XPRIMM Info
 

Buletin Informativ de Asigurari
Nr. 441 - 22 ianuarie 2020
 
 
EDITORIAL | INTERVIU | TENDINTE | JOB

EDITORIAL  

Tu crezi ca ai un stil de viata sanatos?

Jumatate dintre romani considera ca nu au un stil de viata sanatos, insa 98% dintre ei si-ar dori sa poata face ceva in aceasta privinta. Doar 12% dintre romani includ zilnic in program activitati sportive (mers la sala, jogging, ciclism, inot etc.), in timp ce 61% nu se implica deloc in astfel de activitati.

Mai mult, 1 din 4 romani (24%) nu include fructe in dieta zilnica, iar 1 din 2 romani (49%) nu include legume crude in dieta zilnica.

Pe de alta parte, romanii declara ca sunt dispusi sa plateasca mai mult pentru un produs alimentar pe care il considera de o calitate mai buna: 42% ar fi dispusi sa plateasca cu pana la 10% mai mult, 26% ar fi dispusi sa dea cu pana la 50% mai mult, in timp ce 17% ar merge chiar pana la a plati cu 100% in plus sau peste.

Toate aceste concluzii sunt rezultatele unui sondaj online la care au participat 3.075 de respondenti, desfasurat in cadrul primei etape a campaniei nationale de informare "Totul despre asigurarile de sanatate". Demersul are ca obiective promovarea beneficiilor oferite de asigurarile de sanatate, promovarea unui stil de viata sanatos, dar si schimbarea comportamentului romanilor din unul pasiv in unul pro-activ atunci cand vine vorba de sanatatea lor.

In aceasta perioada se desfasoara a doua etapa a campaniei. Sustine proiectul! Afla mai multe pe totuldespreasigurari.ro/sanatate, pe paginile de Facebook Totuldespreasigurari.ro, Asigura-te si XPRIMM, dar si pe Instagram.

Adina TUDOR

INTERVIU  

La fel ca si anul precedent, 2019 a fost unul aflat sub presiunea modificarilor legislative. In contextul noilor reglementari, cel putin in piata de brokeraj de asigurare, accentul a continuat sa fie pus pe eficientizarea proceselor operationale. Tendinta de crestere a gradului de intermediere va fi pastrata si in 2020.

Dorel DUTA, Presedinte, UNSICAR


XPRIMM: Vorbim de 30 de ani de (R)evolutie pentru piata asigurarilor. Cum ati caracteriza acesti ani tinand cont de schimbarile care au avut loc de-a lungul timpului?
Dorel DUTA: Suntem la inceput de drum in ceea ce priveste piata de asigurari din Romania. Chiar daca au trecut 30 de ani, nu putem spune ca am ajuns la maturitate. Vorbim inca de o piata dominata de asigurarile obligatorii, de un nivel redus al gradului de penetrare a asigurarilor si de un cadru macroeconomic care nu incurajeaza dezvoltarea acestei industrii. Cu toate acestea, in ultimii ani, piata noastra de asigurari a inregistrat, atat o crestere importanta a calitatii produselor, precum si o diversificare a serviciilor. 

Continuare

TENDINTE  

#30DeAniDeSchimbare pe piata locala de asigurari

Piata asigurarilor din Romania a trecut printr-o serie de schimbari si transformari memorabile in cei 30 de ani de la liberalizarea acesteia, trecand prin perioade cu suisuri si coborasuri, insa jucatorii si autoritatile din piata au cautat solutiile favorabile, astfel incat industria s-a consolidat. Citeste opiniile jucatorilor din piata!

Continuare


OPINII  

Echilibru si evolutie prin asigurari - intelegerea ce duce la urmatorul nivel

Ne dorim cu totii sa evoluam, sa cunoastem si sa experimentam o viata cat mai buna, sa avem parte de ceea ce inseamna o tara ca afara. Observand reusitele altor tari, felul in care a evoluat societatea, nivelul ridicat de trai, e normal sa-ti doresti o astfel de viata, iar din pacate acest fapt atrage inca multi romani la munca in afara tarii.

Continuare


JOB  
ASIROM VIG Auditor Intern Senior
ASIROM VIG Inspector Reasigurari
ASIROM VIG IT Business Analist
ASIROM VIG Testing & Support Engineer
ASIROM VIG IT Reporting
PAID Romania Responsabil functie actuariala
OMNIASIG VIG SUBSCRIITOR RASPUNDERI (Administratia Centrala)
OMNIASIG VIG Subscriitor
OMNIASIG VIG SEF DEPARTAMENT DAUNE SANATATE
OMNIASIG VIG INSPECTOR DE RISC
OMNIASIG VIG RESPONSABIL RETEA FURNIZORI
OMNIASIG VIG INSPECTOR DAUNE SANATATE
OMNIASIG VIG INSPECTOR DAUNE NON-AUTO
OMNIASIG VIG INSPECTOR DAUNE AUTO Bucuresti
OMNIASIG VIG INSPECTOR ASIGURARI
OMNIASIG VIG COORDONATOR RETEA CLIENTI
OMNIASIG VIG EVALUATOR MEDICAL
UNSAR Specialist Asigurari Generale Non-Auto
RECOMANDARIEUROINS

MARSH
ERGO
DESTINE Broker
DAW Broker
Revista PRIMM
Cea mai citita Revista de Asigurari!
XPRIMM Insurance Reports
Publicatii de analiza a pietelor de asigurari pentru 32 de state din regiunile ECE, SEE si CIS.


Download


Orice informatie publicata in acest buletin informativ poate fi preluata cu specificarea sursei.
Abonamentul la Buletinele de Asigurari XPRIMM Stiri, Info, Special si Job este GRATUIT!
Daca doriti sa va dezabonati click aici