1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Noi jucatori pe Pilonul II

Ieri, marti, 19 iunie a.c., Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat autorizarea de constituire ca societate de pensii in sistemul pensiilor administrate privat a patru entitati.
Astfel, conform Legii nr.441/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, cu modificarile si completarile ulterioare si Normei nr.2/2007 privind autorizarea administratorilor in sistemul pensiilor administrate privat a urmatoarelor companii: BCR Administrare Fond de Pensii, PRIMA PENSIE Fond de Pensii, BRD Fond de Pensii, INTERAMERICAN Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat.

INTERAMERICAN Pensii va avea un capital social de 5,5 mil. EUR si isi va concentra toate eforturile pentru atingerea obiectivelor pe care si le-a propus pentru cel de-al doilea pilon. Noua companie detine un sediu nou si va avea, la sfarsitul lunii iulie, aproximativ 60 de angajati dedicati companiei de pensii.
"Anul 2007 este unul decisiv pentru reforma pensiilor in Romania. Prin aceasta prima autorizare, INTERAMERICAN si-a asigurat un rol activ si pe piata pensiilor private, asa cum si-a asumat acest rol si pentru piata de asigurari de sanatate private", a declarat Frans van der ENT, care va conduce societatea.
De asemenea, PRIMA PENSIE are actionar majoritar societatea PRVA Pokojninska, avand ca reprezentant legal pe Damjan MENCEJ.

Reamintim faptul ca, de la declansarea procedurilor de autorizare in domeniul fondurilor de pensii administrate privat - 10 aprilie a.c. - si pana in prezent, CSSPP a mai emis alte trei autorizari de constituire ca societate de pensii in sistemul pensiilor administrate privat pentru ING Fond de Pensii, AVIVA Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat si OMNIASIG Pensii
Pentru a deveni administratori ai unor fonduri de pensii administrate privat, fiecare dintre cele sapte societati de pensii autorizate trebuie sa se inregistreze la Oficiul National al Registrului Comertului si sa obtina autorizarea de administrare a fondului de pensii administrat privat.

Totodata, Consiliul CSSPP a avizat informatiile continute in materialele publicitare referitoare la Fondul de pensii facultative PENSIA MEA si la administratorul acestui fond, AVIVA (Legea nr. 204/2006 privind pensiile facultative si Norma nr.5/2006 privind informatiile continute in materialele publicitare referitoare la fondurile de pensii facultative si administratorii acestora).