1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Modificarile la Legea CNPF au ...

Modificarile la Legea CNPF au intrat in vigoare

Amendamentele la Legea privind Comisia Nationala a Pietei Financiare (CNPF), votate de Parlament in luna iulie curent, au intrat in vigoare astazi, 5 septembrie 2022. Modificarile urmaresc facilitarea aplicarii Codului administrativ si eficientizarea activitatii administrative din cadrul CNPF, tinand cont de specificul domeniului supravegheat.

Noile reglementari vin sa fortifice cadrul normativ institutional in scopul eliminarii fenomenului de imixtiune in raportul CNPF - participanti profesionisti. Astfel, cadrul a fost completat cu norme speciale derogatorii ce excepteaza suspendarea executarii unor masuri aplicate de autoritatea de supraveghere.

Complementar, noile reglementari vizeaza eficientizarea activitatii CNPF prin degrevarea organului colegial de la solutionarea exclusiva a unor incidente procedurale, cum ar fi suspendarea, prelungirea, conexarea si atragerea tertilor in procedura administrativa.

Aditional, Legea privind Comisia Nationala a Pietei Financiare a fost completata cu prevederi ce stabilesc atributiile institutiei in ceea ce priveste cooperarea si schimbul de informatii nemijlocit in domeniul prevenirii si combaterii spalarii banilor si finantarii terorismului. De asemenea, sunt prevazute derogari de la dispozitiile de confidentialitate in cadrul schimbului de informatii cu autoritatile competente pe plan intern si international.

Legea privind Comisia Nationala a Pietei Financiare, cu modificarile ce vor intra in vigoare la 5 septembrie 2022, poate fi accesata la urmatorul link: https://www.legis.md/cautare/getResults?doc_id=123202&lang=ro

Sursa foto: Facebook CNPF