XPRIMM Stiri
?
1 EUR = 4.8730
?

1 USD = 4.0112

?


Buletin informativ de Asigurari si Pensii, Nr. 4525 - 15 decembrie 2020
STIRI INTERNE | REPUBLICA MOLDOVA | STIRI EXTERNE | PIETE FINANCIARE | JOB | EVENIMENTE


MAXIMA ZILEI  
Cand ai dubii, spune adevarul.
Mark TWAIN
STIRI INTERNE ?
FII TREAZ LA VOLAN CU ZERO LA MIE - o noua campanie de siguranta si preventie rutiera
Adina TUDOR, 14-12-2020
Consumul de alcool la volan contribuie la cresterea semnificativa a riscului unui accident rutier. Mai mult decat atat, studiile din domeniu indica faptul ca nu exista o "alcoolemie sigura" pentru soferi: orice cantitate de alcool in sange, oricat de mica, poate afecta abilitatea de a conduce. Chiar si alcoolemii considerate "reduse" au un impact negativ asupra abilitatilor de condus, chiar daca soferul in cauza nu este constient de aceste efecte.

Ora de Risc: Digitalizarea si viitorul industriei de asigurari
Andreea RADU, 14-12-2020
Despre cum s-a adaptat GENERALI in aceasta perioada de pandemie, tendintele din domeniul digitalizarii, viitorul industriei de asigurari, dar si despre modificarea Normei RCA, vor discuta Ales TAUSCHE - Member of the Board, GENERALI Romania - si Sergiu COSTACHE - Revista PRIMM Asigurari & Pensii -, in cadrul emisiunii "Ora de risc" by XPRIMM, la RFI Romania, de marti - 15 decembrie a.c., de la ora 17:30.

Erik BARNA, Life is Hard: Consumatorii se asteapta ca instrumentele digitale sa-i ajute sa inteleaga si sa acceseze simplu asigurarile
Andreea RADU, 14-12-2020
"Consumatorii se asteapta ca instrumentele digitale sa-i ajute sa inteleaga care sunt cele mai bune produse [de asigurare] pentru nevoile lor si sa le poata accesa simplu, la distanta", a declarat, pentru Publicatiile XPRIMM, Erik BARNA, CEO, Life is Hard.

Cersaela CHIRIAC, INTER Broker: Scoala ar trebui sa fie una dintre cele mai importante cai de crestere a gradului de educatie financiara
Adina TUDOR, 14-12-2020
Cresterea gradului de educatie financiara necesita implicare din partea unei multitudini de actori. "Scoala ar trebui sa fie una dintre cele mai importante cai de crestere a gradului de educatie financiara a tineretului. Alaturi de aceasta, o alta cale foarte importanta consideram a fi campaniile de promovare facute periodic de catre industria de asigurari", a declarat Cerasela CHIRIAC, Owner, INTER Broker de Asigurare.

PENSII PRIVATE ?
Dan ARMEANU: Sistemul privat de pensii are un aport semnificativ la dezvoltarea economica
Andreea RADU, 14-12-2020
Pensiile private au un impact semnificativ asupra dezvoltarii economice indiferent de orizontul de timp, fie ca ne referim la dezvoltarea pe termen scurt sau pe termen lung, afirma Dan ARMEANU, Vicepresedinte ASF, Sectorul Sistemului de Pensii Private.

STIRI EXTERNE  
MetLife, de acord cu vanzarea business-ului de asigurari P&C din SUA catre ZURICH, in schimbul a 3,9 miliarde USD
Cristian SUCA, 14-12-2020
Asiguratorul de viata MetLife a ajuns la un acord cu ZURICH, prin intermediul subsidiarei sale Farmers Group, cu privire la vanzarea business-ului sau de asigurari Property & Casualty din SUA, in schimbul a 3,94 miliarde de dolari, noteaza Reinsurance News.

Aon: Evenimentele meteo extreme din noiembrie majoreaza nivelul pierderilor provocate de sezonul uraganelor din Atlantic
Cristian SUCA, 14-12-2020
Aon indica, in raportul "November Monthly Global Catastrophe Report", pierderi aditionale de 9 miliarde de dolari, ca urmare a uraganelor inregistrate in America de Nord, in aceasta perioada, si a cicloanelor tropicale care, in unele cazuri, au stabilit noi recorduri, cum este taifunul Goni, care a afectat Filipine.

PIETE FINANCIARE  
Deficitul de cont curent a scazut usor in primele 10 luni din 2020
Andreea RADU, 14-12-2020
Contul curent al balantei de plati a inregistrat un deficit de 8,778 miliarde de euro, in primele 10 luni din 2020, in scadere cu 3,71% fata de aceeasi perioada a anului trecut (9,117 miliarde de euro), potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

Programul Rabla pentru Electrocasnice se va lansa marti, cu un buget de 40 milioane de lei
Andreea RADU, 14-12-2020
Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor va lansa marti, 15 decembrie, prin Administratia Fondului pentru Mediu (AFM), Programul Rabla pentru Electrocasnice dedicat persoanelor fizice, bugetul alocat in acest an fiind de 40 milioane lei.

Europenii reduc bugetul alocat cadourilor de Craciun
Andreea RADU, 14-12-2020
Mai mult de jumatate (58%) dintre consumatori declara ca vor restrange bugetul alocat cadourilor de Craciun din acest an. 51% dintre cei intervievati spun ca vor face cadouri mai personalizate, iar 45% vor investi mai mult timp in a le alege sau a le confectiona, arata rezultatele unui studiu.

NOUTATI AUTO ?
Posta Romana isi reinnoieste parcul auto cu 15 autoutilitare electrice
Bianca CIOCOTISAN, 14-12-2020
Compania Nationala Posta Romana a inceput implementarea Pactului Verde European prin achizitia a 15 autoutilitare electrice destinate postei de curierat rapid Prioripost, contribuind in acest fel la reducerea emisiilor de carbon din Capitala si la diminuarea impactului asupra mediului.

JOB  
Rubrica oferita de asiguratori.ro
?
WILSON INSURANCE BROKER Parteneriat Online & Offline
WILSON INSURANCE BROKER BROKER ASIGURARI
ASIROM VIG Manager Echipa Subscriere Corporate
ASIROM VIG Inspector Daune Auto
ASIROM VIG Inspector Daune Non-Auto
ASIROM VIG Inspector Vanzari Directe (Key Account Manager)
ASIROM VIG Coordonator Vanzari Alternative (CVA)
ASIROM VIG Unit Manager
OBSIDIAN Broker Senior Broker Vanzari (full time, Bucuresti)
OBSIDIAN Broker Director Adjunct de Vanzari (full time, Bucuresti)
HOLFIN Broker Broker de Asigurari
HOLFIN Broker Asistent Brokeraj
ABONARE

Ora de Risc
TENDINTE
ASF a lansat Raportul de stabilitate financiara: Pe piata asigurarilor riscurile se afla la un nivel mediu, dar in crestere
Pietele financiare nebancare din Romania au aratat o buna rezilienta in fata socurilor care au lovit economiile europene in acest an, ca efect al materializarii unui nou risc reprezentat de aparitia pandemiei COVID-19, reiese din Raportul privind stabilitatea pietelor financiare nebancare - semestrul II 2020, publicat miercuri de Autoritatea de Supraveghere Financiara - ASF.

Continuare

Despre Oameni
Revista PRIMM
XPRIMM Insurance Reports
Publicatii de analiza a pietelor de asigurari pentru 32 de state din regiunile ECE, SEE si CIS.