Inapoi la www.1asig.ro




XPRIMM Info
BULETIN INFORMATIV DE ASIGURARI
Nr. 179, 26 iunie 2008
Daca doriti sa primiti GRATUIT acest Buletin Informativ de Asigurari, apasati aici
Daca doriti sa nu mai primiti acest Buletin Informativ de Asigurari, apasati aici
Powered by Media XPRIMM
Navigare rapida: EDITORIAL | INTERVIU | TENDINTE | PRODUS
INSURANCE PROFILE
ASIBAN
EDITORIAL

Profit din asigurarile auto sau experienta poloneza...

Se poate obtine profit din liniile de asigurari auto? In nici un caz, ar raspunde la aceasta intrebare majoritatea celor care activeaza pe piata de profil de la noi din tara...

continuare


INTERVIU

Interviu cu Dr. Gunter GEYER
CEO, VIENNA Insurance Group

Romania este o tara extrem de interesanta, in principal prin prisma uneia dintre cele mai rapide rate de crestere economica din regiunea Central si Est-Europeana. In acest context, apare, firesc, o nevoie de solutii moderne de asigurare, atat pentru persoane fizice, cat si pentru cele juridice.

continuare


TENDINTE

Romania creste pe life cu mai mult 30% peste media globala

Activitatea de asigurari de viata din tarile emergente si cele industrializate au condus in 2007 piata mondiala a asigurarilor peste pragul de 2.600 mld. EUR, in crestere reala cu 3,3% comparativ cu anul anterior. Cel mai recent studiu SIGMA al reasiguratorului SWISS Re indica o evolutie de 5,4% a asigurarilor de viata la nivel global pana la 1.534 mld. EUR, superioara cresterii medii a ultimilor 10 ani.

continuare


PRODUS


Asigurarea pentru copii VIITOR
de la
ASTRA-UNIQA

ASTRA - UNIQA isi imbogateste portofoliul cu un nou tip de polita de viata, asigurarea pentru copii VIITOR.

continuare


JOB

Vrei un loc de munca bine platit?

Oferte noi:

ALLIANZ-TIRIAC Asigurari
ASIBAN
BCR Asigurari
EUROINS
ING Fond de Pensii
INTERAMERICAN
OMNIASIG
AON Romania
ASIGEST
UNICREDIT Broker

TOP PRESS

STIRI INTERNE
(Revista presei interne - arhiva stiri)

STIRI EXTERNE
(Revista presei externe - arhiva stiri)

XPRIMM Pensii

Revista PRIMM
Asigurari & Pensii

Cea mai citita Revista de Asigurari!

Comandati acum!


ALLIANZ-TIRIAC Pensii Private
BCR Asigurari de Viata
AUDATEX
MICROSOFT
ASIBAN
ASIGEST
ASIGEST Agri
POLISH Re
   
Jacob Fleming Conferences
Bancassurance
EDITORIAL | INTERVIU | TENDINTE | PRODUS
 EDITORIAL


Profit din asigurarile auto sau experienta poloneza...

Se poate obtine profit din liniile de asigurari auto? In nici un caz, ar raspunde la aceasta intrebare majoritatea celor care activeaza pe piata de profil de la noi din tara...

Astfel, pierderile de peste 75 mil. EUR inregistrate de industria asigurarilor in 2007 sunt puse, in special, pe seama daunalitatii in crestere pe segmentul auto. Intr-o piata in care asigurarile auto reprezinta peste 50% subscrieri, se cauta solutii de scadere a daunalitatii, se da vina pe mentalitatea poporului roman, se fac strategii de diversificare a portofoliului, insa speranta de rentabilizare este indepartata sau chiar inexistenta...

Pentru a demonstra contrariul, sa analizam insa experienta poloneza, mai exact modelul PZU...
Ce are piata nationala de asigurari in comun cu liderul asigurarilor din Polonia, PZU, care a si anuntat recent intrarea in Romania?
In afara de o pondere foarte mare a subscrierilor pe auto, segment pe care grupul financiar si-a propus sa opereze si la noi, ambele au trecut in anul 2007 pragul "psihologic", al miliardului de euro: piata romaneasca la daune, PZU la profit.

Cu o cota de piata de peste 34,9%, PZU domina piata de profil din Polonia de peste 200 de ani. In ultima perioada insa, ponderea grupului in total piata a scazut cu peste 30%. Prin intermediul celor doua companii specializate, PZU a realizat in 2007 subscrieri de 4,5 mld. EUR, la care doar divizia de non-life a contribuit cu 2,39 mld. EUR. Profitul obtinut de gigantul polonez, de altfel, cel mai mare grup financiar din Europa Centrala si de Est, de peste 1 mld. EUR, a depasit orice asteptari. 425 mil. EUR au fost realizate doar de compania specializata in asigurari generale, unde segmentul auto reprezinta 68% din subscrieri.

O serie de alte precizari trebuie facute... Rata daunei inregistrata de PZU a crescut in 2007 cu 7,5%, ajungand la 64,6%... Problemele pe care le semnaleaza reprezentantii grupului sunt similare cu cele din Romania: costuri din ce in ce mai mari la service-uri, fraude interne si externe, infrastructura rutiera slaba, comportament inadecvat in trafic din partea soferilor... Si totusi analizand rezultatele financiare, raspunsul este atat de clar: se poate face profit din asigurarile auto.

Si daca se poate la ei, de ce nu ar fi posibil si in tara noastra? Noi suntem optimisti si asteptam momentul in care vom anunta obtinerea de profit de pe urma liniilor auto...

mihaela.circu@mxp.ro

sus


CUTTY SARK
FADATA
KINGSPAN
EDITORIAL | INTERVIU | TENDINTE | PRODUS
 INTERVIU


Interviu cu Dr. Gunter GEYER
CEO, VIENNA Insurance Group

XPRIMM: VIENNA Insurance Group ocupa primul loc in clasamentul investitorilor in asigurari din Romania. Avand in vedere aceasta pozitionare, sunteti interesati de viitoare achizitii?
Dr. Gunter GEYER:
Romania este o tara extrem de interesanta, in principal prin prisma uneia dintre cele mai rapide rate de crestere economica din regiunea Central si Est-Europeana. In acest context, apare, firesc, o nevoie de solutii moderne de asigurare, atat pentru persoane fizice, cat si pentru cele juridice. VIENNA Insurance Group (VIG) este unul dintre primele grupuri de asigurari din Europa Centrala si de Est si, totodata, un jucator important pe piete precum Romania. De asemenea, avem o strategie clara in ceea ce priveste parteneriatele si suntem unul dintre investitorii pe termen lung in aceasta zona. Strategia noastra este divizata in doua directii, astfel incat cautam permanent potentiale achizitii si, in acelasi timp, urmarim realizarea unei cresteri organice pe aceste piete. Astfel, sunt posibile o serie de achizitii in Polonia, Ungaria si Ucraina, scopul nostru fiind acela de a ne dezvolta afacerile in intreaga regiune.

XPRIMM: Care este strategia VIG referitor la BCR Asigurari si BCR Asigurari de Viata?
G.G.:
Avand in vedere acordul general de distributie pe care l-am incheiat cu ERSTE Bank, consideram ca, pe viitor, vom putea promova mult mai bine asigurarile de viata pe piata romaneasca. Aceasta intelegere se intinde pe 15 ani si, in cazul in care partile sunt de acord, poate fi extins cu inca 10 ani. Astfel, clientii nostri vor beneficia, ca urmare a cooperarii intre cele doua entitati, de o oferta combinata de produse.

XPRIMM: Intentionati sa realizati fuziunea companiilor detinute de VIG in Romania sau veti continua dezvoltarea acestora in baza strategiei multi-brand aplicata pana in prezent?
G.G.:
Politica noastra este sa privim grupul ca pe o mare familie, in care fiecare companie membra isi mentine propriul brand ca prenume si sintagma VIENNA Insurance Group ca nume de familie. Mentinerea prenumelui reflecta o anume apropiere de clienti, precum si notorietatea locala, iar aceste branduri locale puternice sunt sustinute de stabilitatea si forta financiara a unuia dintre cele mai importante grupuri de asigurari din Europa Centrala si de Est. In cadrul grupului, fiecare are un statut egal, respectandu-ne unii pe altii. Mai mult decat atat, transferul de know-how din interior ne ajuta sa valorificam potentialul maxim al unei piete. Astfel, intentionam sa utilizam aceasta strategie si in Romania. Totodata, avem deplina incredere in cunostintele si abilitatile de leadership ale managementului local.

XPRIMM: ASIROM a devenit parte a VIG in cursul anului 2007, iar de putin timp a fost demarata o campanie de rebranding. Care sunt planurile VIG in ceea ce priveste ASIROM?
G.G.:
In ceea ce priveste ASIROM, nu vor fi nici un fel de schimbari in structura de baza a companiei. In contextul dezvoltarii firesti a societatii, un nou sistem software va fi implementat, unele departamente vor fi reorganizate in scopul optimizarii activitatilor. In acelasi timp, ne propunem sa cream centre regionale de daune comune pentru ASIROM si OMNIASIG. Sintetizand, nu intentionam sa restructuram companiile pe care le detinem in Romania. Insa, in unele domenii, precum activitatile de back-office, consider ca pot exista anumite sinergii pe care am putea sa le exploatam.

XPRIMM: Care au fost elementele ce au stat la baza deciziei de a prelua ASIROM?
G.G.:
ASIROM este o companie cu un grad extrem de mare de notorietate, care a inregistrat o dezvoltare accentuata in ultimii ani. Cu subscrieri de peste 170 milioane EUR, societatea a obtinut o crestere de 7,5% in 2007. Observam, de asemenea, evolutia ascendenta din primele trei luni ale acestui an. Acoperirea teritoriala prin peste 200 de sucursale si agentii, precum si forta de vanzare vor potenta aceasta tendinta. Referitor la ultima parte a intrebarii, as dori sa precizez ca in ceea ce priveste extinderea activitatilor in Europa Centrala si de Est, noi desfasuram o activitate intensa de monitorizare a pietei, anterior achizitiilor. Am patruns pe piata romaneasca in 2001 si, in prezent, suntem bine pozitionati si pregatiti sa infruntam concurenta.

XPRIMM: Intentionati sa operati modificari in cadrul echipelor manageriale ale companiilor romanesti pe care le detineti?
G.G.:
In acest moment, nu avem planificate nici un fel de schimbari. Asa cum am mentionat anterior, avem incredere in echipele de management locale si in abilitatile de vanzari si de servisare a clientilor. Managerii locali cunosc cel mai bine realitatile industriei si nevoile specifice ale clientilor. Aceasta le permite o adaptare optima la conditiile pietei si ne asigura consolidarea relatiilor cu consumatorii. In acelasi timp, toate deciziile strategice in ceea ce priveste companiile locale sunt luate in colaborare stransa cu Consiliul Director al grupului.

Continuarea interviului poate fi citita in Nr. 5/2008 al Revistei PRIMM-Asigurari&Pensii!
Click aici pentru comenzi!

mihaela.circu@mxp.ro

sus


Dr. Gunter GEYER

Dr. Gunter GEYER,
CEO,
VIENNA Insurance Group

 

MEDICOVER
EDITORIAL | INTERVIU | TENDINTE | PRODUS
TENDINTE

Romania creste pe life cu mai mult 30% peste media globala

Activitatea de asigurari de viata din tarile emergente si cele industrializate au condus in 2007 piata mondiala a asigurarilor peste pragul de 2.600 mld. EUR, in crestere reala cu 3,3% comparativ cu anul anterior. Cel mai recent studiu SIGMA al reasiguratorului SWISS Re indica o evolutie de 5,4% a asigurarilor de viata la nivel global pana la 1.534 mld. EUR, superioara cresterii medii a ultimilor 10 ani.

In pietele emergente, unde potentialul de dezvoltare a acestui segment este considerabil inca, subscrierile pe life au fost impulsionate de performantele economice puternice si de castigarea terenului fata de asigurarile generale. Astfel, desi ponderea activitatii de asigurari de viata din Europa Centrala si de Est este relativ mica, de doar 2,5%, dezvoltarea segmentului life a fost semnificativ influentata de cresterea economica a acestor state, precum si de dezvoltarea schemelor de pensii ocupationale. Intre timp, tarile industrializate au cunoscut dinamici importante pentru produsele cu acumulare de capital si de pensii.

Click aici pentru detalii!

andreea.ionete@mxp.ro

sus

 
 

XPRIMM Newsletters

Presedinte: Sergiu COSTACHE CEO: Adriana PANCIU
Business Development Director: Alexandru D. CIUNCAN

Redactor Sef: Mihaela CIRCU
Consultant Stiintific: Daniela GHETU
Coordonator Stiri Externe: Andreea IONETE
Coordonator Pensii Private: Mihai BOBOCEA
Senior Editori: Vlad PANCIU, Oleg DORONCEANU
Editori: Vlad BOLDIJAR, Oana NECULA
Responsabil Web: Costi BORODA

Secretar de Redactie: Lidia POP

Accounts Manager: Georgiana OPREA
Departament IT: Octavian GRIGOR, Dorin PALADE

e-mail: media@mxp.ro


PRELUAREA INFORMATIILOR
Cu toate ca informatiile continute in prezentul Buletin Informativ de Asigurari sunt proprietatea exclusiva a SC Media XPRIMM SRL, oricare dintre ele pot fi preluate complet sau partial cu conditia expresa a publicarii lor impreuna cu mentiunea "Conform portalului specializat www.1asig.ro".
ACURATETEA INFORMATIILOR
Cu toate ca SC Media XPRIMM SRL a facut toate eforturile posibile pentru a asigura acuratetea informatiilor publicate in prezentul Buletin Informativ de Asigurari este posibila aparitia unor erori sau omisiuni.
RASPUNDEREA EDITORULUI
Nici SC Media XPRIMM SRL si nici angajatii sai nu pot fi considerati raspunzatori, sub nici o forma, pentru urmarile unor erori sau omisiuni aparute in forma si/sau continutul prezentului Buletin Informativ de Asigurari si nici pentru opiniile, sugestiile sau punctele de vedere formulate in cadrul lui sau pentru urmarile sau consecintele actiunilor sau deciziilor luate de terti pe baza acestora sau a continutului lui. Redactia isi declina raspunderea pentru autenticitatea sau acuratetea informatiilor preluate din terte surse. Pentru toate materialele unde sunt specificate sursele de informare responsabilitatea revine in totalitate acestora. Raspunderea pentru celelalte materiale publicate revine autorului sau sursei de informare specificate. Redactia isi rezerva dreptul de a prezenta in maniera proprie datele si informatiile difuzate. Titlurile apartin, daca nu se specifica altfel, redactiei.
POLITICA ANTI-SPAM
Acest mesaj, avand mentionate datele noastre de identificare si instructiunile de dezabonare, nu poate fi catalogat ca mesaj nesolicitat (spam). Daca el ajunge totusi la Dumneavoastra si nu doriti sa mai primiti alte mesaje cu un continut similar, este suficient sa ne trimiteti un e-mail, mentionand "Unsubscribe" sau "Dezabonare" in campul "Subject" sau "Subiect".
Copyright©2008 Media XPRIMM

Daca doriti sa primiti GRATUIT acest Buletin Informativ de Asigurari, apasati aici
Daca doriti sa nu mai primiti acest Buletin Informativ de Asigurari, apasati aici