1asig.ro
1asig.ro

Munich Re si CoreLogic, parteneriat pentru modelarea riscului climatic

5 min. / 1.540 cuvinte
CoreLogic si Munich Re au incheiat un parteneriat pentru a modela expunerea la riscurile climatice pentru proprietatile individuale din Australia si Noua Zeelanda, informeaza Reinsurance News. Acest parteneriat va imbina capacitatatile de analiza climatica ale Munich Re cu datele pe segmentul property detinute de CoreLogic, precum si cu conexiunea la sistemele bancare, de evaluare, asigurari si imobiliare.

PROMO


Impreuna, cele doua companii vor oferi proprietarilor de locuinte, creditorilor, brokerilor, asiguratorilor si profesionistilor imobiliari o imagine asupra riscurilor si a impactului evenimentelor climatice.

"Riscurile climatice prezinta provocari reale pentru multe industrii. Imbinand stiinta care alimenteaza modelarea catastrofelor naturale a Munich Re cu datele si analizele robuste pe segmentul property ale CoreLogic, clientii nostri vor fi mai bine pozitionati pentru a lua decizii in cunostinta de cauza cu privire la gestionarea riscurilor pe care le prezinta nenumaratele dezastre naturale legate de vreme. Ne bucuram sa colaboram cu o organizatie de calibrul Munich Re, pentru a oferi solutii de analiza a riscurilor climatice, care sa ajute Australia si Noua Zeelanda sa se pregateasca pentru impactul viitor al schimbarilor climatice", a explicat Lisa CLAES - CEO, CoreLogic International.

"Munich Re are capacitate extinsa de analiza fizica a climei. In ultimele patru decenii, am dezvoltat o experienta profunda in ceea ce priveste riscurile, masurile de prevenire a pierderilor si noile solutii de transfer al riscurilor legate de dezastrele naturale climatice. Cu o supraveghere regulatorie crescuta si un sprijin global tot mai mare pe partea de responsabilitate corporativa ca raspuns la schimbarile climatice, acest parteneriat este o dezvoltare interesanta in Australia si Noua Zeelanda", spune Ralph RONNEBERG - CEO, Munich Re, Australia.

"In sectorul financiar, multe companii isi analizeaza expunerea, incercand sa inteleaga si sa cuantifice impactul fizic potential al problemelor climatice, precum si raspunsul lor strategic. Suntem incantati ca, pentru a intelege si gestiona mai bine riscurile financiare legate de clima, clientii nostri vor putea profita de datele CoreLogic privind proprietatile, optimizate de expertiza Munich Re in modelarea catastrofelor", puncteaza si Milena MALEV - GM of Financial Services and Insurance, CoreLogic.

"Folosind solutiile noastre de date si software, clientii isi pot imbunatati semnificativ propriile capacitati de gestionare a riscurilor, beneficiind, in acelasi timp, de expertiza de lunga durata a Munich Re pe partea de analiza a riscurilor climatice. Parteneriatul nostru cu CoreLogic demonstreaza valoarea adaugata pe care o pot aduce serviciile inovative de gestionare a riscurilor in industria serviciilor financiare, si nu numai, in a aborda efectele schimbarilor climatice", sustine Christof REINERT - Managing Director, Risk Management Partners (RMP - o subsidiara a Munich Re Group).

"Cautam de ceva timp modalitati prin care sa-i ajutam pe clientii nostri sa raspunda riscurilor fizice, celor de reglementare si de credit cu privire la proprietate, pericolele naturale si schimbarile climatice. Suntem foarte incantati de valoarea imensa pe care o putem oferi ca urmare a acestui parteneriat si ne bucuram sa colaboram cu expertul global Munich Re. Potentialul expertizei noastre combinate e foarte promitator", a declarat si James VAUGHAN - Head of Customer Solutions, CoreLogic.

340 accesari