1asig.ro
1asig.ro

Moody's: Reglementarea schimbarilor climatice, benefica pentru industria de re/asigurari

5 min. / 1.540 cuvinte
Analistii Moody's considera ca, daca autoritatile globale de reglementare in industria de re/asigurari ar acorda o atentie sporita schimbarilor climatice, acest lucru ar fi in beneficiul industriei de profil, noteaza Reinsurance News. Astfel, agentia de rating sustine ca o reglementare mai atenta a schimbarilor climatice va determina re/asiguratorii sa evalueze si, totodata, sa monitorizeze mai bine amenintarile climatice.

PROMO


De asemenea, mai arata sursa citata, e de asteaptat ca reglementarea schimbarilor climatice sa sprijine re/asiguratorii in luarea unor decizii dificile pentru a raspunde la riscurile climatice, cum ar fi reducerea expunerii pentru anumite sectoare profitabile, dar cu un consum ridicat de carbon.

"Un nivel crescut de informatii cu privire la riscurile legate de clima ii va ajuta pe asiguratori sa masoare, sa evalueze si sa gestioneze expunerea lor la riscurile climatice. Totodata, ii va incuraja sa ia mai bine in considerare riscul climatic si sustenabilitatea in deciziile cu privire la investitii si subscriere, optimizandu-si gestionarea globala a riscurilor", puncteaza Brandan HOLMES - VP-Sr Credit Officer, Moody's Investors Service.

Autoritatile europene de reglementare, in special, se asteapta ca asiguratorii sa dezvolte procese care sa includa riscul climatic in strategiile lor si sa aiba un plan de adaptare a afacerii la riscurile climatice. De asemenea, o serie de autoritati de reglementare le solicita asiguratorilor sa incorporeze scenarii climatice in testele de stres si analiza scenariilor.

Nu in ultimul rand, Moody's noteaza ca testele de stres cu privire la riscurile climatice si analiza scenariilor sunt, in general, pozitive, iar asta intrucat ii ajuta pe asiguratori sa inteleaga consecintele pe care le au schimbarile climatice asupra afacerilor lor.

1.741 accesari
Sondaj

Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

- Institutiilor din domeniul financiar (ASF, BNR etc)
- Asociatiilor din domeniu
- Companiilor (asiguratori, banci, administratori de pensii etc)
- Scolilor
- Institutiilor statului
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO