1asig.ro
1asig.ro

Napoli: 13 persoane au fost ranite in urma unui accident in care au fost implicate 3 trenuri de metrou

5 min. / 1.540 cuvinte
Cel putin 13 persoane au fost ranite, marti dimineata, in urma unui accident in care au fost implicate 3 trenuri de metrou. Accidentul a avut loc pe linia 1 a metroului din Napoli, intre statiile Colli Aminei si Piscinola, informeaza presa italiana, care mai arata ca 5 persoane au fost spitalizate.

PROMO


Potrivit primelor informatii, un tren care iesea din depou a intrat in coliziune cu unul care se pregatea sa intre in statie, in urma impactului fiind lovit si un al treilea tren, care plecase din Piscinola si circula pe sens opus. In urma accidentului, statiile Frullone, Chiaiano si Piscinola au fost inchise temporar.

Din cate se pare, accidentul a fost produs de o eroare umana. Astfel, trenul care iesea din depou, fara pasageri, nu a respectat semnalul de stop, ciocnindu-se cu trenul care transporta pasageri si se pregatea sa intre in statie, impactul dintre cele doua trenuri facand ca un cel de-al treilea tren sa fie lovit.

Pana in momentul de fata, dinamica accidentului nu a fost reconstruita cu precizie si, implicit, nu a fost identficata cauza accidentului. Ipoteza prezentata anterior de presa italiana nu a fost confirmata, pana in prezent, de autoritatile italiene, care continua cercetarile in acest caz.

In urma accidentului, cel putin 13 persoane au fost ranite: 11 pasageri au suferit rani usoare, 2 mecanici fiind transportati la spitalul Cardarelli, in vreme ce 3 pasageri au ajuns la spitalul CTO. Multiple echipaje de urgenta au ajuns la fata locului, iar celelalte persoane ranite au primit asistenta medicala pe loc.

Procedura de "maxi-urgenta" a fost activata instant. Aceasta presupune implicarea mai multor entitati, de la protectie civila, la pompieri, precum si implicarea Cross, un centru remote pentru operatiuni de salvare. Din fericire, totul a ramas la stadiu de alerta, accidentul fiind mai putin grav decat se credea.

566 accesari