XPRIMM Info
 

Buletin Informativ de Asigurari
Nr. 440 - 8 ianuarie 2020
 
 
EDITORIAL | INTERVIU | TENDINTE | JOB

EDITORIAL  

Industria asigurarilor - dupa 30 de ani

La 30 de ani dupa momentul care i-a redefinit soarta - anul 1989 -, si un deceniu dupa ce a traversat cu bine cea mai puternica criza economica globala, Europa Centrala si de Est continua sa reprezinte zona continentului cu cea mai rapida crestere economica, recuperand masiv din decalajul care o separa de economiile puternice ale Vestului.

Arzand, in multe privinte, etapele, pietele de asigurari din regiune se afla, in cea mai mare parte, in pragul maturitatii. Si daca diferentele dintre aceste piete sunt uneori semnificative, exista totusi un lucru care se poate spune, fara indoiala, despre toate: a defini ultimele trei decenii ca o perioada de schimbare este prea putin; ele au consemnat, in fapt, istoria unei deveniri.

Romania nu face exceptie. De la monopolul de stat in asigurari, la statutul de piata libera, concurentiala, organizata pe principiile stabilitatii financiare si sustenabilitatii, piata de asigurari din tara noastra a trecut prin numeroase experiente care au "calit" noi generatii de profesionisti si au stabilit noi standarde de operare.

Mai sunt multe lucruri de facut pentru ca aceasta piata sa-si atinga potentialul. Si chiar daca pare uneori ca "timpul nu mai are rabdare" si schimbarile pe care ni le dorim nu se petrec suficient de repede, este suficienta o scurta privire retrospectiva pentru a constata ca, din 1989 si pana acum, drumul parcurs a fost mai lung decat cei 30 de ani consemnati de calendar.

Paginile Editiei speciale a Revistei PRIMM - Asigurari & Pensii (click pentru download) din decembrie 2019 isi propun sa faca acest demers, evaluand etapele parcurse, identificand tintele de atins pentru perioada urmatoare si, nu in ultimul rand, aducand un binemeritat omagiu profesionistilor care au facut posibila atingerea nivelului actual de dezvoltare si pe care se intemeiaza sperantele noastre de viitor.

Redactia

INTERVIU  

Evolutia industriei locale de asigurari din ultimii 30 de ani, momentele memorabile din aceasta perioada, importantele modificari legislative, schimbarile intervenite in comportamentul consumatorilor de asigurari, previziunile perioadei viitoare, dar si realizarile si obiectivele Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania se numara printre subiectele dezbatute in interviu.

Adrian MARIN, Presedinte, UNSAR


XPRIMM: Cum ati caracteriza ultimii 30 de ani in ceea ce priveste schimbarile din piata nationala de asigurari?
Adrian MARIN: Pentru industria de asigurari, aceasta perioada releva aceleasi schimbari majore pe care le-a cunoscut societatea in ansamblul ei, cu precadere la nivel economic si social, si ne referim aici in mod special la mutatiile in ceea ce priveste operatiunile companiilor de asigurari, produsele si comportamentul clientilor. 

Continuare

TENDINTE  

Analiza SWOT 2019 - 2020 pe piata asigurarilor

Asa cum v-am obisnuit, numarul din decembrie al Revistei PRIMM realizeaza un bilant al pietei pentru anul care s-a incheiat, dar si o serie de previziuni pentru anul urmator. Astfel, puteti urmari opiniile jucatorilor din piata privind punctele forte si cele slabe din 2019, dar si care sunt, in viziunea lor, oportunitatile si amenintarile din 2020.

Continuare


UMANITAR
Caz umanitar - UNSICAR
Colega noastra, Dana DOBRE a fost diagnosticata cu o boala grava "NEOPLASM BRONHOPULMONAR STADIUL IV" (sunt afectate si alte organe interne, denumirea medicala este lunga, greu de citit).

Continuare

 

JOB  
UNSAR Specialist Asigurari Generale Non-Auto
AEGON Romania SENIOR ACTUARY
AEGON Romania Chief Risk Officer
AEGON Romania Financial Risk Specialist
AEGON Romania Underwriting Risk Specialist
AEGON Romania BROKER MANAGER
AEGON Romania SENIOR INTERNAL AUDITOR
FABRICA DE ASIGURARI Partener
Companie de brokeraj Sidekick al Directorului de operatiuni
GRAWE Romania Director local de vanzari
GRAWE Romania Team Leader
ASIROM VIG Auditor Intern Senior
ASIROM VIG IT Business Analist
ASIROM VIG Testing & Support Engineer
ASIROM VIG IT Reporting
ASIROM VIG Specialist/Responsabil Distributie in Asigurari
RECOMANDARI
EUROINS

MARSH
ERGO
DESTINE Broker
DAW Broker
Revista PRIMM
Cea mai citita Revista de Asigurari!
XPRIMM Insurance Reports
Publicatii de analiza a pietelor de asigurari pentru 32 de state din regiunile ECE, SEE si CIS.


Download


Orice informatie publicata in acest buletin informativ poate fi preluata cu specificarea sursei.
Abonamentul la Buletinele de Asigurari XPRIMM Stiri, Info, Special si Job este GRATUIT!
Daca doriti sa va dezabonati click aici