XPRIMM Info
 

Buletin Informativ de Asigurari
Nr. 451 - 29 iulie 2020
 
 
EDITORIAL | INTERVIU | TENDINTE | JOB

EDITORIAL  

Tu esti acel 1 din 10?

1 sofer roman din 10 se enerveaza de fiecare data cand circula cu masina, arata un sondaj la care au participat peste 9.600 de respondenti. In acelasi timp, insa, 2 din 10 sunt de acord ca persoanele care se enerveaza la volan sunt mai predispuse la comportamente periculoase in trafic.

Alte rezultate ale sondajului? Jumatate din soferi se enerveaza din cand in cand, in functie de conditiile de trafic, 1 conducator auto din 4 reactioneaza aproape imediat atunci un alt sofer este agresiv fata de el in trafic, iar 1 sofer din 10 a intrat intr-o confruntare fizica cu un alt sofer cel putin o data.

Cifrele ilustreaza fara doar si poate un fenomen comun nu doar pe soselele din Romania, ci in intreaga lume: agresivitatea la volan. Se estimeaza ca fenomenul agresivitatii este in crestere comparativ cu acum 5-10 ani, din cauza aglomerarilor urbane si a timpului mai lung petrecut in trafic. In SUA, de exemplu, incidentele de tip "road rage" identificate de autoritati au crescut cu 500% in 10 ani (in perioada 2006 - 2015) si continua sa creasca.

Agresivitatea la volan este un fenomen foarte greu de cuantificat, dar multiple studii arata ca aceasta creste semnificativ posibilitatea unui accident rutier. De exemplu, un studiu al National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) arata ca 94% din toate accidentele din trafic sunt cauzate de erori ale soferilor. Dintre aceste accidente, pana la 33% ar putea fi atribuite comportamentelor asociate fenomenului "road rage", precum manevre ilegale sau periculoase sau aprecierea eronata a intentiilor altui sofer. Un alt studiu, citat de American Pychological Association, arata ca soferii care manifesta un nivel mare de agresivitate la volan au fost implicati in de doua ori mai multe accidente in simularile de condus.

Tocmai de aceea, in 2020, cunoscuta campanie nationala de siguranta si preventie rutiera FII TREAZ LA VOLAN! a devenit FII CALM LA VOLAN! Sub noul slogan, demersul urmareste sa atraga atentia asupra pericolului agresivitatii la volan si sa contribuie la reducerea agresivitatii din trafic. Hai si tu alaturi de noi! Acceseaza site-ul oficial treazlavolan.ro si distribuie mai departe mesajele de pe Facebook.com/treazlavolan si Instagram.com/treazlavolan.

Adina TUDOR

INTERVIU  

Industria asigurarilor poate sprijini turismul prin crearea de produse impreuna. Turistii vor sa stie ce li se intampla daca fac rezervarea si nu mai pot sa zboare la destinatie, ce se intampla daca ajung la spital sau care sunt procedurile cu repatrierea, sau carantinarea. Toate aceste riscuri trebuie puse pe hartie de catre brokeri si asiguratori si lansate produse.

Dragos ANASTASIU, Membru al Bordului, FIHR


XPRIMM: Care sunt principalele efecte ale pandemiei asupra mediului de afaceri?
Dragos ANASTASIU: Efectele au fost si sunt inca devastatoare prin prisma reactilor avute la nivel mondial. Ca au fost exagerate sau nu, nici nu mai are importanta. Politicienii au ales sa instituie masuri de lockdown la sfatul epidemiologilor, economia s-a contractat masiv, lumea a stat acasa, consumul s-a redus si intreg globul este afectat. Este diferit fata de criza economica din 2007-2008, din foarte multe puncte de vedere, inclusiv viteza cu care a venit. Insa, aici discutam despre o criza globala, o criza de oferta, de cerere, predictibilitate, financiara de incredere. Avem, asadar, o combinatie de crize si mai ales in Romania a venit pe fondul unei economii extrem de vulnerabile situatia a fost si este complicata.

Continuare

TENDINTE  
Tendinte pe piata RCA in primul trimestru din 2020. Vezi TOPUL jucatorilor!
Valoarea totala a primelor de asigurare subscrise pentru asigurarile RCA, in primul trimestru al anului 2020, a atins valoarea de aproximativ 1,01 miliarde lei, in crestere cu circa 4%. Primii trei jucatori detin 81% din piata. Afla cat a subscris fiecare companie, conform calculelor realizate de XPRIMM Publications!

Continuare

JOB  
GrECo Romania Account executive (denumire interna) / BROKER IN ASIGURARI (denumire conform COR)
ALLIANZ-TIRIAC Asigurari Subscriitor Senior Asigurari de Raspunderi
ALLIANZ-TIRIAC Asigurari Specialist Dezvoltare Produse si Portofolii Asigurari Generale
STELLAR RE ASISTENT IN BROKERAJ (PF sau PJ)
RECOMANDARI


EUROINS


ERGO


DESTINE Broker


DAW Broker
Revista PRIMM
Cea mai citita Revista de Asigurari!
XPRIMM Insurance Reports
Publicatii de analiza a pietelor de asigurari pentru 32 de state din regiunile ECE, SEE si CIS.


Download


Orice informatie publicata in acest buletin informativ poate fi preluata cu specificarea sursei.
Abonamentul la Buletinele de Asigurari XPRIMM Stiri, Info, Special si Job este GRATUIT!
Daca doriti sa va dezabonati click aici