1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Nicoleta RADU: Prioritatea in 2023 ...

Nicoleta RADU: Prioritatea in 2023 ramane comunicarea

"In 2023, pentru piata asigurarilor de locuinta va fi dificila pastrarea acoperirii actuale. Incep sa fie vizibile efectele scaderii puterii de cumparare a populatiei", a declarat, pentru Publicatiile XPRIMM, Nicoleta RADU, Director General, PAID Romania.

Un mini-interviu cu Nicoleta RADU a fost publicat recent in Revista PRIMM Asigurari & Pensii din luna decembrie 2022. Il puteti citi mai jos:

Cum apreciati evolutia pietei de asigurari pentru locuinte in 2022 si care considerati ca este lucrul care a marcat-o cel mai puternic?

In conditiile in care 2022 este anul in care s-au simtit puternic efectele disparitiei unui asigurator de locuinte cu o cota buna de piata, consideram ca rezultatele au stat mai bine decat am anticipat.

Finalul de an este marcat de cresterea ratelor de dobanda pentru creditele ipotecare si imobiliare, aceasta scadere a creditarii va impacta si cresterea portofoliului de asigurari incheiate la recomandarea si sub controlul bancilor creditoare.

Ce asteptari aveti de la anul 2023?

Ne asteptam ca in 2023 sa fie vizibile efectele scaderii puterii de cumparare a populatiei, sa fie vizibile efectele inflatiei si cele la nivelul autoritatilor locale contractante pentru asigurarea fondului locativ de stat. Estimam ca pentru piata asigurarilor de locuinta va fi dificila pastrarea acoperirii actuale.

Care considerati ca este prioritatea absoluta a asiguratorilor pentru 2023?

Comunicare-comunicare-comunicare. Trebuie sa facem, impreuna, eforturi din ce in ce mai mari pentru informarea populatiei, pentru cresterea increderii in sistemul de asigurari din Romania, pentru usurarea misiunii distribuitorilor, pentru o prezenta cat mai mare in media generala. Doar asa vom putea minimiza efectele inflatiei si scaderii puterii de cumparare a populatiei.