1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Noile motociclete si mopede trebuie sa indeplineasca norma de poluare Euro 5

Incepand din 1 ianuarie 2020, toate noile motociclete si mopede care vor fi omologate in scopul comercializarii in Uniunea Europeana (UE) trebuie sa indeplineasca noul standard de mediu Euro 5, care va inlocui norma de poluare actuala Euro 4, se arata intr-un comunicat al Asociatiei Constructorilor Europeni de Motocicluri (ACEM), transmis de Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA).

Motocicletele enduro si cele de trial, mopedele cu trei roti concepute pentru scopuri utilitare si cvadriciclurile usoare sunt segmente de nisa care au primit o perioada de tranzitie pana la 1 ianuarie 2024 pentru implementarea standardului Euro 5.

O alta inovatie importanta este introducerea progresiva a unui al doilea nivel de diagnoza cu care motociclul este echipat din constructie (OBD), care permite identificarea avansata si semnalizarea defectiunilor, precum si defectarea sistemelor de control al emisiilor.

Secretarul general al Asociatiei Constructorilor Europeni de Motocicluri, Antonio PERLOT, a declarat: "Din punct de vedere al ofertei, tehnologia vehiculelor a contribuit la imbunatatirea performantei de mediu a motocicletelor. Membrii ACEM au investit foarte mult in cercetarea si dezvoltarea produselor, facand, astfel, posibil ca noile motocicluri sa fie conforme cu standardul Euro 5. Pentru aceasta, ele sunt echipate cu tehnologii precum catalizatori cu 3 cai cu control al senzorilor de oxigen, sisteme electronice complexe de gestionare a functionarii motoarelor, sisteme avansate de injectie de combustibil si distributie variabila".

"Drept urmare, performantele de mediu ale motocicletelor Euro 5 vor fi echivalente cu cele ale masinilor Euro 6. ACEM considera ca aceasta este in concordanta cu viziunea recentului Acord Verde European de a avea un transport mai putin poluant, in special in orase si in plus, de a facilita participarea motociclurilor la sistemul de transport multimodal", a adaugat Antonio PERLOT.