XPRIMM Info
 

Buletin Informativ de Asigurari
Nr. 446 - 8 aprilie 2020
 
 
EDITORIAL | INTERVIU | TENDINTE | JOB

EDITORIAL  

Continuam... tot de acasa

"Perseverenta nu este o cursa lunga, sunt mai multe curse scurte una dupa alta", spunea politicianul Walter ELLIOTT intr-un citat care pare sa se potriveasca foarte bine prezentului. Caracterizat de incertitudini, contextul actual ne determina, pe fiecare dintre noi - atat companii, cat si oameni -, sa raspundem fiecarei provocari aparute prin cate un sprint care sa ne ajute sa depasim obstacolele rand pe rand.

Astfel, chiar daca pandemia a afectat, inevitabil, si piata de profil, generand situatii speciale, companiile din asigurari si brokeraj au luat si continua sa ia masuri pentru protectia clientilor si angajatilor lor, asigurandu-se ca isi pot desfasura, pe cat posibil, operatiunile in mod normal si ramanand la dispozitia asiguratilor.

In paralel, echipa XPRIMM implineste, la finalul acestei saptamani, o luna de cand activitatea de la birou s-a mutat, complet, in casa fiecaruia dintre noi, reusind sa va tinem la curent cu tot ce se intampla in piata si dezvoltand, de asemenea, proiecte noi.

Astfel, alaturi de stirile si interviurile pe care le publicam in aceasta perioada, ce au ca scop sa ne ajute sa fim aproape unii de ceilalti si sa intelegem care sunt provocarile pe care trebuie sa le depasim, continuam sa sustinem rubrica "#StamAcasa, dar continuam" si planuim noi surprize - o editie speciala a revistei PRIMM - Asigurari si Pensii, dar si noi numere ale publicatiilor internationale XPRIMM sunt doar cateva exemple.

Si emisiunea #OradeRisc by XPRIMM a revenit cu o noua serie de inregistrari #DeAcasa, realizate de Sergiu COSTACHE de la distanta in aceasta perioada a pandemiei de coronavirus.

De asemenea, am vrea sa stim si de la voi cum se simte aceasta perioada, ce provocari intampinati, ce solutii aplicati si ce asteptari aveti de la perioada urmatoare. Asa ca va rugam sa ne scrieti oricand considerati ca aveti sa ne comunicati ceva ce isi are locul la rubrica "#StamAcasa, dar continuam" pe adresa media@xprimm.com.

Redactia

 

INTERVIU  

Trebuie sa intelegem ca volatilitatea pietelor financiare este una normala si nu exista motiv de panica. Participantii la Pilonul II nu vor incasa o suma mai mica decat suma tuturor contributiilor pe care le-au avut, minus comisioanele de administrare care au fost percepute in aceasta perioada.

Radu CRACIUN, Presedinte, APAPR - Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania


XPRIMM: Pandemia afecteaza intreaga economie globala. Cum sunt afectate, pe termen lung, fondurile de pensii private?
Radu CRACIUN: Sa vedem, intai, ce se intampla pe pietele financiare. Noi suntem investitori institutionali, care plasam banii participantilor in active financiare. Din punctul asta de vedere, este foarte relevant sa vedem ce s-a intamplat in ultima vreme – si, cand spun ultima vreme, ma refer nu mai departe de ultima luna -, pe pietele financiare. Am fost martorii unor revolutii atipice. Atunci cand investitorii se tem, cand au o anumita aversiune la risc, ceea ce vedem si ceea ce am vazut, acum 5-6 luni, cand inca nu era vorba de aceasta pandemie, ei vand activele riscante, de tipul actiunilor, iar banii rezultati ii plaseaza in active sigure, in active menite, de data aceasta, nu sa asigure un randament investitional, ci sa asigure conservarea valorilor plasate, acestea fiind, de obicei, aurul, titlurile de stat americane, titlurile de stat germane, francul elvetian etc. Ceea ce s-a intamplat in ultima luna a fost, de fapt, o vanzare a tuturor claselor de active. Nu a mai existat aceasta migrare de la active riscante, catre active fixe. Am vazut vanzari inclusiv de aur, de titluri americane, de actiuni; indiferent de clasa de risc in care acele active s-au gasit, ele au fost vandute, toata lumea preferand cash.

Continuare

TENDINTE  

Calcul XPRIMM: Cum au evoluat afacerile asiguratorilor in anul 2019?

Odata cu aparitia crizei provocate de raspandirea noului coronavirus (SARS-CoV-2), companiile locale de asigurari au luat o serie de masuri speciale, intr-un timp record, pentru protectia consumatorilor si a angajatilor. 1asig.ro va prezinta mai jos modalitatile prin care puteti contacta asiguratorii in aceasta perioada.

Continuare


JOB  
UNSAR SPECIALIST ASIGURARI AUTO
AEGON Romania SENIOR ACTUARY
AEGON Romania BROKER MANAGER
AEGON Romania SENIOR INTERNAL AUDITOR
AEGON Romania TRAINER
AEGON Romania Broker Manager
Allianz Technology Actuarial Analyst
Allianz Technology Actuarial Analyst, ARGO L&H Team
Allianz Technology Insurance Process Improvement Specialist
Allianz Technology Actuarial Analyst (Reinsurance Actuarial Analytics and Pricing Team)
Allianz Technology Actuarial Specialist for AGCS
Allianz Technology Actuarial Analyst in Risk Management
Allianz Technology Actuarial Specialist Life & Health
Allianz Technology Claims Business Analyst
Allianz Technology Intermediate P&C/L&H Actuarial Auditor
Allianz Technology Actuarial Specialist for AGCS Portfolio Management
Allianz Technology Actuarial Experts
Allianz Technology Technical Accountant
RECOMANDARI


EUROINS


ERGO


DESTINE Broker


DAW Broker


Revista PRIMM
Cea mai citita Revista de Asigurari!
XPRIMM Insurance Reports
Publicatii de analiza a pietelor de asigurari pentru 32 de state din regiunile ECE, SEE si CIS.


Download


Orice informatie publicata in acest buletin informativ poate fi preluata cu specificarea sursei.
Abonamentul la Buletinele de Asigurari XPRIMM Stiri, Info, Special si Job este GRATUIT!
Daca doriti sa va dezabonati click aici