1asig.ro
1asig.ro

Ministrul Mediului anunta lansarea Programului Rabla

5 min. / 1.540 cuvinte
Ministrul Mediului, Gratiela GAVRILESCU, a declarat recent ca, incepand cu 5 sau 6 aprilie a.c., aproximativ 35.000 de romani vor putea sa acceseze programul Rabla Clasic, iar valoarea primei de casare va fi de 6.500 de lei.

PROMO


"In perioada 5-6 aprilie vom lansa Programul Rabla Clasic, pentru care prima de casare este la fel ca si in ceilalti ani, pastrata la nivelul de 6.500 de lei. In acelasi timp, continuam reinnoirea parcului auto cu masini nepoluante, masini 100% electrice, sau hybrid plug in, sau hybrid, pentru care Guvernul astazi a adoptat 93 de milioane de lei, buget care bineinteles va putea sa fie accesat atat de catre persoanele fizice, cat si de persoanele juridice", a precizat Gratiela GAVRILESCU.

Guvernul a aprobat la propunerea Ministerului Mediului, bugetul de venituri si cheltuieli al Fondului pentru mediu si al Administratiei Fondului pentru Mediu (AFM) pentru anul 2019 prin case se aloca sumele necesare pentru continuarea programului Rabla Clasic si Rabla Plus.

Potrivit documentului din Monitorul Oficial, Programul de stimulare a inoirii Parcului auto national (Rabla Clasic) va fi suplimentat cu 322 de milioane de lei, ceea ce inseamna ca aproximativ 35.000 de romani isi vor putea achizitiona o masina noua. Totodata a fost aprobat si bugetul pentru Rabla Plus, prin care romanii isi vor putea achizitiona masini noi 100% electrice cu o reducere de 10.000 de euro in baza unui voucher, a fost suplimentat cu 93 de milioane de lei.

Ministru Mediului a mai precizat ca a emis un ordin de ministru prin care inspectia tehnica periodica va fi eliminata in cazul Programului Rabla Clasic.

"Facand o analiza clara, am emis ordinul de ministru prin care ITP-ul pentru o masina care sta in curtea unui cetatean sa fie scos. Daca am masina in curte, de ce sa ma mai duc sa platesc o taxa in plus, cand pot sa ma duc cu ea direct sa o dau pentru a achizitiona o masina noua", a precizat ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu.

In 2018, Guvernul a adoptat un buget de venituri si cheltuieli al Fondului pentru Mediu si al Administratiei Fondului pentru Medi rectificat de 198 de milioane lei, atat pentru persoane fizice, cat si pentru persoane juridice.

1.926 accesari
Sondaj

Care este riscul de care te temi cel mai mult pentru locuinta ta?

- Cutremur
- Inundatii
- Alunecari de teren
- Incendii
- Furtuna
- Furt
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO