XPRIMM Info
 

Buletin Informativ de Asigurari
Nr. 437 - 23 octombrie 2019
 
 
EDITORIAL | INTERVIU | TENDINTE | JOB

EDITORIAL  
Mai mult decat despre asigurari

In fiecare an, campania nationala de informare "Octombrie - Luna Asigurarilor de Locuinte" a urmarit sa aduca, pe langa informatiile de baza despre asigurarile obligatorii si facultative de locuinta, si detalii despre un alt subiect important pentru romani.

Daca, la editiile precedente, demersul a inclus, de exemplu, principalele lucruri pe care fiecare dintre noi trebuie sa le stie pentru a putea reactiona corect in cazul unui cutremur sau sfaturi despre cum putem sa ne protejam cat mai eficient locuinta impotriva principalelor riscuri care o ameninta - fie ca vorbim de incendii, inundatii sau spargeri - in acest an, Octombrie a devenit Luna Asigurarilor de Locuinte si a Constientizarii Schimbarilor Climatice.

Schimbarile climatice sunt un subiect de interes oriunde iti indrepti atentia. S-a atins punctul in care realizam ca acest aspect nu poate fi ignorat, indiferent de domeniul de interes sau cel in care iti desfasori activitatea, indiferent unde locuiesti si cum percepi, la nivel personal, aceste modificari climatice.

Exceptie nu face, desigur, nici domeniul asigurarilor. Marile companii de modelare a riscurilor vorbesc de vreme buna de daunele ridicate pe care le provoaca producerea unor riscuri cauzate de schimbarile climatice. Dezastele naturale de proportii si fenomenele meteo iesite din comun nu mai sunt demult un fenomen rar. Exista dovezi ca schimbarile climatice se manifesta si la nivelul tarii noastre, provocand, printre altele, fenomene meteorologice extreme, precum tornade sau furtuni extrem de violente, care ne pun in pericol atat vietile, cat si locuintele.

Tocmai de aceea, trebuie sa vorbim despre ce putem face pentru a schimba lucrurile chiar si in cadrul unei campanii care are ca tema principala asigurarile de locuinte. Sau... poate ca tocmai de aceea. Provocarile care indeamna romanii la obiceiuri mai prietenoase cu mediul, infograficele dedicate, un update al chatbot-ului Robocasa, dar si grupul dedicat - unde va invitam sa va alaturati - sunt doar cateva dintre lucrurile pe care le facem.

Ne sustineti?
Redactia

INTERVIU  

Avand in vedere schimbarile climatice, noi am considerat ca avem posibilitatea acum sa introducem in polita de asigurari obligatorii (PAD) un al patrulea risc, si anume furtuna, ea fiind un risc care afecteaza Romania de cativa ani incoace.

Nicoleta RADU, Director General, PAID Romania


XPRIMM: Care are sunt cele mai asigurate judete din tara in ceea ce priveste asigurarile obligatorii de locuinte?
Nicoleta RADU: La nivel national, peste 1,7 milioane de locuinte sunt asigurate. Pana in momentul de fata, clasamentul judetelor asigurate nu s-a schimbat. In continuare Bucuresti-Ilfov este pe primul loc, urmat de judetele Brasov si Timis. In aceste zone, gradul de acoperire are o legatura si cu numarul de locuinte nou-construite. Acolo unde judetele sunt mai dezvoltate, se construieste un numar mai mare de locuinte, care sunt asigurate prin credite ipotecare.

Continuare

TENDINTE  

Europenii au crescut bugetul alocat asigurarilor. Cat au cheltuit romanii comparativ cu ceilalti consumatori?

Primele brute subscrise de asiguratorii europeni au crescut cu 6,2% in anul 2018, ajungand la 1.311 de miliarde de euro, in timp ce densitatea asigurarilor s-a majorat cu 5,9% fata de anul precedent, Romania ramanand codasa in ceea ce priveste bugetul alocat politelor de asigurare, conform celor mai recente statistici ale Insurance Europe, federatia europeana ce reuneste asociatiile nationale ale asiguratorilor si reasiguratorilor.

Continuare


UMANITAR

Caz umanitar - UNSICAR

Colega noastra, Dana DOBRE a fost diagnosticata cu o boala grava "NEOPLASM BRONHOPULMONAR STADIUL IV" (sunt afectate si alte organe interne, denumirea medicala este lunga, greu de citit).

Continuare

Un gest mic, dar care inseamna enorm pentru multe generatii de copiii din mediul rural!
Fundatia World Vision desfasoara, toamna aceasta, doua actiuni prin care doreste sa ajute copiii unei scoli din judetul Dolj. Astfel, se construieste un grup sanitar exterior pentru elevii din scoala si, totodata, pentru acestia se pregatesc surprize cu ocazia Craciunului, prin campania "Letters to Santa", pe care fundatia o desfasoara anual in parteneriat cu angajati ai companiilor.

Continuare

Ajutor pentru inima unei fetite de 2 ani
Anya Ungureanu, o fetita de doar 2 ani si 2 luni, are nevoie de 146.900 dolari pentru ca inima ei sa bata normal. A fost diagnosticata cu o grava malformatie a inimii inca inainte de a se naste - atrezie valvulara pulmonara - valva care transporta sangele de la inima la plamani nu s-a dezvoltat normal. In plus, ventriculul drept s-a hipertrofiat (peretele ventriculului drept s-a ingrosat).

Continuare

JOB  
GRAWE Romania Director local de vanzari
GRAWE Romania Team Leader
GRAWE Romania Inspector de specialitate subscriere
ASIROM VIG Auditor Intern Senior
ASIROM VIG IT Business Analist
ASIROM VIG Testing & Support Engineer
ASIROM VIG IT Reporting
ASIROM VIG Specialist/Responsabil Distributie in Asigurari
Broker de Asigurare INSPECTOR ASIGURARI Brokeraj
OMNIASIG Vienna Insurance Group INSPECTOR DAUNE AUTO (Bucuresti si tara)
OMNIASIG Vienna Insurance Group INSPECTOR DAUNE NON-AUTO
OMNIASIG Vienna Insurance Group SEF DEPARTAMENT DAUNE SANATATE
OMNIASIG Vienna Insurance Group COORDONATOR RETEA FURNIZORI
OMNIASIG Vienna Insurance Group RESPONSABIL RETEA FURNIZORI
OMNIASIG Vienna Insurance Group SPECIALIST DEZVOLTARE PRODUSE
CertAsig Specialty Senior Cargo Underwriter
BRD Asigurari de Viata Business Process Responsable
BRD Asigurari de Viata Tester Software
RECOMANDARI
EUROINS

MARSH
ERGO
DESTINE Broker
DAW Broker

Revista PRIMM
Cea mai citita Revista de Asigurari!
XPRIMM Insurance Reports
Publicatii de analiza a pietelor de asigurari pentru 32 de state din regiunile ECE, SEE si CIS.


Download


Orice informatie publicata in acest buletin informativ poate fi preluata cu specificarea sursei.
Abonamentul la Buletinele de Asigurari XPRIMM Stiri, Info, Special si Job este GRATUIT!
Daca doriti sa va dezabonati click aici