XPRIMM Info
 

Buletin Informativ de Asigurari
Nr. 436 - 2 octombrie 2019
 
 
EDITORIAL | INTERVIU | TENDINTE | JOB

EDITORIAL  
De 7 ani si... mai departe

151 de cutremure de magnitudini mici si medii, 17 alunecari de teren, 9.394 de incendii (aproape 3.700 afectand locuinte), 3.227 de interventii la inundatii (1.253 de case afectate sau distruse), 10.901 de infractiuni de furt din locuinte - acestea sunt cifrele care ilustreaza peisajul riscurilor din doar primele 6 luni ale acestui an.

Dincolo de ele, apar si alte amenintari. Exista dovezi ca schimbarile climatice se manifesta si la nivelul tarii noastre, provocand, printre altele, fenomene meteorologice extreme, precum tornade sau furtuni extrem de violente.

Toate acestea se intampla pe fundalul unui grad de penetrare inca insuficient al asigurarilor de locuinte - una dintre solutiile la indemana pe care romanii le au la dispozitie pentru a se proteja financiar in fata evenimentelor ce le pot pune in pericol unul dintre cele mai importante bunuri - propria casa.

Chiar daca nu mai era nevoie, toate aceste aspecte subliniaza faptul ca, in continuare, campaniile de informare privind rolul asigurarilor de locuinte si modul in care acestea pot oferi protectia financiara in fata riscurilor care ameninta casele romanilor raman mai actuale ca niciodata.

Tocmai de aceea, demersul "Octombrie - Luna Asigurarilor de Locuinte" se reia, pentru al saptelea an consecutiv, cu detaliile de baza despre asigurarile de locuinte, dar, in premiera, si cu informatii despre masurile pe care le putem lua, fiecare dintre noi, pentru a contribui la scaderea factorilor ce contribuie la schimbarile climatice.

Ca la fiecare editie, campania va duce mesajul catre publicul tinta format din proprietarii de locuinte din Romania, in cat mai multe forme, prin toate canalele pe care le are la dispozitie. Printre acestea:
  • Un chatbot care va oferi informatii despre asigurari si masuri de siguranta a locuintei;
  • Postari cu potential de viralizare in social media;
  • Distributie de materiale informative in marile galerii comerciale, prin intermediul partenerilor campaniei;
  • ... si multe altele.

Adina TUDOR

INTERVIU  

In acest moment, conform cerintelor IDD, distribuitorii de asigurari trebuie sa faca anual 15 ore de pregatire profesionala, care se transforma in 20 de credite de formare profesionala continua.

Catalin CAMPEANU, Director General Adjunct, Institutul de Studii Financiare (ISF)


XPRIMM: Care sunt noile cerinte din industria asigurarilor privind pregatirea profesionala si cum difera fata de cerintele anterioare legislatiei IDD?
Catalin CAMPEANU: Unele dintre cerintele vechi s-au pastrat, unele s-au modificat, iar altele noi au aparut. S-a pastrat nevoia de certificare initiala, un examen organizat de ISF, dar s-a schimbat tematica, manualul - au aparut multe prevederi noi in acest sens. A fost pastrata si recertificarea o data la trei ani, un examen de reconfirmare a cunostintelor si abilitatilor. S-a modificat faptul ca pentru a da recertificarea inainte trebuia sa faci un curs de formare profesionala, dar pe care il faceai doar o data la trei ani, inainte de examen. Acum avem aceasta noua directiva care ne vorbeste de pregatire profesionala continua, pe fiecare an. Noi aveam si inainte aceasta recertificare la 3 ani, dar erau tari in UE care nu aveau, inainte de aparitia IDD - directiva privind distributia de asigurari la nivel european, cerinte specifice pentru pregatirea profesionala, dar erau si tari care aveau conditii mai aspre, mai dificile fata de ce instituie IDD.

Continuare

TENDINTE  

Cum asigura parintii viitorul copiilor?

A venit toamna, au inceput scolile si facultatile, iar grijile parintilor se indreapta tot mai mult catre viitorul copiilor, fie ca vorbim de viata, sanatate sau chiar studii. Astfel, in utimii ani interesul parintilor pentru produsele de asigurare dedicate copiilor a fost in crestere permanenta. Trendul s-a mentinut si anul acesta, spun specialistii din piata chestionati de 1asig.ro. Aflati care sunt cele mai cautate polite pentru viitorul copiilor si cat platesc parintii pentru acestea!

Continuare

UMANITAR

Caz umanitar - UNSICAR

Colega noastra, Dana DOBRE a fost diagnosticata cu o boala grava "NEOPLASM BRONHOPULMONAR STADIUL IV” (sunt afectate si alte organe interne, denumirea medicala este lunga, greu de citit).

Continuare

JOB  
Broker de Asigurare INSPECTOR ASIGURARI Brokeraj
OMNIASIG Vienna Insurance Group INSPECTOR DAUNE AUTO (Bucuresti si tara)
OMNIASIG Vienna Insurance Group INSPECTOR DAUNE NON-AUTO
OMNIASIG Vienna Insurance Group SEF DEPARTAMENT DAUNE SANATATE
OMNIASIG Vienna Insurance Group COORDONATOR RETEA FURNIZORI
OMNIASIG Vienna Insurance Group RESPONSABIL RETEA FURNIZORI
OMNIASIG Vienna Insurance Group SPECIALIST DEZVOLTARE PRODUSE
CertAsig Specialty Senior Cargo Underwriter
BRD Asigurari de Viata Business Process Responsable
BRD Asigurari de Viata Tester Software
BRD Asigurari de Viata Analist Conformitate
BRD Asigurari de Viata Responsabil Evaluare Control Intern
BRD Asigurari de Viata Sef Departament Conformitate
BRD Asigurari de Viata Actuar
BRD Pensii Analist Investitii
BRD Asigurari de Viata Business Process Analyst
BRD Asigurari de Viata- Contabil Junior
BRD Asigurari de Viata Controlor Financiar
RECOMANDARI
EUROINS

MARSH
ERGO
DESTINE Broker
DAW Broker

Revista PRIMM
Cea mai citita Revista de Asigurari!
XPRIMM Insurance Reports
Publicatii de analiza a pietelor de asigurari pentru 32 de state din regiunile ECE, SEE si CIS.


Download


Orice informatie publicata in acest buletin informativ poate fi preluata cu specificarea sursei.
Abonamentul la Buletinele de Asigurari XPRIMM Stiri, Info, Special si Job este GRATUIT!
Daca doriti sa va dezabonati click aici