1asig.ro
1asig.ro

Munich Re: COVID-19 - pierderi de peste 4 miliarde USD in 2020; pierderi de 720 de milioane USD in 2021

5 min. / 1.540 cuvinte
Gigantul Munich Re a actualizat estimarea pierderilor provocate de COVID-19 la peste 4 miliarde de dolari pentru anul 2020, aceasta fiind actualizata pentru a acoperi si pierderile aferente trimestrului in curs (T4). De asemenea, Munich Re a anuntat ca se asteapta ca si anul 2021 sa aduca pierderi in contextul COVID-19, acestea fiind estimate, in momentul de fata, la 720 de milioane de dolari, arata Artemis.

PROMO


Cu toate acestea, Munich Re sustine ca, pentru 2020, se asteapta la un profit de 1,2 miliarde de euro. In plus, compania se asteapta sa isi revina in 2021, in ciuda impactului continuu al pierderilor provocate de COVID-19, estimand un profit de aproximativ 2,8 miliarde de euro, un nivel aliniat obiectivelor stabilite de catre companie inainte de pandemia COVID-19.

"Ne asteptam ca, in acest an, sa generam un profit de peste 1 miliard de euro. In mod firesc, pandemia a avut un impact considerabil asupra rezultatelor noastre, dar poverile care decurg din pandemia COVID-19 sunt gestionabile financiar pentru Munich Re. Acoperind pierderi asigurate in valoare totala de miliarde de dolari, jucam un rol substantial pentru a ajuta economia si societatea sa faca fata pandemiei. Business-ul nostru este, in mod clar, pe drumul cel bun. In absenta COVID-19, am fi reusit sa ne atingem obiectivul initial pentru 2020. Datorita bilantului nostru solid, suntem intr-o pozitie foarte buna pentru a exploata oportunitatile actuale de pe piata. In anul ce urmeaza, planificam, in ciuda pierderilor anticipate pe fondul COVID-19, sa atingem un profit de 2,8 miliarde de euro, obiectiv prevazut inainte de pandemie", explica Christoph JURECKA - CFO, Munich Re.

Munich Re arata ca estimarea de pierderi pentru anul in curs indica, in prezent, 3,4 miliarde de euro (4,07 miliarde de dolari), pe fondul COVID-19: 360 de milioane de euro pe segmentul de reasigurare de viata si sanatate si peste 3 miliarde de euro pentru reasigurarea Property&Casualty. De asemenea, compania mai subliniaza ca, in ceea ce priveste pierderile de 720 de milioane de dolari anticipate de acum, in contextul pandemiei, pentru 2021, 300 de milioane de euro vor afecta segmentul Property&Casualty si alte 200 de milioane de euro - segmentul de viata si sanatate.

244 accesari