatea pietelor financiare nebancare - semestrul II 2020, publicat miercuri de Autoritatea de Supraveghere Financiara - ASF.

Continuare

Despre Oameni
Revista PRIMM
XPRIMM Insurance Reports
Publicatii de analiza a pietelor de asigurari pentru 32 de state din regiunile ECE, SEE si CIS.