1asig.ro
1asig.ro

Munich Re se asteapta, pentru trimestrul al treilea, la despagubiri de 800 de milioane de euro pe fondul COVID-19

5 min. / 1.540 cuvinte
Gigantul Munich Re a anuntat ca se asteapta la cereri de despagubire semnificative pe fondul pandemiei COVID-19, pentru trimestrul al treilea al anului in curs, precum si la un nivel peste medie pentru pierderi provocate de catastrofe naturale si catastrofe provocate de oameni.

PROMO


Astfel, Munich Re a precizat ca se asteapta sa raporteze aproximativ 800 de milioane de euro ca pierderi provocate de pandemia COVID-19 in trimestrul al treilea, in mare parte aceste pierderi vizand partea de reasigurare, precum si segmentul Property & Casualty.

Cele mai recente pierderi pe fondul pandemiei COVID-19, a mai explicat gigantul german, vizeaza linii de business precum asigurari pentru evenimente majore, viata si sanatate, precum si alte linii de business pe segmentul Property & Casualty.

In plus, Munich Re a raportat si "pierderi mari din cauza dezastrelor naturale", ca impact al uraganelor si al incendiilor de vegetatie, precum si pierderi provocate de oameni, cea mai importanta dintre acestea fiind explozia din portul Beirut (Liban).

Munich Re mentioneaza "o povara peste medie a cererilor de despagubire ca urmare a pierderilor majore non-COVID-19 pentru un singur trimestru", dar nu a oferit mai multe detalii in ceea ce priveste cererile de despagubire pentru evenimentele catastrofale.

De asemenea, Munich Re a mai precizat ca se asteapta in continuare, datorita performantei inregistrate de ERGO, la un profit de aproximativ 200 de milioane de euro pentru cel de-al treilea trimestru al anului in curs, in scadere fata de aceeasi perioada a anului trecut (865 de milioane de euro).

396 accesari