1asig.ro
1asig.ro

Moody's: Intr-un an marcat de catastrofe, pierderile asigurate generate de incendiile de vegetatie din SUA ar putea atinge 8 mld. dolari

5 min. / 1.540 cuvinte
Moody's Investor Service a declarat miercuri, 16 septembrie, ca incendiile de vegetatie din vestul SUA ar fi provocat, pana in prezent, pierderi asigurate cuprinse intre 5 si 8 miliarde de dolari - un nivel care ar putea transforma anul 2020 in al treilea cel mai costisitor an din istoria SUA in ceea ce priveste daunele provocate de incendii, noteaza Claims Journal.

PROMO


Pierderile provocate de incendii se alatura pierderilor asigurate de 20 de miliarde de dolari care, potrivit unui raport Munich Re, au fost provocate, in prima jumatate a anului, de alte catastrofe inregistrate in America de Nord. Intre timp, incendiile fac in continuare ravagii in vest, in vreme ce uraganul Sally aduce, in Florida si Alabama, "precipitatii istorice", potrivit unui raport al the National Weather Service.

Moody's sustine ca numai in California pierderile asigurate generate de incendiile de vegetatie ar putea fi de 4,8 miliarde de dolari. Iar asta, in baza unei estimari realizate de pompierii si autoritatile din California, potrivit careia, pana in prezent, incendiile de vegetatie au distrus, total sau partial, 5.792 de locuinte, fiecare dintre acestea avand o valoare medie de 826.000 de dolari.

De asemenea, Moody's mai subliniaza ca, anul acesta, au fost distruse alte 3.865 de structuri in Oregon, Washington si alte state din vestul SUA, punctand, in acelasi timp, ca, in afara Californiei, costurile de constructie si valorile locuintelor sunt mai mici. Per ansamblu, Moody's estimeaza ca daunele provocate de incendiile din vestul SUA se ridica, cel mai probabil, la 5 - 8 miliarde de dolari.

Intre timp, miercuri seara, incendiile de vegetatie continuau sa faca ravagii in California, Oregon, Idaho, Washington, Utah, Colorado, Nevada si Arizona. In Oregon, Riverside Fire fusese stins in proportie de 3%, dupa ce a mistuit aproximativ 56.000 de hectare de teren. In California, Creek Fire fusese stins in proportie de 18%, cu peste 89.000 de hectare inghitite de flacari. In Colorado, Cameron Peak Fire era stins in proportie de 8%, cu aproximativ 42.000 de hectare de teren afectate.

Estimarea Moody's privind pierderile asigurate depaseste o proiectie realizata de CFRA Research, potrivit careia incendiile de vegetatie ar fi provocat, pana la 31 august, pierderi asigurate de 3 miliarde de dolari. Cathy SEIFERT - Analyst, CFRA -, sustine ca proiectia nu a mai fost actualizata si estimeaza ca pierderile ar fi ajuns, in momentul de fata, la 5 miliarde de dolari.

De asemenea, reprezentantul CFRA mai arata ca, pe langa pagubele structurale, incendiile de vegetatie genereaza atat de mult fum, incat unele companii sunt nevoite sa isi sisteze operatiunile. Cathy SEIFERT spune ca, in acest context, asiguratorii din SUA ar trebui sa se astepte la un numar semnificativ de cereri de despagubire pentru riscul de intrerupere a afacerii care a fost declansat de incendii.

Daca pierderile provocate de incendiile de vegetatie au ajuns, in momentul de fata, la 8 miliarde USD, asa cum estimeaza Moody's, 2020 promite sa fie un an epic pentru pierderile provocate de incendii, similar cu 2017 si 2018. Potrivit datelor III (Insurance Information Institute), pierderile asigurate in urma incendiilor din 2018 au stabilit un nou record - 18 miliarde de dolari -, doborand recordul detinut de anul 2017 - 16 miliarde de dolari. The Insurance Information Institute mai noteaza ca, in deceniile anterioare, pierderile provocate de incendii nu au depasit, in total, 3 miliarde de dolari.

192 accesari