Inapoi la www.1asig.ro
XPRIMM Info
BULETIN INFORMATIV DE ASIGURARI
Nr. 166, 29 noiembrie 2007
Daca doriti sa primiti GRATUIT acest Buletin Informativ de Asigurari, apasati aici
Daca doriti sa nu mai primiti acest Buletin Informativ de Asigurari, apasati aici
Powered by Media XPRIMM
Navigare rapida: EDITORIAL | INTERVIU | TENDINTE | PRODUS
INSURANCE PROFILE
GALA PREMIILOR PIETEI ASIGURARILOR
EDITORIAL

O piata cu potential...

Piata romaneasca de asigurari are potential... Acestea nu sunt simple cuvinte de promovare a realitatilor acestei industrii de a carei evolutie pozitiva nu se indoieste nimeni, in sprijinul afirmatiei de mai sus existand o serie de dovezi clare.

continuare


INTERVIU

Interviu cu Tudor PENDIUC
Primarul municipiului Pitesti

Daca raportam unele realizari ale anilor 92 la posibilitatile anului 2007, ar parea poate lucruri normale, cum ar fi furnizarea apei reci 24 de ore din 24, asigurarea confortului termic in locuinte, inclusiv furnizarea in regim permanent a apei calde menajere, dezvoltarea si modernizarea retelei rutiere stradale, extinderea retelelor editilitare, a iluminatului public, asigurarea unei stari de curatenie corespunzatoare a municipiului.

continuare


TENDINTE

Profitabilitatea in declin, in 2008

In pofida rezultatelor favorabile asteptate pentru finalul anului 2007, atat cea mai importanta piata de asigurari din Europa, LLOYD's of London, cat si piata de reasigurari isi vor reduce semnificativ volumul de subscrieri in 2008, potrivit specialistilor din domeniu.

continuare


PRODUS


DURABILIS - Program de asigurare unit-linked cu profit din fonduri de investitii KD

Pachetul investitional presupune selectarea unuia sau mai multor fonduri de investitii in care vor fi investiti banii. Aceste fonduri vor fi gestionate de cate grupul KD. In functie de profilul investitional, poate fi ales unul dintre cele trei pachete investitionale diferite.

continuare


JOB

Vrei un loc de munca bine platit?

Oferte noi:

AIG Romania
ALLIANZ-TIRIAC Asigurari
ARDAF
ASITRANS Asigurari
ASTRA-UNIQA
ATE Insurance
BT Asigurari
INTERAMERICAN
OMNIASIG Asigurari de Viata
ASIGEST
AUTOTAL
AVUS
MARSH

TOP PRESS

STIRI INTERNE
(Revista presei interne - arhiva stiri)

STIRI EXTERNE
(Revista presei externe - arhiva stiri)

Revista PRIMM
Asigurari & Pensii

Cea mai citita Revista de Asigurari!

Comandati acum!


MUNICH Re
BCR Asigurari de Viata
WILLIS

AUDATEX
MICROSOFT
ASIBAN
BT Asigurari
OMNIASIG Asigurari de Viata
ARDAF
ASIGEST
ASIGEST Agri
   
ASIBAN
Jacob Fleming
EDITORIAL | INTERVIU | TENDINTE | PRODUS
 EDITORIAL


O piata cu potential...

Piata romaneasca de asigurari are potential... Acestea nu sunt simple cuvinte de promovare a realitatilor acestei industrii de a carei evolutie pozitiva nu se indoieste nimeni, in sprijinul afirmatiei de mai sus existand o serie de dovezi clare.

Putem vorbi astfel de cresterile exprimate prin doua cifre inregistrate in ultimii ani, de altfel printre cele mai ridicate in randul tarilor europene. Nu trebuie sa neglijam nici estimarile oficiale, care prognozeaza subscrieri de 7,5 mld. EUR intr-un orizont de 10 ani. Aceasta evolutie se bazeaza si pe un numar de proiecte legislative menite sa aduca un impuls dezvoltarii acestui domeniu, precum asigurarea obligatorie a locuintelor, legea creditului ipotecar.

Pentru a evidentia potentialul pietei romanesti, este necesar sa subliniem investitiile masive din acest an. Astfel, GROUPAMA a achizitionat, pentru 90 mil. EUR, unul dintre cei mai dinamici asiguratori romani, BT Asigurari. De asemenea, VIENNA Insurance Group pune la bataie 150 mil. EUR pentru a prelua integral ASIROM. In acelasi timp, potrivit unor surse din piata, nume grele in topurile mondiale se vor lupta pentru ASIBAN.

Nu in ultimul rand, trebuie sa mentionam interesul extrem de mare starnit de prezentarile asupra realitatilor si potentialului pietei romanesti de asigurari, sustinute de specialistii XPRIMM la Praga si Sankt Petersburg.

Fara pretentia de a realiza o lista exhaustiva de dovezi care sa sustina posibilitatile de evolutie ale acestui domeniu in Romania, consideram ca cele prezentate mai sus reprezinta o serie de argumente pentru a considera ca nu este departe momentul in care Romania se va putea mandri cu o piata a asigurarilor cu caracteristici similare celor europene.

P.S. Realizarile si potentialul acestui sector in tara noastra vor fi evidentiate cu ocazia celui mai grandios eveniment al anului: "Gala Premiilor Pietei Asigurarilor", acordate de Revista PRIMM - Asigurari&Pensii. Festivitatea de premiere a excelentei in asigurari va avea loc luni, 3 decembrie a.c., la Sala TRONULUI, Palatul REGAL.

mihaela.circu@mxp.ro

sus

Club ARO
WILLIS
FADATA
EDITORIAL | INTERVIU | TENDINTE | PRODUS
 INTERVIU


Interviu cu Tudor PENDIUC
Primarul municipiului Pitesti

XPRIMM: Sunteti Primar al municipiului Pitesti din anul 1992. Care au fost principalele realizari ale municipalitatii in aceasta perioada? Care este secretul obtinerii a patru mandate consecutive pentru functia pe care o ocupati?
Tudor PENDIUC:
Sunt multe realizari si imi este imposibil ca in cateva cuvinte sa le enumar. Pitestenii insa, pe unele le vad, pe altele le simt...
Daca raportam unele realizari ale anilor 92 la posibilitatile anului 2007, ar parea poate lucruri normale, cum ar fi furnizarea apei reci 24 de ore din 24, asigurarea confortului termic in locuinte, inclusiv furnizarea in regim permanent a apei calde menajere, dezvoltarea si modernizarea retelei rutiere stradale, extinderea retelelor editilitare, a iluminatului public, asigurarea unei stari de curatenie corespunzatoare a municipiului. La toate acestea se adauga si alte investitii in domeniile asistentei sociale, ordinii publice, invatamantului, culturii, agrementului, parcurilor si spatiilor verzi, sportului. Perseverenta, munca sustinuta - peste 12 ore/zi, 7 zile pe saptamana -, dorinta de a construi, deschiderea manifestata catre nevoile pitestenilor, in conditiile in care prea putini credeau ca se poate face ceva, sunt doar cateva dintre "secretele" reusitei despre care vorbiti. Actiunea ca om de administratie si nu ca politician a contribuit la aceasta continuitate, cred eu, in functia de primar.

XPRIMM: In calitatea de Doctor in relatii economice internationale, cum evaluati potentialul economic al orasului Pitesti, precum si oportunitatile de dezvoltare a economiei locale?
T.P.:
Pitestiul se prezinta ca un oras dinamic, care raspunde noilor cerinte, extinzandu-se si dezvoltandu-se continuu asemenea unui organism viu, cu oameni pe masura. Au fost mentinute in activitate si diversificate sectoare industriale, intre care as exemplifica producerea automobilelor si rafinarea petrolului, ca sa nu le mentionez decat pe cele reprezentative. Crearea si dezvoltarea unor noi activitati economice in domeniul comertului, a serviciilor, cu o pondere insemnata a celor din sfera bancara si a asigurarilor, au facut din municipiul Pitesti un oras puternic, adaptat la cerintele economiei de piata si la ritmul de dezvoltare actual.
Pitestiul are un potential deosebit si datorita oamenilor sai, aceasta resursa fara egal, capacitatile si oportunitatile de dezvoltare fiind cu totul speciale.
Daca doriti, puteti vizita orasul si atunci veti vedea direct ceea ce incerc eu sa va explic acum. Este, daca vreti, o invitatie!

XPRIMM: Care este relatia dintre autoritatile locale si piata locala a asigurarilor?
T.P.:
Autoritatile locale sprijina orice initiativa de dezvoltare, mai ales prin utilizarea instrumentelor moderne de lucru, cum ar fi cele ale asigurarilor. Este, intr-adevar, un concept si o modalitate noua de lucru cu banii, care a inceput sa cistige si la noi tot mai mult teren, ca in orice tara civilizata.

XPRIMM: Ce oportunitati considerati ca exista pentru dezvoltarea industriei locale de asigurari la nivelul municipiului Pitesti?
T.P.:
Numarul mare de proprietati, dezvoltarea afacerilor, cresterea gradului de confort al locuintelor, dorinta de a avea o viata mai sigura sunt argumente pentru dezvoltarea industriei locale de asigurari. Acestora li se adauga spiritul intreprinzator al pitestenilor, nivelul lor ridicat de pregatire in diverse domenii de activitate, flexibilitatea si adaptabilitatea constituie garantia reusitei industriei locale de asigurari.

XPRIMM: Considerati ca introducerea obligativitatii asigurarilor pentru locuinte va ajuta populatia municipiului sa treaca mai usor peste efectele catastrofelor naturale?
T.P.:
Impunerea unei asigurari pentru bunuri si in special pentru locuinte este o masura care va conduce, cu siguranta, la trecerea mai usoara peste unele momente dificile ale vietii, dar care sunt din pacate uneori greu de evitat, astfel incat, evident, o reglementare legislativa in acest sens este binevenita.

liviu.huluta@mxp.ro

sus


Tudor PENDIUC

Tudor PENDIUC
Primarul municipiului Pitesti

Asigurari la
www.1asig.ro

MEDICOVER
EDITORIAL | INTERVIU | TENDINTE | PRODUS
TENDINTE


Profitabilitatea in declin, in 2008

In pofida rezultatelor favorabile asteptate pentru finalul anului 2007, atat cea mai importanta piata de asigurari din Europa, LLOYD's of London, cat si piata de reasigurari isi vor reduce semnificativ volumul de subscrieri in 2008, potrivit specialistilor din domeniu.

Desi sindicatele LLOYD's si reasiguratorii europeni vor continua sa consemneze performante atractive pana la sfarsitul anului in curs, cifrele mascheaza un trend descrescator la nivelul ratelor de prima.

Astfel, rezultatele LLOYD's, estimate ca fiind foarte bune si asteptate in cursul acestei saptamani, se datoreaza in mare parte celor cativa ani trecuti fara daune majore, situatie care nu se va mai regasi pe calendarul lui 2008. In contextul actual al coborarii ratelor de prima, o revenire in forta a unor daune considerabile ar narui orice speranta de profit pentru anul urmator.

Click aici pentru detalii!

andreea.ionete@mxp.ro

sus

 

 

XPRIMM Newsletters

General Director: Sergiu COSTACHE Executive Director: Adriana PANCIU
Coordinator: Alexandru D. CIUNCAN

Editor in Chief: Mihaela CIRCU
Senior Editor: Costi BORODA
Editors: Vlad PANCIU, Oleg DORONCEANU, Mirabela POSTOLACHE, Andreea IONETE, Liviu HULUTA, Irina GALASANU, Vlad BOLDIJAR, Oana NECULA
Scientific Advisor: Daniela GHETU

Accounts Manager: Georgiana OPREA
IT Department: Octavian GRIGOR, Dorin PALADE

Edition Responsible: Costi BORODA
e-mail: media@mxp.ro


PRELUAREA INFORMATIILOR
Cu toate ca informatiile continute in prezentul Buletin Informativ de Asigurari sunt proprietatea exclusiva a SC Media XPRIMM SRL, oricare dintre ele pot fi preluate complet sau partial cu conditia expresa a publicarii lor impreuna cu mentiunea "Conform portalului specializat www.1asig.ro".
ACURATETEA INFORMATIILOR
Cu toate ca SC Media XPRIMM SRL a facut toate eforturile posibile pentru a asigura acuratetea informatiilor publicate in prezentul Buletin Informativ de Asigurari este posibila aparitia unor erori sau omisiuni.
RASPUNDEREA EDITORULUI
Nici SC Media XPRIMM SRL si nici angajatii sai nu pot fi considerati raspunzatori, sub nici o forma, pentru urmarile unor erori sau omisiuni aparute in forma si/sau continutul prezentului Buletin Informativ de Asigurari si nici pentru opiniile, sugestiile sau punctele de vedere formulate in cadrul lui sau pentru urmarile sau consecintele actiunilor sau deciziilor luate de terti pe baza acestora sau a continutului lui. Redactia isi declina raspunderea pentru autenticitatea sau acuratetea informatiilor preluate din terte surse. Pentru toate materialele unde sunt specificate sursele de informare responsabilitatea revine in totalitate acestora. Raspunderea pentru celelalte materiale publicate revine autorului sau sursei de informare specificate. Redactia isi rezerva dreptul de a prezenta in maniera proprie datele si informatiile difuzate. Titlurile apartin, daca nu se specifica altfel, redactiei.
POLITICA ANTI-SPAM
Acest mesaj, avand mentionate datele noastre de identificare si instructiunile de dezabonare, nu poate fi catalogat ca mesaj nesolicitat (spam). Daca el ajunge totusi la Dumneavoastra si nu doriti sa mai primiti alte mesaje cu un continut similar, este suficient sa ne trimiteti un e-mail, mentionand "Unsubscribe" sau "Dezabonare" in campul "Subject" sau "Subiect".
Copyright©2007 Media XPRIMM

Daca doriti sa primiti GRATUIT acest Buletin Informativ de Asigurari, apasati aici
Daca doriti sa nu mai primiti acest Buletin Informativ de Asigurari, apasati aici