1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Nevoia candidatilor de a-si ...

Nevoia candidatilor de a-si asigura un venit mai bun a accelerat si mai mult piata muncii in aceasta toamna, inregistrand cele mai multe aplicari din acest an (sondaj)

Piata muncii evolueaza tot mai mult de la o luna la alta. Pe fondul contextului economic in continuare incert, candidatii cauta sa isi asigure un venit cat mai avantajos si sigur, si au inregistrat in aceasta toamna cele mai multe aplicari din acest an, potrivit sondajului realizat de BestJobs.

Astfel, candidatii au inregistrat aproximativ 2 milioane de aplicari din septembrie pana acum, cele mai active fiind femeile (55%), dar si cei de 35-44 de ani (24%), urmati indeaproape de cei cu varsta intre 45-54 de ani (23%). Categoriile de nivel incepator si mediu au fost, de asemenea, cele mai dinamice.

In incercarea de a gasi un job mai bun, activitatea candidatilor a fost neintrerupta in acest an, si chiar a crescut din septembrie, inregistrand un varf in octombrie si in noiembrie. Cele mai multe aplicari au mers catre joburile din Vanzari, IT/ Telecom, Financiar/ Contabilitate, Inginerie si Management.

In comparatie cu lunile de vara, joburile remote au inregistrat cu 21% mai multe aplicari din septembrie pana acum, ca semn ca interesul pentru acest mod de lucru ramane la fel de ridicat. Cele mai multe aplicari pentru joburi remote au fost inregistrate in IT/ Telecom, Vanzari si BPO (pentru pozitii de call-center sau suport clienti). Judetele cu cele mai multe oferte raman Bucuresti/Ilfov, Timis, Cluj, Brasov si Iasi.

Totodata, pe masura ce sfarsitul de an se apropie si companiile isi evalueaza bugetul ramas, un numar si mai mare de pozitii au fost deschise, media lunara depasind cu 25% volumul de joburi din toamna anului trecut. In plus, angajatorii au efectuat cu 10% mai multe contactari decat in cele mai active luni ale acestui an.

Aproape o treime dintre joburile disponibile afiseaza intervalul salarial pentru candidatii interesati. Pentru celelalte oportunitati, BestJobs ofera estimari salariale cu scopul de a informa candidatii despre potentialul pietei si de a stimula aplicarile.

"In aceasta toamna, accelerata de pragmatismul candidatilor, piata muncii a fost mai dinamica decat oricand. Pentru a-si asigura venituri mai convenabile in aceste vremuri delicate din punct de vedere financiar, acestia au devenit mai activi, avand acum si mai multe informatii despre piata datorita estimarilor salariale pe care le pot regasi la anunturile de joburi de pe BestJobs. In acelasi timp, si recrutorii raspund prompt nevoilor candidatilor, oferind intr-o masura mai mare date salariale si flexibilitate in modul de lucru, atragand astfel candidati mai relevanti pentru echipele lor", a declarat Ana VISIAN, Marketing Manager BestJobs Romania.

Joburile entry-level au atras cele mai multe aplicari in ultima luna

Joburile care au inregistrat cele mai multe aplicari in noiembrie au facut parte din categoria entry-level, cele mai multe dintre ele remote. Cele mai multe CV-uri (peste 3.000) au mers in noiembrie catre rolul de Junior Recruiter (remote), ce ofera un salariu de 540-660 euro/luna, conform intervalului salarial afisat de angajator, in timp ce Operator data entry, cu oferta afisata de 410 euro/luna, a atras 2.700 de CV-uri. Alte 2.300 de aplicari au mers catre rolul de Consultant Vanzari, pentru care salariul net estimat este de 620-860 euro/luna si alte 1.700 de aplicari pentru Receptionist, cu un salariu estimat la 580-730 euro/luna.

Cei mai atractivi angajatori in luna noiembrie au fost Profi care a atras in total peste 7.000 de CV-uri, Lidl Discount, cu aproape 5.000 de CV-uri si LPP Fashion si Unity Consulting, cu aproximativ 4.000 de aplicari fiecare.