1asig.ro
1asig.ro

Munich Re: S1 2020 a adus pierderi de 1,5 miliarde de euro, pe fondul pandemiei COVID-19

5 min. / 1.540 cuvinte
Reasiguratorul global Munich Re a anuntat ca, in al doilea trimestru al anului in curs, pandemia COVID-19 a avut un impact de aproximativ 700 de milioane de euro la nivelul operatiunilor sale de reasigurare, iar compania avertizeaza cu privire la "conditii cu adevarat nefavorabile" pentru cresterea activitatii, noteaza Reinsurance News.

PROMO


Gigantul german afirma ca o mare parte a pierderilor de 700 de milioane de euro inregistrate in aceasta perioada, pe fondul noului coronavirus, este atribuita acoperirilor pentru evenimente majore, cu impact mai mic asupra segmentului de viata si sanatate, precum si pe segmentele de Property & Casualty si intreruperea afacerii.

In T1 2020, Munich Re raporta ca pandemia COVID-19 a generat pierderi de 800 de milioane de euro, iar asta a facut ca profitul net al companiei sa scada, y-o-y, cu 65%, pana la 221 de milioane de euro, arata sursa citata. Per total, prima jumatate a anului in curs a adus pierderi de 1,5 miliarde de euro, ca urmare a pandemiei.

Pe de alta parte, luni, 20 iulie 2020, gigantul german a mai anuntat ca, in ciuda impactului generat de noul coronavirus asupra operatiunilor, a inregistrat un rezultat net "satisfacator" de aproximativ 600 de milioane de euro, in T2 2020 - un nivel semnificativ mai mare decat cel din T1 2020, dar mai mic decat cel de 993 de milioane de euro din T2 2019.

Excluzand COVID-19, Munich Re raporteaza, de fapt, pierderi majore mai mici decat media si, totodata, o buna performanta si la nivelul ERGO, ambele avand o contributie la consolidarea rezultatului net pentru perioada amintita. Privind in viitor, compania remarca o incertitudine continua considerabila atat in ceea ce priveste dezvoltarea macroeconomica, cat si impactul financiar al pandemiei COVID-19, adaugand ca nu se asteapta la o scadere pana la inceputul anului viitor.

"In plus, Munich Re a identificat, recent, conditii cu adevarat favorabile pentru cresterea activitatii sale de reasigurare si, prin urmare, pentru utilizarea activa a capitalului sau", subliniaza Munich Re, potrivit sursei citate.

324 accesari
Sondaj

Locuinta ta este protejata prin asigurare?

- Da, obligatorie si facultativa
- Da, doar obligatorie
- Nu


PROMO