XPRIMM Stiri
?
1 EUR = 4.8692
?

1 USD = 4.0245

?


Buletin informativ de Asigurari si Pensii, Nr. 4523 - 11 decembrie 2020
STIRI INTERNE | REPUBLICA MOLDOVA | STIRI EXTERNE | PIETE FINANCIARE | JOB | EVENIMENTE


MAXIMA ZILEI  
Nu te teme niciodata de umbre. Ele arata doar ca exista lumina in apropiere. Gary SINISE
STIRI INTERNE ?
VIDEO: Conferinta Anuala UNSAR - Principalele declaratii!
Andreea RADU, 10-12-2020
Conferinta Anuala a UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare Romania, editia 2020 - "Provocarile Lumii Noi: O Economie Pregatita pentru Neprevazut", organizata joi, online, a adus in dezbatere teme de actualitate, impreuna cu toti actorii relevanti.

Studiu GROUPAMA: Increderea in asiguratori creste
Andreea RADU, 10-12-2020
Intr-un an cu multe provocari, caracterizat de un context economic volatil, modul in care romanii se raporteaza la asigurari este si el in schimbare, conform unui studiu realizat de catre IRSOP pentru GROUPAMA Asigurari.

Nicu MARCU: ASF se va reforma. Vrem sa fim mai agresivi in ceea ce priveste educatia financiara
Andreea RADU, 10-12-2020
Autoritatea de Supraveghere Financiara urmeaza sa se reformeze si va pune accent pe drepturile consumatorilor, dar si pe educatia financiara a populatiei, conform declaratiilor facute de Nicu MARCU, Presedintele ASF.

OMNIASIG: Subscrieri de peste 975 milioane de lei in primele 9 luni, in crestere cu 3%
Andreea RADU, 10-12-2020
OMNIASIG Vienna Insurance Group a inregistrat in primele trei trimestre ale anului 2020, marcat puternic de provocarile cauzate de pandemie, o crestere de 3% a primelor brute subscrise, in comparatie cu primele noua luni ale anului trecut, la peste 975 milioane de lei.

Ne apropiem de Marea Finala a concursului "Stii totul despre asigurari si castigi"
Adina TUDOR, 10-12-2020
Campania nationala de educatie financiara "Stii totul despre asigurari si castigi", organizata sub forma unui concurs online, se apropie cu pasi repezi de Marea Finala. Ultima etapa saptamanala - care are in centru asigurarile de sanatate si de viata - se va incheia oficial pe 13 decembrie.

PENSII PRIVATE ?
Noi aprobari ASF in conducerea ALLIANZ-TIRIAC Pensii si BT Pensii
Andreea RADU, 10-12-2020
Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (A.S.F.) a aprobat, in cadrul sedintei de miercuri, noi

STIRI EXTERNE  
Amenintarile din interior genereaza riscuri cibernetice mai mari decat actorii din exterior
Cristian SUCA, 10-12-2020
Riscurile cibernetice generate de amenintarile din interior sunt mai mari decat cele declansate de actorii din exterior, arata studiul "2020 Netwrix Cyber Threats Report". Din momentul in care organizatiile au inceput sa lucreze de la distanta, 4 din primele 6 tipuri de incidente de securitate cibernetica pe care le-au experimentat au fost cauzate de utilizatorii din interior: greseli ale administratorilor (27%), partajarea necorespunzatoare a datelor de catre angajati (26%), configurarea gresita a serviciilor cloud (16%), furt de date de catre angajati (14%).

Generali Hong Kong a lansat Bill Insurance, pentru a veni in sprijinul asiguratilor care raman in urma cu facturile lunare
Cristian SUCA, 10-12-2020
Generali Hong Kong a anuntat lansarea Bill Insurance - o premiera in piata -, care este, potrivit Generali, o solutie inovatoare creata pentru a acoperi plata facturilor lunare, in cazul in care asiguratul e spitalizat mai mult de trei zile consecutive. Conceput impreuna cu ZA, companie fintech si insurtech de top in Asia, produsul (ZA Bill Insurance), a fost creat pentru a le oferi clientilor o acoperire pentru circumstantele si provocarile neprevazute.

PIETE FINANCIARE  
Studiu: Platile digitale vor atinge 7 trilioane dolari in 2023, iar in 2030 vor creste pana la 48 trilioane dolari
Bianca CIOCOTISAN, 10-12-2020
Pandemia COVID-19 a accelerat trecerea de la numerar la platile digitale, iar ca urmare bancile sunt nevoite sa isi modernizeze sistemele de plati, astfel ca platile electronice vor reprezenta 7 trilioane de dolari in 2023 si vor creste pana la 48 trilioane dolari in 2030, potrivit unui raportului "Playing the Long Game in Payments Modernization", realizat de Accenture.

COVID-19 transforma comportamentul consumatorilor in intreaga lume, iar companiile trebuie sa se adapteze rapid
Andreea RADU, 10-12-2020
COVID-19 are un impact global si de durata asupra nevoilor, preferintelor si comportamentelor consumatorilor, arata un nou studiu KPMG, "Adaptarea la evolutia consumatorilor in noua realitate". Raportul evalueaza opinia a 75.000 de consumatori din 12 piete si examineaza nevoia companiilor de a isi schimba gandirea si modalitatea de operare ca raspuns la aceste modificari.

Mentinerea unui grad ridicat de implicare a angajatilor, principala provocare din HR in 2020
Bianca CIOCOTISAN, 10-12-2020
Aproximativ 64% dintre companii spun ca cea mai importanta provocare strategica de la nivelul functiei de HR din acest an a fost mentinerea unui nivel ridicat de implicare a angajatilor, in conditiile in care munca la distanta a devenit o noua normalitate in numeroase industrii, conform studiului "Tendinte si provocari in HR 2020" realizat de Valoria in parteneriat cu BusinessMark si Undelucram.ro.

JOB  
Rubrica oferita de asiguratori.ro
?
WILSON INSURANCE BROKER Parteneriat Online & Offline
WILSON INSURANCE BROKER BROKER ASIGURARI
ASIROM VIG Manager Echipa Subscriere Corporate
ASIROM VIG Inspector Daune Auto
ASIROM VIG Inspector Daune Non-Auto
ASIROM VIG Inspector Vanzari Directe (Key Account Manager)
ASIROM VIG Coordonator Vanzari Alternative (CVA)
ASIROM VIG Unit Manager
OBSIDIAN Broker Senior Broker Vanzari (full time, Bucuresti)
OBSIDIAN Broker Director Adjunct de Vanzari (full time, Bucuresti)
HOLFIN Broker Broker de Asigurari
HOLFIN Broker Asistent Brokeraj
ABONARE

Ora de Risc
TENDINTE
ASF a lansat Raportul de stabilitate financiara: Pe piata asigurarilor riscurile se afla la un nivel mediu, dar in crestere
Pietele financiare nebancare din Romania au aratat o buna rezilienta in fata socurilor care au lovit economiile europene in acest an, ca efect al materializarii unui nou risc reprezentat de aparitia pandemiei COVID-19, reiese din Raportul privind stabilitatea pietelor financiare nebancare - semestrul II 2020, publicat miercuri de Autoritatea de Supraveghere Financiara - ASF.

Continuare

Despre Oameni
Revista PRIMM
ANIVERSARI
Sambata, 12 decembrie
Virgil SONCUTEAN
CEO
ALLIANZ-TIRIAC Asigurari
XPRIMM Insurance Reports
Publicatii de analiza a pietelor de asigurari pentru 32 de state din regiunile ECE, SEE si CIS.