Inapoi la www.1asig.ro




XPRIMM Info
BULETIN INFORMATIV DE ASIGURARI
Nr. 176, 8 mai 2008
Daca doriti sa primiti GRATUIT acest Buletin Informativ de Asigurari, apasati aici
Daca doriti sa nu mai primiti acest Buletin Informativ de Asigurari, apasati aici
Powered by Media XPRIMM
Navigare rapida: EDITORIAL | INTERVIU | TENDINTE | PRODUS
FIAR
INSURANCE PROFILE
EDITORIAL

FIAR scrie de 11 ani istoria si tendintele in asigurari

Asemenea unei productii cinematografice in care personalitatea puternica a unor actori de marca imprima noi nuante scenariului original, drumul lung de 11 ani parcurs de piata romaneasca de asigurari, extins exponential de prezenta consecventa a unor companii de top, tese in jurul sau firul altei istorii de succes - FIAR, aflat la portile Editiei 2008.

continuare


INTERVIU

Interviu cu Serguei ZAITSEV,
Associate Director,
HANNOVER Re

Desi asa-zisa piata "hard" a atins apogeul inca din anul 2007, pretul reasigurarii s-a pastrat la niveluri corespunzatoare in majoritatea cazurilor.

continuare


TENDINTE

Dezechilibrarea unui gigant...

Criza creditelor sub-prime a avut consecinte nefaste asupra mai multor grupuri financiare de talie globala. Una dintre cele mai afectate companii a fost si este si in continuare, reasiguratorul elvetian SWISS Re.

continuare


PRODUS


EuroAsist
de la
ASTRA-UNIQA

ASTRA-UNIQA ofera un nou serviciu pentru siguranta si confortul asiguratilor sai. EuroAsist, serviciul de asistenta rutiera pentru asiguratii EURO-CASCO este rezultat al preocuparilor de dezvoltare a gamei de servicii oferite de companie in conditiile libertatii de miscare de care se bucura astazi conducatorii auto din Romania.

continuare


JOB

Vrei un loc de munca bine platit?

Oferte noi:

ASIBAN
ASITRANS-EUROINS
ASTRA-UNIQA
BCR Asigurari
INTERAMERICAN
OMNIASIG
AON Romania
ASIGEST

TOP PRESS

STIRI INTERNE
(Revista presei interne - arhiva stiri)

STIRI EXTERNE
(Revista presei externe - arhiva stiri)

Revista PRIMM
Asigurari & Pensii

Cea mai citita Revista de Asigurari!

Comandati acum!


ALLIANZ-TIRIAC Pensii Private
BCR Asigurari de Viata
AUDATEX
MICROSOFT
ASIBAN
ASIGEST
ASIGEST Agri
POLISH Re
FIAR Ziua Asigurarilor de Viata
ASIBAN
Ziua Pensiilor Private
EDITORIAL | INTERVIU | TENDINTE | PRODUS
EDITORIAL


FIAR scrie de 11 ani istoria si tendintele in asigurari

Asemenea unei productii cinematografice in care personalitatea puternica a unor actori de marca imprima noi nuante scenariului original, drumul lung de 11 ani parcurs de piata romaneasca de asigurari, extins exponential de prezenta consecventa a unor companii de top, tese in jurul sau firul altei istorii de succes - FIAR, aflat la portile Editiei 2008.
Si pentru ca intr-un astfel de moment se cuvine o paralela intre aceste doua istorii, vom incerca sa aflam cum si, mai ales, cu cat au influentat cele 10 Editii anterioare ale FIAR cresterea pietei romanesti a asigurarilor.

Luand ca punct de pornire anul 1997, la sapte ani de la inlaturarea monopolului de stat in asigurari, cele 44 de companii active la acel moment realizau venituri agregate din primele incasate de 0,16 mld. EUR, adica aproximativ 0,12 mld. lei.
In decurs de 10 ani, piata de asigurari din Romania a crescut de aproape 18 ori, atingand un volum de prime brute subscrise de 7,17 mld. lei, ceea ce reprezinta circa 2,15 mld. EUR, conform datelor preliminate pentru 2007.
Anul 2008 va aduce, potrivit estimarilor specialistilor din piata, prime brute subscrise de 2,7 mld. EUR, precum si depasirea, in premiera, a pragului de 1 mld. EUR de catre un produs de asigurare, si anume CASCO.
Astfel, segmentul cu ponderea cea mai mare din industria de profil din Romania, asigurarile non-viata, va continua sa creasca si in 2008 cu ritmuri cuprinse in jurul valorii de 25%, conditii in care ponderea asigurarilor non-life va ramane constanta in jurul a 80% din totalul pietei. Perspectivele sunt imbucuratoare si pentru piata asigurarilor de viata, cresterea estimata in acest an de catre specialisti fiind de 25%, pe fondul ridicarii gradului de educare a populatiei in privinta acestui domeniu si ca urmare a implementarii reformei pensiilor private.
De asemenea, pe termen mediu spre lung, estimarile Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor indica o crestere a pietei locale de asigurari pana la un nivel al subscrierilor de 7,5 mld. EUR, intr-un interval de timp de zece ani.

Trecand, asadar, in registrul factorilor importanti care si-au lasat amprenta pe evolutia asigurarilor in Romania, FIAR si-a pornit incursiunea cu doar 70 de participanti din sase tari. Iata ca Editia din 2008 asteapta peste 600 de participanti, pe fondul unei piete locale radical modificata de regruparile de forte de pe parcursul lui 2007 si inceputul lui 2008. Astfel, odata cu lovitura de gratie data de VIG prin cumpararea operatiunilor de asigurari din Europa Centrala si de Est de la ERSTE si cu preluarea ASIBAN de catre francezii de la GROUPAMA din luna aprilie, elita pietei romanesti de asigurari a intrat integral pe mainile marilor grupuri europene.

Si pentru ca finalul acestei confruntari depaseste granitele Romaniei, pietei locale, recent internationalizate, nu-i ramane decat sa urmeze cursul favorabil de dezvoltare prognozat, sustinut de lucrarile din ce in ce mai complexe si mai specializate ale FIAR, in calitate de punct de divergenta al noilor parteneriate, strategii si tendinte ale asigurarilor si reasigurarilor europene.

andreea.ionete@mxp.ro

sus


CUTTY SARK


YOKKO
Ziua Asigurarilor Auto
FADATA
EDITORIAL | INTERVIU | TENDINTE | PRODUS
INTERVIU


Interviu cu Serguei ZAITSEV,
Associate Director,
HANNOVER Re

XPRIMM: Cum ati descrie sezonul de reinnoiri de la inceputul lui 2008 si ce a insemnat acesta pentru HANNOVER Re?
Serguei ZAITSEV:
Desi asa-zisa piata "hard" a atins apogeul inca din anul 2007, pretul reasigurarii s-a pastrat la niveluri corespunzatoare in majoritatea cazurilor. Pozitia favorabila sustinuta a pietei de reasigurari generale a avut un efect pozitiv asupra afacerilor HANNOVER Re. Astfel, bazandu-ne pe o serie de principii selective de subscriere am reusit sa generam afaceri extrem de profitabile. De asemenea, am fost foarte multumiti, in general, de cursul luat de reinnoirile de contracte pentru anul 2008 pe segmentul non-life.

XPRIMM: Cum vedeti dezvoltarea accentuata a pietelor de (re)asigurari din Europa Centrala si de Est si regiunea CIS?
S.Z.:
Tarile central-europene, Rusia si statele CIS ofera un potential extrem de ridicat pentru afacerile cu (re)asigurari. Oricum, trasatura definitorie a acestor state la momentul actual este reprezentata de o intetire majora a competitiei. Cu toate acestea, in ultimii ani HANNOVER Re a reusit sa mentina un grad din ce in ce mai ridicat de profitabilitate a propriilor afaceri in regiune, trend care se va pastra si in 2008. HANNOVER Re se plaseaza printre primii trei reasiguratori din spatiile CEE si CIS, dispunand de o pozitionare foarte buna, cu cote de piata semnificative, in special in privinta reasigurarilor neproportionale pe care preferam sa le subscriem.

XPRIMM: Luand in considerare oportunitatile, ce planuri si-a facut HANNOVER Re in regiune pentru 2008?
S.Z.:
In statele CEE si CIS HANNOVER Re le ofera clientilor capacitate de reasigurare pe toate liniile de afaceri, inclusiv proprietati private, comerciale si industriale; intreruperea afacerilor si pierderea profitabilitatii; protectie impotriva catastrofelor naturale; cargo maritim, terestru si aviatic; raspunderi civile generale; indemnizatii profesionale, raspunderile angajatorilor, malpraxis, D&O; CASCO si RCA; riscuri aviatice; riscuri in agricultura; credite, obligatiuni si risc politic; terorism; accidente, viata si sanatate, etc.
HANNOVER Re mentine know-how-ul si infrastructura necesara pentru a putea incheia orice tip de contract oricand si pe orice linie de afaceri si pentru a ne asista partenerii cu un management de daune proactiv si profesional. Mai mult decat atat, vom identifica sistematic, in toate etapele ciclului pietei de reasigurari, segmentele de nisa, cultivand, in acelasi timp, solutii flexibile si inovative pentru partenerii nostri.

XPRIMM: Care considerati ca sunt principalele oportunitati si amenintari care caracterizeaza piata de asigurari din Romania, la un an de la aderarea la UE?
S.Z.:
Piata de asigurari din Romania creste cu un ritm ametitor. Noi ne asteptam ca serviciile din sfera asigurarilor sa se dezvolte chiar mai rapid decat s-a intamplat pana acum. HANNOVER Re intentioneaza sa ia parte la aceasta evolutie prin incheierea de afaceri foarte bune cu companiile de asigurari locale care opereaza la un nivel inalt de profesionalism. Pentru moment, pot spune ca nu am identificat amenintari deosebite.

XPRIMM: Care este strategia HANNOVER Re in Romania in anul 2008?
S.Z.:
Suntem extrem de satisfacuti de rezultatele financiare inregistrate in Romania si ne aflam acum intr-o pozitie deja mult mai favorabila pentru a ne putea servi clientii romani. Suntem deschisi la viitoare colaborari fructuoase cu companiile cedente si brokeri si suntem, in special, credinciosi cedentilor nostri loiali, care merita calitatea serviciilor pe care HANNOVER Re le furnizeaza. Aceasta inseamna ca pentru acei clienti dispusi sa isi demonstreze loialitatea si o abordare pe termen lung a relatiilor noastre, HANNOVER Re este pregatit sa isi extinda criteriile de profitabilitate pe o perioada de timp mai mare, fapt ce poate fi privit ca un avantaj competitiv asigurat partenerilor nostri loiali. Fara indoiala ca pe viitor vom continua sa acordam o atentie deosebita pietei de asigurari din Romania.

XPRIMM: Ce asteptari pentru anul in curs are compania pe care o reprezentati cu privire la cererea de reasigurare din Romania, si pentru care linii de afaceri considerati ca aceasta cerere va consemna dinamici pozitive?
S.Z.:
Ne asteptam la o crestere a cererii pentru reasigurare a pietei romanesti de asigurari, in special pe clasele de raspundere, dar si pe segmentul protectiei prin asigurare impotriva dezastrelor naturale. Suntem incantati sa le furnizam clientilor nostri din Romania solutii de reasigurare eficiente si corespunzatoare. De asemenea, am fi bucurosi sa putem acorda un suport mai substantial companiilor mici si mijlocii si, in acelasi timp, sa sprijinim noi initiative si noi jucatori de nisa pe piata romaneasca de profil, cu know-how-ul si solutiile de reasigurari de care dispunem.
Agentiile de evaluare STANDARD&POOR's si A.M. Best au acordat HANNOVER Re calificative peste medie - "AA-" (foarte puternic) si, respectiv, "A" (excelent), ceea ce aduce cedentilor nostri garantia stabilitatii financiare a grupului pe termen lung si a capacitatii excelente de plata a daunelor.

andreea.ionete@mxp.ro

sus


Serguei ZAITSEV

Serguei ZAITSEV,
Associate Director,
HANNOVER Re

Asigurari la
www.1asig.ro

Conferinta Brokeri
MEDICOVER
EDITORIAL | INTERVIU | TENDINTE | PRODUS
TENDINTE

Dezechilibrarea unui gigant...

Criza creditelor sub-prime a avut consecinte nefaste asupra mai multor grupuri financiare de talie globala. Una dintre cele mai afectate companii a fost si este in continuare, reasiguratorul elvetian SWISS Re.

SWISS Re, cea mai mare companie de reasigurari la nivel mondial, a inregistrat o puternica scadere a profiturilor din primul trimestru al anului, cu mai mult de 50 de procente, in timp ce activele grupului s-au depreciat cu 819 mil. franci elvetieni (777 mil. USD). Astfel, profitul net al grupului s-a cifrat la 624 milioane franci elvetieni, cu aproape 30 de procente sub estimarile analistilor.

Click aici pentru detalii!

vlad.panciu@mxp.ro

sus

XPRIMM Newsletters

Presedinte: Sergiu COSTACHE CEO: Adriana PANCIU
Business Development Director: Alexandru D. CIUNCAN

Redactor Sef: Mihaela CIRCU
Consultant Stiintific: Daniela GHETU
Coordonator Stiri Externe: Andreea IONETE
Coordonator Pensii Private: Mihai BOBOCEA
Senior Editors: Vlad PANCIU, Oleg DORONCEANU
Editors: Vlad BOLDIJAR, Oana NECULA
Responsabil Web: Costi BORODA

Secretar de Redactie: Lidia POP

Accounts Manager: Georgiana OPREA
IT Department: Octavian GRIGOR, Dorin PALADE

e-mail: media@mxp.ro


PRELUAREA INFORMATIILOR
Cu toate ca informatiile continute in prezentul Buletin Informativ de Asigurari sunt proprietatea exclusiva a SC Media XPRIMM SRL, oricare dintre ele pot fi preluate complet sau partial cu conditia expresa a publicarii lor impreuna cu mentiunea "Conform portalului specializat www.1asig.ro".
ACURATETEA INFORMATIILOR
Cu toate ca SC Media XPRIMM SRL a facut toate eforturile posibile pentru a asigura acuratetea informatiilor publicate in prezentul Buletin Informativ de Asigurari este posibila aparitia unor erori sau omisiuni.
RASPUNDEREA EDITORULUI
Nici SC Media XPRIMM SRL si nici angajatii sai nu pot fi considerati raspunzatori, sub nici o forma, pentru urmarile unor erori sau omisiuni aparute in forma si/sau continutul prezentului Buletin Informativ de Asigurari si nici pentru opiniile, sugestiile sau punctele de vedere formulate in cadrul lui sau pentru urmarile sau consecintele actiunilor sau deciziilor luate de terti pe baza acestora sau a continutului lui. Redactia isi declina raspunderea pentru autenticitatea sau acuratetea informatiilor preluate din terte surse. Pentru toate materialele unde sunt specificate sursele de informare responsabilitatea revine in totalitate acestora. Raspunderea pentru celelalte materiale publicate revine autorului sau sursei de informare specificate. Redactia isi rezerva dreptul de a prezenta in maniera proprie datele si informatiile difuzate. Titlurile apartin, daca nu se specifica altfel, redactiei.
POLITICA ANTI-SPAM
Acest mesaj, avand mentionate datele noastre de identificare si instructiunile de dezabonare, nu poate fi catalogat ca mesaj nesolicitat (spam). Daca el ajunge totusi la Dumneavoastra si nu doriti sa mai primiti alte mesaje cu un continut similar, este suficient sa ne trimiteti un e-mail, mentionand "Unsubscribe" sau "Dezabonare" in campul "Subject" sau "Subiect".
Copyright©2008 Media XPRIMM

Daca doriti sa primiti GRATUIT acest Buletin Informativ de Asigurari, apasati aici
Daca doriti sa nu mai primiti acest Buletin Informativ de Asigurari, apasati aici