XPRIMM Stiri
?
1 EUR = 4.8680
?

1 USD = 4.0155

?


Buletin informativ de Asigurari si Pensii, Nr. 4522 - 10 decembrie 2020
STIRI INTERNE | REPUBLICA MOLDOVA | STIRI EXTERNE | PIETE FINANCIARE | JOB | EVENIMENTE


MAXIMA ZILEI  
Daca gasesti un drum fara obstacole, probabil ca drumul acela nu duce nicaieri.
John F. KENNEDY
STIRI INTERNE ?
ALLIANZ-TIRIAC preia GOTHAER Asigurari Reasigurari
Andreea RADU, 09-12-2020
ALLIANZ-TIRIAC Asigurari si Grupul GOTHAER anunta semnarea unui acord de preluare a GOTHAER Asigurari Reasigurari, aceasta fiind prima achizitie a unei companii de asigurari efectuata de ALLIANZ-TIRIAC dupa mai bine de 25 de ani de crestere organica.

Valentin IONESCU, ASF: Piata asigurarilor a crescut cu 4,8% in primele 9 luni din 2020
Andreea RADU, 09-12-2020
Valoarea primelor brute subcrise de companiile de asigurari de pe piata locala in primele noua luni din 2020 au ajuns la circa 8,5 miliarde de lei, in crestere cu 4,8% fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit lui Valentin IONESCU, Director Directia Strategie si Stabilitate Financiara - Autoritatea de Supraveghere Financiara.

ASF a lansat Raportul de stabilitate financiara: Pe piata asigurarilor riscurile se afla la un nivel mediu, dar in crestere
Andreea RADU, 09-12-2020
Pietele financiare nebancare din Romania au aratat o buna rezilienta in fata socurilor care au lovit economiile europene in acest an, ca efect al materializarii unui nou risc reprezentat de aparitia pandemiei COVID-19, reiese din Raportul privind stabilitatea pietelor financiare nebancare - semestrul II 2020, publicat miercuri de Autoritatea de Supraveghere Financiara - ASF.

EUROINS isi consolideaza prezenta cu doua cresteri succesive de capital in valoare de peste 126 mil. lei pentru o dezvoltare sanatoasa si durabila
Andreea RADU, 09-12-2020
EUROINS Romania Asigurare Reasigurare anunta implementarea unor masuri complexe de reechilibrare financiara prin care compania isi consolideaza prezenta cu doua majorari succesive de capital in valoare de peste 126 milioane de lei.

VIDEO: Mihaela DRUGA, SIGNAL IDUNA: Trenduri precum telemunca sau telemedicina tind sa devina practici uzuale
Bianca CIOCOTISAN, 09-12-2020
"Fie ca vorbim despre clientii corporate sau persoane fizice, acestia sunt din ce in ce mai educati. Au asteptari tot mai mari, isi doresc acoperiri complexe, iar consulturile medicale si analizele de laborator s-au completat de mult cu investigatii, tratamente, spitalizari, a doua opinie medicala, nutritie, psihologie sau telemedicina. Trenduri precum telemunca sau telemedicina, in acest an, tind sa devina practici uzuale si cu siguranta vor ramane si post-covid", a precizat Mihaela DRUGA, Membru al Directoratului, SIGNAL IDUNA in emisiunea Ora de Risc by XPRIMM, difuzata marti, 8 decembrie, de RFI Romania.

Etapa a 4-a a concursului are in centru asigurarile de sanatate si de viata
Adina TUDOR, 09-12-2020
Ce este o asigurare de sanatate? Ce beneficii ofera clientilor? Care sunt principalele tipuri de asigurari de viata? Acestea sunt doar cateva dintre informatiile pe care le voor afla cei care participa la etapa a 4-a din cadrul concursului online "Stii totul despre asigurari si castigi"!

STIRI EXTERNE  
WMO: Schimbarile climatice si-au continuat marsul necrutator. 2020, pe cale sa devina unul dintre cei mai fierbinti ani din istorie
Cristian SUCA, 09-12-2020
Schimbarile climatice si-au continuat marsul necrutator in 2020, care este pe cale sa devina unul dintre cei mai fierbinti ani din istoria masuratorilor meteorologice, noteaza Organizatia Meteorologica Mondiala (WMO - World Meteorological Organization), care subliniaza ca 2011 - 2020 va fi cel mai cald deceniu inregistrat, cei mai fierbinti 6 ani fiind observati incepand cu anul 2015.

Cathay Pacific a incheiat un parteneriat cu AXA pentru a oferi gratuit asigurare impotriva COVID-19 pentru toti pasagerii
Cristian SUCA, 09-12-2020
Cathay Pacific colaboreaza cu AXA General Insurance Hong Kong Ltd. pentru a oferi, gratuit, acoperire impotriva COVID-19 pentru toti pasagerii, informeaza Insurance Journal. Astfel, potrivit sursei citate, turistii care, in perioada 7 decembrie 2020 - 28 februarie 2021, aleg sa zboare cu Cathay Pacific vor fi acoperiti pentru cheltuielile medicale in cazul in care sunt diagnosticati cu COVID-19 in strainatate.

PIETE FINANCIARE  
Valoarea de piata a companiilor romanesti listate la BVB a ajuns la aproape 100 mld. lei in noiembrie
Andreea RADU, 09-12-2020
Valoarea totala a tranzactiilor, incluzand ofertele, cu toate tipurile de instrumente financiare tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), s-a apropiat de pragul de 3 miliarde de euro (echivalentul a 14,3 miliarde lei) in primele 11 luni din 2020, un avans de 42,3% in moneda nationala fata aceeasi perioada a anului anterior.

EY: Romania nu a reusit sa elimine dubla impunere pentru majoritatea cazurilor inchise in 2019
Andreea RADU, 09-12-2020
Romania a solutionat in 2019 mai putine proceduri de acord reciproc (MAP) decat in 2018, arata ultimul raport al Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica. Prin comparatie, in 2018, rata de solutionare a fost de 14%, iar in 2019 de doar 10,2%, procentul Romaniei situandu-se sub media UE, de 33,7%. O rata de solutionare scazuta inregistreaza si Ungaria (20%) si Polonia (21,13%). In plus, majoritatea spetelor rezolvate de Romania nu au eliminat dubla impunere, noteaza Raluca POPA, Partener Asociat, Asistenta fiscala si juridica, EY Romania.

JOB  
Rubrica oferita de asiguratori.ro
?
WILSON INSURANCE BROKER Parteneriat Online & Offline
WILSON INSURANCE BROKER BROKER ASIGURARI
ASIROM VIG Manager Echipa Subscriere Corporate
ASIROM VIG Inspector Daune Auto
ASIROM VIG Inspector Daune Non-Auto
ASIROM VIG Inspector Vanzari Directe (Key Account Manager)
ASIROM VIG Coordonator Vanzari Alternative (CVA)
ASIROM VIG Unit Manager
OBSIDIAN Broker Senior Broker Vanzari (full time, Bucuresti)
OBSIDIAN Broker Director Adjunct de Vanzari (full time, Bucuresti)
HOLFIN Broker Broker de Asigurari
HOLFIN Broker Asistent Brokeraj
ABONARE

Ora de Risc
TENDINTE
Atacurile cibernetice, o preocupare tot mai mare pentru companii
In ultimele 12 luni, 65% dintre organizatiile majore din sectorul serviciilor financiare s-au confruntat cu atacuri cibernetice, noteaza "Cybersecurity Challenges in Financial Services", un studiu realizat de catre HelpSystems, care a analizat 250 de CISO (Chief Information Security Officer) si CIO (Chief Information Officer) din intreaga lume si a dezvaluit impactul pandemiei COVID-19 asupra securitatii cibernetice a companiilor de servicii financiare.

Continuare

Despre Oameni
Revista PRIMM
EVENIMENTE INTERNE
Conferinta Anuala a UNSAR "Provocarile lumii noi"
XPRIMM Insurance Reports
Publicatii de analiza a pietelor de asigurari pentru 32 de state din regiunile ECE, SEE si CIS.