XPRIMM Stiri
?
1 EUR = 4.8693
?

1 USD = 4.0156

?


Buletin informativ de Asigurari si Pensii, Nr. 4524 - 14 decembrie 2020
STIRI INTERNE | REPUBLICA MOLDOVA | STIRI EXTERNE | PIETE FINANCIARE | JOB | EVENIMENTE


MAXIMA ZILEI  
Concurenta scoate ce e mai bun dintr-un produs si ce e mai rau din oameni.
David SARNOFF
STIRI INTERNE ?
Adrian MARIN, UNSAR: Principalul obiectiv pentru 2021 ramane acela de a veni in intampinarea nevoii de protectie a oamenilor si companiilor
Andreea RADU, 11-12-2020
"Contextul pandemic actual ne-a facut sa regandim unele aspecte si sa ne ajustam prioritatile. Principalul obiectiv al nostru pentru 2021 ramane acela de a veni in intampinarea nevoii de protectie a oamenilor si companiilor din Romania. Pentru toate acestea, industria are nevoie de stabilitate, predictibilitate legislativa si de un cadru proprice, inainte de toate", a declarat Adrian MARIN, Presedintele UNSAR.

VIDEO: Alin NITA, FivePlus Solutions: Despre 14 ani de antreprenoriat, automatizare procese, marketing si viata de familie
Bianca CIOCOTISAN, 11-12-2020
FivePlus Solutions, a implinit anul acesta 14 ani de la infiintare. Am fost curiosi sa aflam care au fost cele mai frumoase momente, dar si cele mai grele din toata aceasta perioada precum si despre directiile de business ale companiei. Despre acestea, dar si despre modul in care isi petrece timpul liber un antreprenor, ne spune Alin NITA, membru fondator, in cea mei recenta editie a emisiunii Despre Oameni by XPRIMM.

Marius LASLO, DESTINE Broker: Este greu sa realizezi importanta protectiei prin asigurare daca nu realizezi riscurile la care esti expus
Adina TUDOR, 11-12-2020
Un grad scazut al intelegerii conceptelor financiare continua sa ramana o problema pentru consumatori, ceea ce afecteaza inclusiv piata de profil. "Lipsa educatiei este sigur o piedica importanta in dezvoltarea pietei de asigurari. Este greu sa realizezi importanta protectiei daca nu ai cunostinte in domeniu si nici nu realizezi riscurile la care esti expus. Mai mult, lipsa educatiei in acest domeniu face ca proritatile clientilor sa fie altele", a explicat Marius LASLO, Director Executiv, DESTINE Broker.

VIDEO: Conferinta Anuala UNSAR: Principalele declaratii! UPDATE
Andreea RADU, 10-12-2020
Conferinta Anuala a UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare Romania, editia 2020 - "Provocarile Lumii Noi: O Economie Pregatita pentru Neprevazut", organizata joi, online, a adus in dezbatere teme de actualitate, impreuna cu toti actorii relevanti. Urmariti?principalele declaratii!

Un antreprenor roman lanseaza o platforma dedicata instrumentarii si platii dosarelor de dauna
Andreea RADU, 11-12-2020
Antreprenorul Dan Cobeanu anunta lansarea PayPact, o platforma care faciliteaza procesul de obtinere a compensatiei pentru accidente acoperite de asigurarea RCA, in urma intocmirii unei constatari amiabile online.

STIRI EXTERNE  
Focus pe piata de asigurari din Bulgaria - XPRIMM Time for Business, 16 decembrie
Cristian SUCA, 11-12-2020
Urmatoarea editie a emisiunii XPRIMM Time for Business se va concentra, arata xprimm.com, pe piata de asigurari din Bulgaria, cu doua teme majore de discutii: cum a facut fata crizei COVID-19 si, de asemenea, care sunt perspectivele sale de viitor. Emisiunea va fi difuzata miercuri, 16 decembrie, incepand cu ora 16:00 (EEST), pe canalul de YouTube al XPRIMM.

Documente privind vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de Pfizer/BioNTech, piratate in urma unui atac cyber
Cristian SUCA, 11-12-2020
Agentia Europeana a Medicamentului (EMA - the European Medicines Agency) sustine ca a fost afectata de un atac cibernetic, in urma caruia au fost accesate documente referitoare la un vaccin anti-COVID-19, noteaza BBC. BioNTech, care lucreaza impreuna cu Pfizer la conceperea unui astfel de vaccin, a declarat ca datele sale au fost accesate in timpul atacului care a vizat Agentia Europeana a Medicamentului.

PIETE FINANCIARE  
INS: Salariul mediu net a crescut cu 22 de lei in octombrie fata de luna anterioara
Andreea RADU, 11-12-2020
In luna octombrie 2020, castigul salarial mediu nominal brut a fost 5.452 lei, cu 38 lei (+0,7%) mai mare decat in luna septembrie 2020. In acelasi timp, castigul salarial mediu nominal net a fost 3.343 lei, in crestere fata de luna precedenta cu 22 lei (+0,7%), conform INS - Institutul National de Statistica.

Rata anuala a inflatiei a fost de 2,1% in luna noiembrie
Andreea RADU, 11-12-2020
Rata anuala a inflatiei a continuat sa se reduca in luna noiembrie 2020 si a ajuns la 2,1%, fata de 2,2% in luna anterioara, potrivit datelor publicate, vineri, de INS - Institutul National de Statistica.

JOB  
Rubrica oferita de asiguratori.ro
?
WILSON INSURANCE BROKER Parteneriat Online & Offline
WILSON INSURANCE BROKER BROKER ASIGURARI
ASIROM VIG Manager Echipa Subscriere Corporate
ASIROM VIG Inspector Daune Auto
ASIROM VIG Inspector Daune Non-Auto
ASIROM VIG Inspector Vanzari Directe (Key Account Manager)
ASIROM VIG Coordonator Vanzari Alternative (CVA)
ASIROM VIG Unit Manager
OBSIDIAN Broker Senior Broker Vanzari (full time, Bucuresti)
OBSIDIAN Broker Director Adjunct de Vanzari (full time, Bucuresti)
HOLFIN Broker Broker de Asigurari
HOLFIN Broker Asistent Brokeraj
ABONARE

Ora de Risc
TENDINTE
ASF a lansat Raportul de stabilitate financiara: Pe piata asigurarilor riscurile se afla la un nivel mediu, dar in crestere
Pietele financiare nebancare din Romania au aratat o buna rezilienta in fata socurilor care au lovit economiile europene in acest an, ca efect al materializarii unui nou risc reprezentat de aparitia pandemiei COVID-19, reiese din Raportul privind stabilitatea pietelor financiare nebancare - semestrul II 2020, publicat miercuri de Autoritatea de Supraveghere Financiara - ASF.

Continuare

Despre Oameni
Revista PRIMM
XPRIMM Insurance Reports
Publicatii de analiza a pietelor de asigurari pentru 32 de state din regiunile ECE, SEE si CIS.