1asig.ro
1asig.ro

Moody's: Pe fondul pandemiei, asiguratorii europeni s-ar putea confrunta cu pierderi de pana la 80 de miliarde de euro

5 min. / 1.540 cuvinte
Sectorul de asigurari Property & Casualty din Europa s-ar putea confrunta, per ansamblu, cu pierderi de 50-80 de miliarde de euro, in urma cererilor de despagubire inainte de companiile care au resimtit cel mai puternic impact al pandemiei COVID-19, arata Moody's.

PROMO


Potrivit sursei citate, acest nivel de pierderi este similar celui ce poate fi provocat de o catastrofa naturala de dimensiuni medii. Moody's mai noteaza ca, cel mai probabil, cele mai multe cereri de despagubire vor avea la baza anularea evenimentelor, intreruperea afacerii si polite travel.

"Consideram ca, in general, industria este rezistenta si ca va putea absorbi impactul pandemiei, capitalul urmand sa ramana, in mare, intact. Cel mai sever impact pe termen lung va fi, cel mai probabil, resimtit in presiunea continua asupra randamentelor investitionale ale sectorului", precizeaza Christian BADORFF - Vice President & Senior Analyst, Moody's.

De asemenea, Moody's mai arata ca unii asiguratori Property & Casualty ar putea beneficia de pe urma scaderii cererilor de despagubire pe segmentul auto, prin prisma faptului ca, in perioada de carantina instituita in Europa, soferii si-au folosit masinile mult mai rar decat in mod normal.

Totodata, sursa citata mai subliniaza ca, desi industria de re/asigurari din Europa va resimti un puternic impact de pe urma pandemiei, efectul acestuia e gestionabil si va conduce nu la o eroziune de capital, ci, mai degraba, la o scadere a profiturilor inregistrate de companiile din Europa. Moody's mai noteaza ca, probabil, companiile de asigurari de viata vor fi mai expuse decat asiguratorii de pe segmentul P&C.

300 accesari