1asig.ro
1asig.ro

Munich Re: COVID-19 va accelera "metamorfoza silentioasa" a domeniului insurtech

5 min. / 1.540 cuvinte
Pandemia COVID-19 va accelera "metamorfoza silentioasa" pe care industria de reasigurari o traieste in ultima perioada, cu privire la modul in care adopta si utilizeaza tehnologia, sustine, pentru Reinsurance News, Paul DONNELLY - Executive Vice President for EMEA, Munich Re Automation Solutions, subsidiara insurtech a reasiguratorului global.

PROMO


Potrivit acestuia, industria de reasigurari are reputatia de a fi lenta in a inova si a adopta noile tehnologii.

Iar asta, cel mai probabil, prin prisma culturii traditionale si a unei dependente de contactul personal, ce vin de la inceputul istoriei acestui domeniu. In ultimii ani, insa, sustine Paul DONNELLY, se poate observa o schimbare in modul in care reasiguratorii se apropie de noile tehnologii. In special, in industria de viata, acolo unde, arata Paul DONNELLY, jucatorii "reinstrumenteaza" pentru viitor "intr-un ritm nemaiintalnit", pentru a inlocui procesele manuale lente cu sisteme automate si "paperless".

"Trecerea catre digital si "direct" e, cu siguranta, o prioritate. In timp ce ne indreptam in directia corecta, ar trebui sa facem mereu noi si noi pasi in ceea ce priveste imbunatatirea experientei utilizatorului. Astazi, asigurarea de viata ramane un proces complex pentru multi, pe care ar trebui sa il simplificam continuu. Asiguratorii au deja reputatia consolidata de a fi de incredere si de a intelege cerintele produselor pe care le cauta consumatorii, insa, in acelasi timp, clientii cer rapiditate si usurinta. Prin urmare, achizitionarea unui produs complex de asigurare trebuie sa fie la fel de usoara ca o tranzactie Amazon, eliminand toate elementele inutile", spune Paul DONNELLY, intr-un interviu acordat Reinsurance News.

Pentru a realiza acest lucru, sugereaza reprezentantul Munich Re, asiguratorii trebuie sa puna in aplicare si sa optimizeze tehnici de Inteligenta Artificiala si machine learning, care sa optimizeze experienta oferita consumatorului. In ceea ce priveste evolutiile recente la nivel global, Paul DONNELLY spune ca pandemia COVID-19 nu va incetini si nu va schimba cursul tendintelor tehnologice din industria de re/asigurari. In schimb, e posibil ca aceasta criza sa accelereze adoptarea si implementarea noilor tehnologii.

"Acum, multi asiguratori vor face mai usor trecerea catre digital si "direct", simplificand, in acelasi timp, si calatoria online oferita clientilor si accelerand procesul de subscriere. In consecinta, cei care au inceput aceasta calatorie in 2017 sau 2018 vor profita de experienta acumulata pana in prezent si vor fi in top. Suntem pe punctul de a asista la o schimbare mare in industria noastra, iar ritmul acestei schimbari va parcurge un drum lung pana la a schimba perceptia ca industria de asigurari este una lenta in a adopta noile tehnologii", arata, pentru Reinsurance News, Paul DONNELLY - Executive Vice President for EMEA, Munich Re Automation Solutions.

"Industria de asigurari accepta la scara larga faptul ca digitalizarea va deveni esentiala, pe masura ce apar noi modele de business. Companiile insurtech care digitalizeaza operatiunile cheie - ca subscrierea, despagubirea etc. -, vor fi esentiale in a optimiza eficienta operationala. Subscrierea rapida si o calatorie fara probleme in drumul catre achizitia online vor fi mai importante pentru consumatori", mai puncteaza Paul DONNELLY.

390 accesari