1asig.ro
1asig.ro

Noile norme europene privind taxarea rutiera electronica vor facilita recuperarea taxelor rutiere neplatite

5 min. / 1.540 cuvinte
Taxele rutiere neplatite ar putea tine curand de domeniul trecutului, odata cu instituirea de catre Uniunea Europeana a unui nou sistem de schimb de informatii care le va permite autoritatilor nationale ale statelor membre sa aiba acces reciproc la datele nationale privind inmatricularea vehiculelor, pentru a-i identifica pe proprietarii de vehicule pentru care nu au fost platite taxele rutiere, a anuntat Ministerul Transporturilor.

PROMO


"Noul sistem face parte din normele actualizate privind taxarea rutiera electronica, adoptate astazi (n.r. 4 martie) in mod formal de Consiliu, ca urmare a acordului provizoriu incheiat cu Parlamentul European la 20 noiembrie 2018", anunta Ministerul de resort.

Noile norme vor spori interoperabilitatea sistemelor de taxare electronica, acestea devenind astfel mai eficiente din punct de vedere al costurilor, dar si al utilizarii.

Potrivit ministerului, nomele vor indeparta obstacolele administrative precum procedurile greoaie de aprobare si specificatiile tehnice locale nestandardizate. In acest fel, furnizorii de servicii de taxare rutiera electronica vor avea un acces mai usor la piata colectarii de taxe rutiere.

Votul de luni al Consiliului incheie procedura legislativa. Parlamentul European a votat la 14 februarie 2019. Directiva va fi semnata de ambele institutii si va fi publicata in Jurnalul Oficial al UE. Va intra in vigoare la 20 de zile de la publicare, iar noile masuri se vor aplica la 30 de luni de la intrarea in vigoare.

1.953 accesari
Sondaj

Care este riscul de care te temi cel mai mult pentru locuinta ta?

- Cutremur
- Inundatii
- Alunecari de teren
- Incendii
- Furtuna
- Furt
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO