1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
NN sustine tinerii talentati sa ...

NN sustine tinerii talentati sa urmeze un master in Olanda

NN sustine tineri talentati, cu performante scolare bune si primii din familia lor care au absolvit facultatea, sa urmeze un program de master in Olanda in domenii precum finante, economie, risk management sau antreprenoriat prin Bursele Future Maters.

Programul de burse asigura tinerilor suport financiar si acces la mentori NN, construind astfel bazele pentru cariera lor viitoare, precizeaza compania.

Lansate in 2015 in 12 tari unde NN Group isi desfasoara activitatea, printre care si Romania, Bursele Future Matters au sustinut pana acum 150 de studenti, dintre care 40 numai in anul academic 2020-2021, iar NN continua programul si in anul scolar urmator. Studentii romani care isi doresc sa urmeze un program de master in strainatate si au nevoie de suport financiar pentru a-si continua studiile pot aplica pentru o bursa Future Matters pana pe 2 aprilie, avand oportunitatea sa beneficieze de sprijin financiar in valoare 5.000 de euro si de consiliere din partea echipei NN pe tot parcursul programului de studii.

"Am aflat despre bursele Future Matters de pe site-ul universitatii si asa am reusit sa urmez masterul dorit in Olanda. Pe parcursul studiilor, am beneficiat de mentorat din partea NN si de oportunitati de networking cu alti bursieri internationali", spune Constantin Tcacenco, unul dintre tinerii romani care au obtinut o bursa Future Matters pentru programul de master MSc Information Sciences in cadrul Vrije Universiteit Amsterdam. In plina pandemie, el a absolvit cu succes studiile, iar astazi lucreaza intr-o banca olandeza pe partea de tehnologie.

Si Ana-Maria Paun, o alta bursiera Future Matters, a aflat despre programul NN tot de pe site-ul facultatii in cadrul careia isi dorea sa urmeze un master. Procesul de aplicare foarte simplu, care presupune completarea unui formular online, a determinat-o sa incerce. Cu sustinerea NN, ea a urmat un master in Finance & Investments la Rotterdam School of Management, Erasmus University, iar acum lucreaza pentru incubatorul de startup-uri Novel Ventures din Romania.

"Nu m-am asteptat ca workshop-urile si coachingul cu angajatii NN sa fie atat de interesante si intalnirile cu doi membri din board atat de utile, iar turul privat, impreuna cu alti bursieri, al muzeului Mauritshuis din Haga a fost o experienta care mi-a intrecut toate asteptarile. In plus, atunci cand iti termini studiile si trebuie sa faci primii pasi in cariera ai nevoie de un mentor, iar intalnirile dese cu mentorul meu si cu ceilalti angajati NN m-au ghidat in alegerea viitorului job si m-au facut sa fiu mai relaxata fata de ceea ce a urmat", povesteste Ana-Maria Paun.

Un alt bursier Future Matters, Andrei Gheorghe, a urmat programul de masterat MSc Spatial, Transport and Environmental Economics in cadrul Vrije Universiteit Amsterdam si spune ca bursa Future Matters de care a beneficiat a reprezentat un ajutor financiar semnificativ, cu care a putut sa-si plateasca integral taxele de studiu. Mai mult, "programul m-a responsabilizat si mi-a oferit oportunitatea de a fi independent financiar, iar experienta de mentorat a fost folositoare atat prin informatiile despre cultura olandeza si despre piata muncii, cat si prin sprijinul de a deveni mai increzator in fortele proprii si a-mi contura asteptarile profesionale", explica Andrei Gheorghe. Acum lucreaza in domeniul financiar si isi doreste sa continue pe acest drum si sa aplice la programul de Traineeship NN din Haga.

Laur Ciorobea inca beneficiaza de Bursa Future Matters, fiind in prezent student la un master in Management of Innovation in cadrul Rotterdam School of Management. Bursa Future Matters a fost un ajutor important pentru el, mai ales in contextul actual al pandemiei, pentru ca i-a oferit mai multa siguranta financiara si sustinerea pentru a se muta in Rotterdam pe perioada studiilor. "Recomand celor care aplica la studii in strainatate sa isi planifice din timp parcursul si optiunile pentru burse si sa aplice cu incredere. Astfel de burse exista tocmai pentru a-i ajuta, iar procesul de aplicare pentru o bursa Future Matters este probabil cel mai direct si transparent pe care l-am parcurs vreodata", spune Laur Ciorobea.

Bursele Future Matters fac parte din programul amplu de responsabilitate sociala cu acelasi nume dezvoltat de grupul NN, prin care compania se concentreaza pe trei directii cheie: promovarea educatiei financiare, crearea de oportunitati economice pentru tineri si sustinerea familiilor defavorizate.

Bursele Future Matters sunt deschise tuturor studentilor din Romania care provin din familii fara studii universitare si care au nevoie de sustinere pentru a-si continua studiile. Universitatile din Olanda unde tinerii pot urma un program de master sustinut de o bursa NN in anul academic 2021-2022 sunt Erasmus University, Maastricht University, Radboud University Nijmegen, Tilburg University, University of Amsterdam, University of Twente, Utrecht University, Vrije Universiteit Amsterdam si Eindhoven University of Technology.

NN este prima companie internationala de asigurari de viata care a intrat pe piata din Romania, in 1997, iar de 13 ani activeaza si pe segmentul pensiilor private. Totodata, activitatea companiei pe plan local include si managementul investitiilor, iar NN s-a extins si pe piata asigurarilor de sanatate si, recent, pe piata asigurarilor generale, prin adaugarea in portofoliu a asigurarilor de locuinte. NN are aproape 2.000 de angajati si consultanti financiari pe plan local si sprijina peste 2,2 milioane de clienti de asigurari si pensii.