XPRIMM Stiri
 
1 EUR = 4,3340
 

1 USD = 3,3020

 

Buletin informativ de Asigurari si Pensii, Nr. 2486 - 31 ianuarie 2012
STIRI INTERNE | STIRI EXTERNE | INFO FINANCIAR | JOB | EVENIMENTE

MAXIMA ZILEI  
Nu clatina barca, daca n-ai vesta de salvare.
Peter THANASSE
STIRI INTERNE  

VIDEO: Mihai POPESCU, despre tranzactia prin care METLIFE preia AVIVA in Romania: Este posibil sa apara un nou pol de dominare pe piata
andreea.ionete@mxp.ro, oana.radu@mxp.ro
"In primul rand, este vorba de o initiativa strategica a grupului AVIVA, care incepand cu noiembrie 2010 a intrat intr-un proces de revizuire strategica, stabilindu-si ca prioritati pietele tinta in care are o pozitie dominanta. Tranzactia, aflata bineinteles sub rezerva organelor de supraveghere si reglementare, odata ce va fi finalizata, reprezinta posibilitatea aparitiei unui nou pol de dominare in industriile de asigurari de viata si administrare a pensiilor din Romania", a declarat Mihai POPESCU, seful operatiunilor AVIVA in Romania, intr-un interviu acordat XPRIMM.TV.

Relatia client - asigurator, in dezbatere la RFI
adina.tudor@mxp.ro
In Romania, industria asigurarilor nu se bucura intotdeauna de un grad ridicat de incredere din partea publicului, iar pentru imbunatatirea acestei perceptii este nevoie de ameliorarea relatiei dintre clienti si asiguratori. Care ar putea fi cele mai eficiente mijloace in acest demers? Sorin MIERLEA, Presedinte al Asociatiei Nationale pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Produselor si Serviciilor din Romania (A.N.P.C.P.P.S.), alaturi de Alexandru CIUNCAN, Secretar General, APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor, si Oleg DORONCEANU - Senior Editor, Publicatiile XPRIMM, vor incerca sa gaseasca un raspuns la aceasta intrebare in cadrul emisiunii "Ora de risc" difuzata astazi de Radio France Internationale (RFI), cu incepere de la ora 13:30.

XPRIMM Annual Forecast Meeting 2012 - Asigurari Generale

Risc subestimat: este nevoie de mai multa reasigurare pentru riscul de cutremur!
andreea.ionete@mxp.ro
Avand in vedere expunerea foarte mare a Romaniei la riscul de cutremur, acoperirea redusa prin reasigurare este o problema extrem de presanta care nu mai poate fi tratata superficial. "Este nevoie de o capacitate mult mai mare de reasigurare pentru riscul de cutremur. Incepand de la PAID si terminand cu orice companie care practica asigurari impotriva riscurilor catastrofale, cred ca vom vedea presiuni mari asupra preturilor care se vor reflecta fie prin segmentare, fie prin corelare cu expunerea", potrivit CEO-ului GENERALI Romania, Adrian MARIN.

Mihail TECAU, BCR Asigurari: Este nevoie de o schimbare de mentalitate a oamenilor care lucreaza in piata
andreea.ionete@mxp.ro
"Presiunea este foarte mare din partea investitorilor, insa eu cred in potentialul acestei piete. 2012 nu o sa fie un an usor si sper ca, din punct de vedere profesional, lucrurile vor evolua in Romania, pentru ca este mare nevoie de o schimbare a mentalitatii oamenilor care lucreaza in sistem", a declarat Mihail TECAU, Presedinte Directorat BCR Asigurari, la XPRIMM Annual Forecast Meeting 2012.


Adrian MARIN, GENERALI Romania: Evolutia asigurarilor obligatorii dicteaza trendul pietei, in crestere sau in scadere
andreea.ionete@mxp.ro
"Noi speram la o maturizare a pietei de profil in acest an, insa nu cred ca pot fi optimist in ceea ce priveste evolutia pe segmentul non-life din moment ce aceasta este dictata in continuare de clasa auto. Noi am fost si vom ramane consecventi in refuzul de a intra in razboiul preturilor pe RCA, insa o surpriza a fost scaderea inregistrata pe CASCO. Ne vom confrunta si anul acesta cu aceleasi probleme cu care ne confruntam inca din 2009, si anume scaderea veniturilor, educatia redusa a populatiei in asigurari, precum si blocarea creditarii si a leasingului", a spus Adrian MARIN, CEO, GENERALI Romania.

2012, anul distributiei online
vlad.boldijar@mxp.ro
"Momentan, segmentul online reprezinta circa 4% din piata. Acesta se va dezvolta in continuare. Totusi el va trebui cumva reglementat caci are tendinte de 'haiducie', prin comercialiazarea de asigurari la preturi extrem de reduse", a declarat Bogdan ANDRIESCU, Presedinte UNSICAR.
"Exista pericolul sa se generalizeze ideea ca asigurarile achizitionate online sunt ieftine. Nimeni nu reactioneaza la tipul asta de abordare", considera si Viorel VASILE, Director General, SAFETY Broker.
Vorbind despre dezvoltarea pietei de brokeraj, Bogdan ANDRIESCU considera ca aceasta isi va continua expansiunea si in anul 2012 intrucat "nu exista influente legislative care sa cutremure sistemul. Astfel, consider ca anul acesta se pot misca lucrurile, dar nu depinde decat de jucatorii din piata".

Nu se mai poate continua cu scaderea preturilor
andreea.ionete@mxp.ro
"Pentru piata de asigurari si cea de brokeraj previziunile sunt greu de facut acum, insa consider ca anul acesta ar trebui facut totul pentru a pune industria asigurarilor pe directia cea buna, sa se faca o strategie corelata la nivel de piata din care sa se dezvolte mai departe strategiile individuale ale fiecarei companii. Asadar, trebuie sa vorbim si despre calitate si sa decidem ce ne dorim cu totii, asiguratori si brokeri", a declarat Cristian FUGACIU, Director General, MARSH Romania. Potrivit acestuia, cert este ca "nu se mai poate continua cu scaderea preturilor, pentru ca anul trecut toate companiile sustineau ca preturile nu mai trebuie sa scada si acestea au scazut in continuare".


XPRIMM Annual Forecast Meeting 2012 - Asigurari de Viata si Sanatate

Florina VIZINTEANU, BCR Asigurari de Viata: Mai este inca foarte mult loc pe piata, daca luam in calcul gradul redus de penetrare
andreea.ionete@mxp.ro, vlad.boldijar@mxp.ro
"Perspectivele lui 2012 sunt foarte bune pentru BCR Asigurari de Viata, avand in vedere ca anul anterior a fost unul foarte bun, compania realizand o crestere de 6% la finalul lunii septembrie. In ceea ce priveste anul in curs, previziunile noastre indica mentinerea trendului crescator pe care l-am inregistrat in ultimii trei ani", a spus Florina VIZINTEANU, Presedinte Directorat, BCR Asigurari de Viata.


RACOVEANU, GENERALI Romania: In 2012 cresterea va fi mai mica decat anul trecut
andreea.ionete@mxp.ro, vlad.boldijar@mxp.ro
Pentru anul 2011, cresterea de 5% inregistrata de asigurarile de viata la nivelul primelor noua luni va fi confirmata si chiar depasita, potrivit Directorului de Asigurari de Viata al GENERALI Romania, Ovidiu RACOVEANU. GENERALI Romania a terminat anul cu o usoara crestere si pe profit pe segmentul life. "Exista presiuni foarte mari din partea fondurilor de pensii care ciupesc din clienti, din partea agentilor care au nevoie de licentiere, ceea ce presupune costuri mari, si in consecinta cresterea va fi mai mica decat anul trecut", a adaugat acesta.

STIRI EXTERNE  
Rubrica oferita de
EASTERN Re
Michel LIES va prelua conducerea SWISS Re din februarie
mihai.cracea@mxp.ro
SWISS Re, a doua companie de reasigurari din lume in functie de subscrieri, l-a promovat pe Michel LIES in functia de CEO, incepand cu februarie a.c., inlocuindu-l astfel, la conducerea companiei, pe Stefan LIPPE.
Michel LIES a ocupat functia de Presedinte al Diviziei de Parteneriate Globale, care gestioneaza relatiile cu guvernele si alte autoritati publice si are o experienta de 30 de ani in cadrul SWISS Re. Numirea acestuia a fost facuta in baza experientei lui LIES in pietele emergente, aceasta fiind una dintre directiile strategice ale companiei elvetiene.

Azerbaidjan: Numarul persoanelor asigurate a crescut cu 40% in 2011
olesea.serghiescu@mxp.ro
Numarul persoanelor asigurate din Azerbaidjan a crescut cu 30 - 40% fata de anul 2010, potrivit lui Namik KHALILOV, Seful Supravegherii Pietelor Financiare din Azerbaidjan.
INFO FINANCIAR  
Rubrica oferita de
SAFETY Credit
Noul Consiliu de Administratie al BVB a primit avizul din partea CNVM
mihai.cracea@mxp.ro
Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a validat ieri noua componenta a Consiliului de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti. Astfel, Lucian ANGHEL, Economistul Sef al BVB, a fost validat in functia de Presedinte al Consiliului de Administratie al BVB. Din acesta mai fac parte Stere FARMACHE, Dan Viorel PAUL, Octavian MOLNAR, Pompei LUPSAN, Galina Narcisa OPREA, Valerian IONESCU, Matjaz SCHROLL si Robert Cosmin PANA.
JOB  
ALICO Asigurari Executiv Vanzari Asigurari de Grup
  Specialist Executiv Bancassurance
  Manager Vanzari Asigurari de Viata
ALLIANZ-TIRIAC Actuar Senior Life
  Consultant Financiar
AON Senior Broker - cu experienta in risk engineering
ASTRA Asigurari Sef Serviciu Daune Non Auto
  Pozitie in echipa de vanzari
AVUS Referent Daune
  Inspector Daune - Inginer auto
AXA Asigurari
Consultant Financiar
CERTASIG Specialist Subscrieri Asigurari Generale
  Reprezentant Local
GENERALI Romania Director Agentie
  Director de Sucursala - brand Ardaf (Ploiesti)
PLATINUM Asigurari Specialisti in Asigurari
SIGNAL IDUNA Financial Controller
  Director Agentie (Bucuresti si Cluj)
  Unit Manager (Bucuresti, Timisoara, Craiova, Cluj)
MAXYGO Coordonator Retea Asigurari de Viata
EVENIMENTE INTERNE  
Premiile Brokerilor de Asigurare
9 februarie 2012
FRATELLI STUDIOS
Organizator: Media XPRIMM
Pentru detalii: www.xprimm.ro
Conferinta Nationala de Vanzari MAXYGO
Editia 2012
25 februarie 2012
Organizator: MAXYGO Broker
Cu sprijinul: Media XPRIMM
Gala Premiilor MAXYGO
Editia 2012
25 februarie 2012
Organizator: MAXYGO Broker
Cu sprijinul: Media XPRIMM
Gala CAMPION - 2012
10 martie 2012
Targu Mures
Organizator: CAMPION Broker
Cu sprijinul: Media XPRIMM
Conferinta Nationala a Partenerilor SAFETY Broker
16-18 martie 2012
Cheile Gradistei
Organizator: SAFETY Broker
Cu sprijinul: Media XPRIMM
Gala Premiilor Pietei Asigurarilor - Editia a XII-a
26 martie 2012
Hotel RADISSON BLU, Bucuresti
Organizator: Revista PRIMM - Asigurari & Pensii
Gala Premiilor Pensiilor Private - Editia a V-a
26 martie 2012
Hotel RADISSON BLU, Bucuresti
Organizator: Revista PRIMM - Asigurari & Pensii
Conferinta Nationala a Asigurarilor Auto
10 aprilie 2012
Editia a VII-a
Palatul Parlamentului, Bucuresti
Organizator: Media XPRIMM
FIAR 2012 - Forumul International Asigurari - Reasigurari
20-24 mai 2012
Sinaia, Romania
Organizator: Media XPRIMM
Pentru detalii: www.fiar.ro
 
EVENIMENTE EXTERNE  
5th Annual Bancassurance Forum
15-16 februarie 2012
Barcelona, Spania
Organizator: Fleming Europe
Partener Media: Revista PRIMM - Asigurari & Pensii
15% discount pentru cititorii PRIMM
Pentru detalii: www.finance.flemingeurope.com
International Insurance Forum 2012
4-5 martie 2012
Istanbul, Turcia
Organizatori: Media XPRIMM si Istanbul Underwriting Center
Pentru detalii:
www.internationalinsurance
forum.com
Conferinta Internationala de Asigurare in Asia Centrala
15-16 martie 2012
Alma-Ata, Kazakhstan
Organizator: InterConsult
Partener Media: Revista PRIMM - Asigurari & Pensii
Pentru detalii: www.wfin.kz
XVI All-Russian Reinsurance Conference
22-23 martie 2012
Moscova, Rusia
Organizator: All-Russian Insurance Association si Delovoy Format Group.
Partener Media: Revista PRIMM - Asigurari & Pensii
Pentru detalii: www.re-conference.ru
Tashkent International Investment Financial Forum
4-8 aprilie 2012
Tashkent, Uzbekistan
Organizator: SAIPRO
Partener Media: Revista PRIMM - Asigurari & Pensii
Pentru detalii: www.saipro.uz
Conferinta Internationala de Managementul Riscurilor - Editia a VIII-a
19-20 aprilie 2012
Altma-Ata, Kazakhstan
Organizator: Eurasia Insurance Company
Partener Media: Revista PRIMM - Asigurari & Pensii
Pentru detalii: www.theeurasia.kz
Presedinte: Sergiu COSTACHE CEO: Adriana PANCIU
Managing Partner: Alexandru D. CIUNCAN

New Media Director: Mihaela CIRCU
Director Editorial: Daniela GHETU
Redactor Sef: Andreea IONETE
Senior Editori: Vlad PANCIU, Oleg DORONCEANU
Editori: Vlad BOLDIJAR, Oana RADU, Mihai CRACEA
Junior Editori: Olesea SERGHIESCU, Adina TUDOR

Accounts Manager: Georgiana OPREA
IT Department: Octavian GRIGOR, Dorin PALADE, Cosmin ARMASESCU

e-mail: media@mxp.ro


PRELUAREA INFORMATIILOR
Informatiile continute in prezentul Buletin Informativ de Asigurari sunt proprietatea exclusiva a SC Media XPRIMM SRL, insa oricare dintre ele pot fi preluate complet sau partial cu conditia expresa a publicarii lor impreuna cu mentiunea "Conform portalului specializat www.1asig.ro".
ACURATETEA INFORMATIILOR
Cu toate ca SC Media XPRIMM SRL a depus toate eforturile posibile pentru a asigura acuratetea informatiilor publicate in prezentul Buletin Informativ de Asigurari, este posibila aparitia unor erori sau omisiuni.
RASPUNDEREA EDITORULUI
Nici SC Media XPRIMM SRL si nici angajatii sai nu pot fi considerati raspunzatori, sub nici o forma, pentru urmarile unor erori sau omisiuni aparute in forma si/sau continutul prezentului Buletin Informativ de Asigurari si nici pentru opiniile, sugestiile sau punctele de vedere formulate in cadrul lui sau pentru urmarile sau consecintele actiunilor sau deciziilor luate de terti pe baza acestora sau a continutului lui. Redactia isi declina raspunderea pentru autenticitatea sau acuratetea informatiilor preluate din terte surse. Pentru toate materialele unde sunt specificate sursele de informare responsabilitatea revine in totalitate acestora. Raspunderea pentru celelalte materiale publicate revine autorului sau sursei de informare specificate. Redactia isi rezerva dreptul de a prezenta in maniera proprie datele si informatiile difuzate. Titlurile apartin, daca nu se specifica altfel, redactiei.
POLITICA ANTI-SPAM
Acest mesaj, avand mentionate datele noastre de identificare si instructiunile de dezabonare, nu poate fi catalogat ca mesaj nesolicitat (spam). Daca el ajunge totusi la Dumneavoastra si nu doriti sa mai primiti alte mesaje cu un continut similar, este suficient sa ne trimiteti un e-mail, mentionand "Unsubscribe" sau "Dezabonare" in campul "Subject" sau "Subiect". Dezabonarea poate fi facuta on-line la adresa www.1asig.ro.
Copyright©2012 Media XPRIMM
ABONARE
Daca doriti sa va abonati click aici!
Daca doriti sa va dezabonati click aici!

NOU PE XPRIMM TV
ASIROM, mai aproape de brokeri!
OPINII DESPRE ASIGURARI
Theodor ALEXANDRESCU
Director General
ALICO Asigurari Romania


Anul 2011 a fost un an mai bun comparativ cu 2010. Multe produse au mizat pe componenta de economisire garantata, distributia prin banci a cunoscut o crestere si, in acelasi timp, s-au dezvoltat produsele de asigurari de sanatate. Acestea au fost principalele tendinte ale lui 2011, an in care s-au inregistrat cresteri, chiar daca nu unele spectaculoase.

Continuare

INTREBAREA SAPTAMANII
Care este clasa de asigurari generale cu cel mai mare potential in 2012?

Pentru a raspunde, click aici!
Pentru comentarii, click aici!
Rubrica oferita de:
VA RECOMANDAM
COMPANII DE TOP -

PRODUSUL SAPTAMANII
Polita ADVENTURE de la EUROINS

URMATORUL EVENIMENT
Premiile Brokerilor de Asigurare

PREMIERA EDITORIALA
"Asigurarile de viata si dezvoltarea societatii". Autor: Dr. Ec. Alin T. BAIESCU
NOU PE 1ASIG
Considerati utila instalarea "cutiilor negre" pe autovehicule?
Neechiparea masinii cu cauciucuri de iarna - excludere de la plata despagubirilor?
Cum va evolua numarul angajatilor din asigurari in urmatorul an?
Cat vor reprezenta vanzarile online de asigurari in cinci ani?
XPRIMM Insurance Report


Cel mai cuprinzator raport de analiza pentru 30 de piete de asigurare din Europa Centrala si de Est, respectiv din Comunitatea Statelor Independente

Download

NOUTATI AUTO
Taxa auto de prima vanzare va fi amanata cu un an

A intrat in vigoare noua taxa auto. Calculatorul oficial se gaseste pe site-ul ANAF

Cum iti asiguri 500 de cai putere?
WWW
- 1asig.ro (asigurari)
- pensiileprivate.ro (pensii private)
- primm.ro
- insuranceprofile.ro
- fiar.ro
- icarforum.ro
- asigurarealocuintelor.ro
- asigurareamasinilor.ro
- constatulamiabil.ro
- asigurariledeviata.ro
- xprimm.ro
- xprimm.md
- xprimm.com
- xprimm.tv
- asiguratori.ro