1asig.ro
1asig.ro

NN Group vinde operatiunile din Bulgaria catre KBC, in schimbul a 77,7 milioane de euro

5 min. / 1.540 cuvinte
NN Group a anuntat ca a ajuns la un acord cu KBC Group NV (KBC) pentru a vinde operatiunile sale din Bulgaria catre compania bulgara de asigurari KBC DZI, in schimbul unei sume totale de 77,7 milioane de euro.

PROMO


NN si-a dezvoltat afacerea in Bulgaria cu produse de pensii si asigurari de viata inca de la intrarea sa pe aceasta piata, in 2001. NN Bulgaria are 138 de angajati, iar baza de clienti este formata din 400.000 de clienti individuali si 400 de clienti corporate.

Rezultatul operational al business-ului NN din Bulgaria a fost, in 2020, de aproximativ 3 milioane de euro. Totodata, NN Group arata ca vanzarea operatiunilor din Bulgaria va creste rata Solvency II a grupului cu aproximativ un punct procentual.

"Dupa o analiza atenta, am ajuns la concluzia ca o dezinvestire a activitatilor din Bulgaria ar fi in interesul clientilor, partenerilor de afaceri si al angajatilor nostri locali. Am trecut printr-un proces riguros pentru a gasi cumparatorul potrivit, concentrandu-ne pe potrivire culturala si interesul pentru continuitatea afacerii noastre. Suntem increzatori ca KBC este bine pozitionata pentru a dezvolta in continuare afacerea bulgara de pensii si asigurari de viata. Aceasta schimbare de proprietate este in conformitate cu strategia si revizuirea portofoliului NN, asa cum am anuntat in iunie 2020", a declarat Fabian RUPPRECHT - CEO, NN International Insurance.

"Dezinvestirea afacerii noastre din Bulgaria nu ne schimba concentrarea si angajamentul fata de regiunea central-estica si europeana, deoarece ramane una dintre regiunile noastre cheie de crestere. As dori sa profit de aceasta ocazie pentru a le multumi colegilor si partenerilor nostri din Bulgaria pentru munca depusa si contributia valoroasa din ultimii 20 de ani. In viitor, le dorim tot binele alaturi de KBC", a mai punctat Fabian RUPPRECHT.

Tranzactia face obiectul aprobarilor de reglementare si antitrust si e de asteptat sa fie finalizata in cursul anului 2021.

Comunicatul NN Group este disponibil AICI.

2.916 accesari
Sondaj

Cum anticipati ca va evolua piata de asigurari in 2021?

- Va creste cu peste 10%
- Va creste cu 6-10%
- Va creste cu 1-5%
- Va stagna
- Va scadea


PROMO