1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Nimic nu mai sta in calea SCOR

SCORAutoritatea de reglementare si supraveghere in asigurari din Elvetia a aprobat preluarea CONVERIUM de catre reasiguratorul francez SCOR, lasand astfel cale libera pentru tranzactia in valoare de 2,77 mld. USD.
Oficiul Federal pentru Asigurari Private a conceput un set de indicatii tehnice pentru transferul de capital intre cele doua companii, cu scopul protejarii solvabilitatii.

Dupa ce le-a recomandat francezilor de la SCOR sa-si modifice oferta facuta actionarilor, oficialii CONVERIUM informeaza ca au fost efectuate toate procedurile necesare de reglementare si autorizare.
Reasiguratorul SCOR a inaintat oferta imbunatatita de preluare a rivalului sau din Elvetia la inceputul lui iunie cu aprobarea din partea autoritatii Swiss Takeover Board, oferta ce expira pe data de 9 iulie a.c.
Aceasta consta in platirea pentru fiecare actiune CONVERIUM a jumatate de actiune SCOR, o suma de 4,43 USD si, in plus, echivalentul in franci elvetieni a 0,53 USD, reprezentand 50% din valoarea dividendelor pe actiune aferente anului 2006.

Impreuna, cei doi reasiguratori vor crea o companie care, din punct de vedere al primelor brute subscrise, va intra in clasamentul primilor cinci jucatori pe piata de profil, la nivel global.