1asig.ro
1asig.ro

Munich Re a actualizat estimarile de pierderi pentru evenimentele de anul acesta

5 min. / 1.540 cuvinte
Munich Re a actualizat estimarile pierderilor generate de unele dintre cele mai importante evenimente de anul acesta, incluzand aici uraganele majore, pandemia COVID-19, precum si explozia din Beirut, noteaza Reinsurance News.

PROMO


Potrivit sursei citate, gigantul german asteapta pierderi de 3 cifre (sute de milioane de euro), dar la un nivel mai mic, de pe urma daunelor provocate de catre uraganele Hanna, Isaias (iulie) si, respectiv, Laura (august).

Estimarile pentru pierderile totale provocate industriei de asigurari de catre uraganul Hanna variaza intre 350 si 400 de milioane de dolari, in timp ce uraganul Isaias ar fi generat, per total, pierderi cuprinse intre 4 si 5 miliarde de dolari. In ceea ce priveste uraganul Laura, perceptiile difera: AIR Worldwide sustine ca pierderile ar fi cuprinse in intervalul 4 - 8 miliarde de dolari, KCC indica 9 miliarde de dolari, in vreme ce RMS sustine ca pierderile industriei ar putea atinge 13 miliarde de dolari.

In ceea ce priveste explozia din Beirut, Munich Re se asteapta, si in acest caz, ca pierderile sa fie tot de 3 cifre (sute de milioane de euro), tot la un nivel mai mic, daunele vizand, in principal, segmentul property. ACAL (the Association of Insurance Companies in Lebanon) crede ca re/asiguratorii vor acoperi 3 miliarde de dolari din daunele rezultate in urma exploziei, in timp ce autoritatile estimeaza ca, per total, pierderile economice vor fi cuprinse intre 10 si 15 miliarde de dolari.

Munich Re mai arata ca, incepand cu 30 iunie 2020, pierderile legate de pandemia COVID-19 au avansat intr-un ritm redus, comparativ cu primele doua trimester ale anului in curs. In primul trimestru al acestui an, Munich Re a raportat pierderi de aproximativ 800 de milioane de euro pe fondul pandemiei COVID-19 si, pentru cel de-al doilea trimestru al lui 2020, pierderi de 700 de milioane de euro. Per ansamblu, prima jumatate a anului a fost marcata de pierderi de 1,5 miliarde de euro pe fondul COVID-19.

Faptul ca Munich Re pare sa observe o incetinire a ritmului in care evolueaza pierderile legate de COVID-19, arata sursa citata, este demn de luat in considerare, mai ales in conditiile in care mai multi jucatori din piata se asteptau ca trimerstrele 3 si 4 sa aduca pierderi mai mari decat trimestrele anterioare. Nu in ultimul rand, arata si ca incendiile de vegetatie din California prezinta, la randul sau, potential de pierderi, insa nu considera ca, in acest moment, impactul acestor evenimente va fi unul semnificativ.

142 accesari