1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
NN Romania a donat peste 900.000 ...

NN Romania a donat peste 900.000 de euro in 2022 pentru a sustine initiative sociale dedicate copiilor si comunitatilor vulnerabile

NN a sustinut bunastarea fizica, emotionala si financiara a comunitatilor din care face parte si a donat in total peste 900.000 de euro in 2022 pentru initiative relevante social dedicate copiilor si persoanelor care traverseaza contexte dificile, cu beneficii in vietile a peste 5.200 de oameni. Peste 700 de angajati si consultanti financiari s-au implicat cu peste 1.750 de ore de voluntariat pentru a amplifica impactul pozitiv al NN in societate, cu misiunea de a contribui la o dezvoltare sustenabila a Romaniei. Contributia NN Romania in societate face parte din investitia totala de 12,8 milioane de euro a NN Group in 2022, reprezentand 0,7% din rezultatul operational inainte de taxe, cu obiectivul de a ajunge la 1% in 2023.

In Romania, NN urmareste sa sprijine oamenii sa-si asigure un viitor mai bun si sa contribuie la starea lor de bine, asa cum arata Raportul de Investitii in Comunitate al NN Romania in 2022. Astfel, NN s-a implicat in actiuni pentru sanatatea si educatia copiilor si a desfasurat initiative prin care sa imbunatateasca educatia financiara, dar si sa creeze oportunitati de cariera pentru tineri din medii defavorizate, ajutandu-i sa se integreze in societate si sa duca o viata independenta. In acelasi timp, NN a sustinut familii care s-au aflat in situatii dificile in 2022 sau care traiesc in comunitati vulnerabile.

Cea mai ampla initiativa desfasurata de NN Romania in 2022 a fost continuarea eforturilor pentru extinderea Sectiei de Cardiochirurgie a Spitalului de Copii Marie Curie in parteneriat cu Asociatia Inima Copiilor, cu obiectivul de a oferi mai multor copii cu malformatii cardiace acces la interventiile chirurgicale de care au nevoie. Anul trecut, NN a continuat sa doneze si sa transforme cauza intr-un manifest social, incurajand oamenii sa se alature actiunilor de strangere de fonduri si dubland fiecare donatie individuala de 2 euro prin SMS la 8844. Pana in prezent, de la lansarea initiativei in 2021, NN a donat aproape 1,1 milioane de euro, dintre care aproximativ 400.000 de euro numai anul trecut, contribuind semnificativ la strangerea de fonduri totale de 3 milioane de euro necesare finalizarii proiectului, cu sustinerea comunitatii.

Preocuparea pentru starea de bine a copiilor s-a reflectat si in parteneriatul NN cu Asociatia Autism Voice pentru deschiderea Institutului Autism Voice, primul Centru Multifunctional de Recuperare si Cercetare in Autism. Institutul Autism Voice este un proiect unic in Romania, punand bazele cercetarii in domeniu pe plan local si aducand in Romania programe inovatoare de recuperare inclusiv pentru adolescenti si adulti diagnosticati cu autism. Centrul contribuie la dezvoltarea si aplicarea de terapii adaptate nevoilor pacientilor, la monitorizarea evolutiei recuperarii si integrarii acestora, si la o mai buna intelegere a raspandirii tulburarilor din spectrul autist. Ca partener principal, NN s-a alaturat misiunii si a donat 200.000 de euro. Incepand din 2022, peste 500 de pacienti beneficiaza anual de tratamente si terapii in cadrul institutului si, in acelasi timp, 300 de terapeuti si 300 de cadre didactice vor beneficia de training pentru a sustine pacientii cu autism.

"Punem mereu oamenii pe primul loc in tot ceea ce facem si asta inseamna si sa fim responsabili social si sa sustinem schimbari pozitive in societate. In 2022 ne-am concentrat pe starea de bine fizica, emotionala si financiara a comunitatilor din care facem parte si am sustinut initiative dedicate copiilor si oamenilor in situatii vulnerabile prin acces la servicii medicale de calitate, sustinere pentru o viata sanatoasa si independenta si educare pentru un viitor financiar mai bun. Pentru noi, asta inseamna sa ne folosim resursele, expertiza si impactul pentru a face o diferenta in societate acolo unde este cel mai mult nevoie, chiar si in vremuri dificile", spune Gabriela LUPAS-TICU, Chief Marketing & Operations Officer la NN Romania.

Educatie, antreprenoriat social si oportunitati pentru un viitor mai bun

Anul trecut, NN a continuat initiativele de suport pentru imbunatatirea educatiei, dezvoltarea antreprenoriatului social si cresterea accesului la oportunitati profesionale pentru tineri. Impreuna cu Teach for Romania, NN a creat un program prin care sa contribuie la cresterea calitatii educatiei de care beneficiaza copii din comunitati defavorizate, donand 60.000 de euro pentru a asigura materiale educationale copiilor si pentru a contribui la pregatirea profesionala a cadrelor didactice responsabile de educatia lor.

Totodata, prin colaborarea inceputa in 2014 cu Junior Achievement, NN a sustinut inovatia sociala si crearea de oportunitati economice prin programele Social Innovation Relay si Economic Opportunities for All. Social Innovation Relay ajuta studenti sa identifice probleme reale din comunitatile lor si sa dezvolte proiecte inovatoare pentru a le aborda, cu sprijinul mentorilor NN. In 2022, 2.050 de elevi din 60 de licee din intreaga tara au participat la program, iar 350 au intrat in incubatorul JA BizzFactory pentru a-si dezvolta ideea de antreprenoriat social. Totodata, prin Economic Opportunities for All, initiativa care urmareste sa faciliteze tranzitia tinerilor de la educatie la angajare sau antreprenoriat, NN a ajutat aproximativ 7.000 de studenti sa acceseze resurse de invatare si 300 sa beneficieze de traininguri pentru un viitor mai bun.

Voluntariat pentru amplificarea impactului pozitiv in societate

In 2022, NN a amplificat strategia ampla de voluntariat, incurajand angajatii si consultantii financiari sa se implice in toate initiativele de responsabilitate sociala desfasurate. In total, 700 de membri ai echipei au contribuit cu peste 1.750 de ore de voluntariat.

Cea mai ampla initiativa cu implicarea voluntarilor NN a fost Saptamana Implicarii in Comunitate, o initiativa anuala aflata la cea de-a doua editie care valorifica resurse, abilitati si talente si directioneaza donatii si eforturi de voluntariat pentru maximizarea impactului pozitiv in societate. Prin urmare, in aceasta saptamana, NN a sustinut actiuni si a incurajat echipa sa participe la activitati relevante de voluntariat dedicate copiilor. In total, 500 de angajati si consultanti financiari au participat la actiunile dezvoltate in Saptamana Implicarii in Comunitate, cumuland peste 1.100 de ore de voluntariat.

Aproximativ 150 de angajati NN au alergat la NN Charity Run si au transformat cei 770 kilometri parcursi in donatii catre Asociatia Inima Copiilor, iar alti 30 de voluntari au alergat la Color Run pentru a contribui la demersul Hope and Homes for Children de a construi o casa pentru o familie defavorizata cu 7 copii. In acelasi timp, voluntarii NN au adus bucurie de 1 iunie pentru peste 200 de copii fara familie din Ucraina, aflati in centre de plasament din Romania, oferindu-le cadou haine, jucarii, accesorii sau alte obiecte pe care si le-au dorit de Ziua Internationala a Copilului. Iar pentru a sustine tineri care se pregatesc sa-si inceapa viata pe cont propriu, voluntarii i-au intampinat la sediul NN pentru a-i ajuta sa descopere cum arata viata ca angajat la NN, a discuta despre oportunitati de cariera si a le oferi consiliere despre ce pot face pentru un viitor financiar mai bun.

Solidaritate cu Ucraina

In prima jumatate din 2022, NN a sustinut comunitatea de refugiati din Ucraina prin donatii totale in valoare de 220.000 de euro catre o serie de initiative relevante pentru cei in nevoie. Alaturi de Crucea Rosie, NN a sustinut actiunile de ajutorare a refugiatilor care au venit in Romania sau au ramas in Ucraina, prin campania Umanitatea nu are granite. Ca urmare, prin aceasta donatie refugiatii au beneficiat de prim ajutor si asistenta, mancare, imbracaminte, medicamente, dar si consiliere, activitati educative pentru copii si sprijin in regasirea familiei.

In plus, impreuna cu Code4Romania, NN a contribuit la proiectul de dezvoltare a ecosistemului de solutii digitale menite sa vina in sprijinul refugiatilor, dar si al voluntarilor, ca parte a misiunii ample a organizatiei de a dezvolta si mentine infrastructura digitala necesara societatii din Romania. Ecosistemul digital de raspuns la situatii de urgenta si crize umanitare a oferit refugiatilor informatii oficiale exacte cu privire la intrarea si cazarea in Romania, infrastructura digitala necesara pentru gestionarea ajutorului pe care autoritatile centrale si locale au folosit-o pentru a aloca resursele, precum si accesul la asistenta medicala, educatie sau sprijin psihologic.

NN s-a alaturat totodata si Hope and Homes for Children pentru a sprijini amenajarea spatiilor de cazare si oferirea de asistenta copiilor fara familie din Ucraina care au venit in Romania. In total, 104 copii institutionalizati, 43 de adulti insotitori si 13 copii ai adultilor insotitori au primit ajutor. Alti 450 de refugiati, in cea mai mare parte femei, copii si varstnici, au primit sprijin imediat si consiliere. Iar alaturi de Royal Club in Romania, NN a sustinut acordarea de sprijin medical ucrainenilor in nevoie.

PROMO