1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Munich Re investeste in proiectele de impadurire ale TreeTrust care vizeaza protectia climei

TreeTrust, o divizie a Munich Re, intermediaza si structureaza proiecte de impadurire de inalta calitate pentru eliminarea carbonului. Primii sai doi clienti, Vaillant Group si Munich Re, vor investi in paduri ale companiilor.

Primul proiect de eliminare a carbonului a demarat in luna mai a acestui an cu plantarea de copaci pe o suprafata de peste zece milioane de metri patrati de foste pasuni din nordul Costa Rica. Pe masura ce aceste noi paduri vor creste in urmatorii 40 de ani, ele vor capta peste 600 000 de tone de CO2. Partenerul TreeTrust si dezvoltatorul proiectului BaumInvest va supraveghea impadurirea la fata locului si va emite certificatele de CO2. Proiectul din Costa Rica va contribui la restabilirea unei paduri tropicale, asemanatoare celei originale, care beneficiaza de o biodiversitate si de surse apa excelente. In plus, locurile de munca create de proiect vor imbunatati perspectivele localnicilor. In curand vor exista mai multe proiecte similare bazate, de asemenea, pe Obiectivele de Dezvoltare Durabila ale ONU.

"Multe companii isi stabilesc obiective ambitioase de protectie a climei. Ele doresc sa compenseze emisiile inevitabile de dioxid de carbon prin captarea aceleiasi cantitati din atmosfera. Pe o piata de compensare a emisiilor de dioxid de carbon in care oferta este redusa, TreeTrust organizeaza proiecte de impadurire adecvate pentru companiile responsabile in relatia cu mediul. Munich Re cerceteaza riscurile legate de schimbarile climatice de peste patru decenii. Abordarile noastre inovatoare in acest domeniu pun accentul pe prevenire, transfer de riscuri si rezilienta. TreeTrust valorifica acum expertiza noastra pe piata de compensare a emisiilor de dioxid de carbon, contribuind la randul sau la transformarea catre o economie neutra din punct de vedere climatic", a declarat Torsten JEWORREK, membru al Consiliului de administratie al Munich Re.

Noi solutii sustinute de o expertiza dovedita in domeniul climei si al riscurilor

Din ce in ce mai multe companii cauta modalitati fiabile de captare a carbonului deoarece trebuie sa isi compenseze emisiile operationale pentru a-si atinge obiectivele de tip net-zero. Din acest motiv, cererea de credite de carbon premium a crescut substantial in ultimii ani. Expertii estimeaza ca volumul pietei in acest caz va trebui sa creasca de 15 ori pana in 2030, pentru a indeplini obiectivele climatice globale prevazute in Acordul de la Paris. TreeTrust, un nou furnizor pe aceasta piata, faciliteaza si structureaza tranzactiile pentru clientii corporate care cauta acces eficient la investitii ambitioase in impadurire, certificate Gold Standard, pentru eliminarea carbonului. Solutiile TreeTrust combina expertiza in materie de clima si risc a Munich Re cu excelenta unor dezvoltatori de proiecte cu experienta.

Jens WICHTERMANN, director de management al sustenabilitatii la Vaillant Group: "Pana in 2030, Grupul Vaillant va reduce cu 50% emisiile de carbon provenite din operatiunile sale de productie si de afaceri. Vom compensa emisiile ramase prin proiecte de impadurire. Primul nostru efort propriu va contribui la refacerea padurii tropicale din Costa Rica - un proiect care respecta standardele noastre de calitate si sustenabilitate. Acesta constituie astfel o piatra de temelie esentiala a strategiei noastre ambitioase pe termen lung privind clima."

Michael MENHART, responsabil cu sustenabilitatea la Munich Re, a adaugat: "Proiectul nostru cu TreeTrust este o solutie inovatoare, de inalta calitate, care ne va ajuta sa ne atingem obiectivele noastre net-zero de acum pana in 2030, dar si dupa aceea. Fiind una dintre solutiile noastre pe termen lung, noul proiect de impadurire ne permite sa compensam emisiile operationale inevitabile prin intermediul noii paduri care va incepe in curand sa creasca in Costa Rica. Mai mult, acest proiect de impadurire ne va proteja impotriva cresterii preturilor pentru creditele voluntare de carbon."

Privind retrospectiv, cautarea de perspective pentru inovare la Munich Re au fost cele care au dat nastere proiectului TreeTrust. Schimbarile climatice reprezinta unul dintre cele sase domenii strategice in care Munich Re dezvolta solutii inovatoare si infiinteaza intreprinderi corporative. Pe langa sprijinirea clientilor in ceea ce priveste adaptarea si rezilienta la schimbarile climatice, Munich Re se concentreaza in mod activ si pe mobilitate, industria cibernetica, IoT, InsurTech 2.0 si digital trust.