1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Munich Re: Profit de 608 milioane EUR, in T1 2022, in ciuda pierderilor provocate de razboiul din Ucraina

Munich Re a generat un profit de 608 milioane EUR, in primul trimestru al anului. Rezultatul operational a fost de 780 milioane EUR, in timp ce, sustinute de o crestere organica puternica in toate segmentele, mai ales in reasigurarea P&C, primele brute subscrise au crescut substantial, cu 15,7% y-o-y. De asemenea, rata de solvabilitate, la 31 decembrie 2021, a fost de aproximativ 231%, peste intervalul optim de 175 - 220%.

Activitatea de reasigurare a contribuit cu 511 milioane EUR la rezultatul consolidat in T1 2022. Rezultatul operational a crescut la 654 milioane EUR, iar primele brute subscrise au crescut la 11.307 milioane EUR. Afacerile de viata si sanatate au generat o pierdere de 78 milioane EUR, in T1 2022, in principal din cauza pierderilor de 150 milioane EUR legate de pandemia COVID, mai ales din cauza valului Omicron din SUA. Veniturile din prime au crescut la 3.369 milioane EUR.

Reasigurarea Property & Casualty a contribuit cu 589 milioane EUR la rezultatul din primul trimestru al anului. Volumul de prime a crescut substantial, ajungand la 7.938 milioane EUR. In primul trimestru al anului, Munich Re a inregistrat, in unele linii de specialitate, cheltuieli de peste 100 milioane EUR legate de razboiul din Ucraina.

Pierderile majore de peste 10 milioane EUR fiecare au totalizat 667 milioane EUR. Pierderile majore de pe urma catastrofelor naturale s-au ridicat la 481 milioane EUR, in vreme ce pierderile provocate de om au scazut la 185 milioane EUR. Printre evenimentele majore provocate de catastrofe naturale, s-au numarat ploile abundente din estul Australiei, care au dus la pierderi de aproximativ 440 milioane EUR, si furtunile de iarna din Europa, care au produs pierderi de aproximativ 120 milioane EUR.

In pofida efectelor negative ale volatilitatii pietelor de capital si ale pierderilor majore, ERGO a inregistrat un profit de 96 milioane EUR pentru Munich Re, in T1 2022, datorita performantelor operationale foarte bune in toate segmentele. Veniturile totale din prime au crescut la 5.803 milioane EUR, sustinute de toate segmentele, in timp ce primele brute subscrise au crescut la 5.526 milioane EUR.

Toate previziunile si obiectivele, arata Munich Re, se confrunta cu o incertitudine considerabila din cauza evolutiilor macroeconomice fragile, a volatilitatii pietei de capital si a viitorului neclar al pandemiei. Exista, in special, o incertitudine considerabila in ceea ce priveste impactul financiar al razboiului de agresiune al Rusiei in Ucraina.

"Munich Re contribuie la furnizarea de ajutor umanitar pentru populatia din Ucraina si sprijina pe deplin sanctiunile impotriva Rusiei. Consecintele financiare ale razboiului si ale sanctiunilor au avut un impact sever asupra rezultatului nostru, in primul trimestru. In ciuda incertitudinilor unui mediu dificil, Munich Re isi mentine orientarea anuala de 3,3 miliarde EUR, pe baza unui profit trimestrial de peste 600 milioane EUR", spune Christoph JURECKA - CFO, Munich Re.

Detalii, AICI.