1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Nicu MARCU, ASF: Pietele financiare au astazi o dinamica tot mai accelerata, data de procesul de diversificare, de digitalizare si de impactul fintech

"Pietele financiare au astazi o dinamica tot mai accelerata, data de procesul de diversificare, de digitalizare si de impactul fintech - inovatia tehnologica in domeniul financiar -, iar ASF ofera sprijin consumatorilor in a intelege procese si produse care sunt din ce in ce mai sofisticate sau complexe", afirma Nicu MARCU, Presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF).

Presedintele ASF a transmis, luni, un mesaj cu ocazia evenimentului "Clopotelul suna la BVB!", care deschide seria actiunilor organizate de Autoritatea de Supraveghere Financiara in cadrul campaniei internationale World Investor Week. Mesajul a fost transmis unui grup de liceeni inscrisi in programul de educatie financiara FinClub, derulat de catre A.S.F. Tinerii au asistat online la eveniment si au invatat sa tranzactioneze la bursa in cadrul unui program demonstrativ.

"Faptul ca ati decis sa va inscrieti din proprie initiativa in FinClub si ca sunteti interesati inca de pe acum de intelegerea mecanismelor si a conceptelor financiare, reprezinta pentru mine un semn foarte important ca sunteti generatia care va duce Romania la nivelul urmator de dezvoltare. Inainte de a fi Presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara sunt profesor la Academia de Studii Economice din Bucuresti si va marturisesc ca mi-ar face o deosebita placere sa deveniti studentii mei. Avem nevoie de tineri capabili si seriosi care sa aduca un suflu proaspat in toate institutiile publice dar si in economia privata. Va asigur ca la A.S.F. usa este deschisa celor cu o serioasa pregatire profesionala!", a spus Nicu MARCU.

"Imbunatatirea gradului de educatie financiara la nivel national reprezinta una dintre prioritatile noastre si avem foarte multe programe pe care le dezvoltam in colaborare cu licee si cu universitati din toata tara. Va invit sa contribuiti cu idei care pot avea impact asupra intregii generatii. Este important sa aflam si de la voi cum putem dezvolta piata de produse financiare si relatia cu viitorii investitori", a adaugat el.

Conform acestuia, pietele financiare au astazi o dinamica tot mai accelerata, data de procesul de diversificare, de digitalizare si de impactul fintech - inovatia tehnologica in domeniul financiar -, iar ASF ofera sprijin consumatorilor in a intelege procese si produse care sunt din ce in ce mai sofisticate sau complexe.

"Progresul tehnologic aduce desigur multe avantaje dar si riscuri. Trebuie sa fiti constienti de faptul ca o buna informare poate fi instrumentul de atenuare a unor astfel de pericole, dar totodata si o contributie importanta la dezvoltarea pietelor, a mai spus Presedintele ASF.