1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Ministerul Finantelor: Peste 1,6 milioane de utilizatori in Spatiul Privat Virtual

Peste 1,6 milioane de utilizatori, persoane fizice si juridice, s-au conectat in total in Spatiul Privat Virtual (SPV) al MF-ANAF, dintre care un milion persoane fizice, conform Ministerului Finantelor.

"A fost depasit pragul de un milion de persoane fizice inrolate in Spatiul Privat Virtual (SPV) al MF-ANAF. In acest moment, peste 1,6 milioane de utilizatori, persoane fizice si juridice, s-au conectat in total pe platforma", precizeaza MF.

Demersul de inrolare in SPV vine in sprijinul contribuabililor prin automatizarea schimbului de date fiscale si eliminarea depunerii fizice a anumitor declaratii lunare specifice. Prin inrolarea in SPV, contribuabilii au acces continuu la un serviciu gratuit, accesibil permanent, care ofera o serie de beneficii utilizatorilor sai, cum ar fi:
- o baza de date complexa cu informatii din sfera obligatiilor fiscale;
- accesul facil la acte administrativ fiscale si alte documente;
- acces servicii electronice specifice.

"Faptul ca romanii inteleg avantajele rezultate din inscrierea in SPV este de apreciat. Suntem intr-un grafic ascendent in ceea ce priveste procesul de digitalizare a administratiei fiscale si incurajez, in continuare, cat mai multi contribuabili sa se inscrie pe platforma. Este vorba despre foarte mult timp castigat si un acces facil la acte administrativ-fiscale si alte documente de interes. Impreuna cu echipa din Ministerul Finantelor, urmarim sa identificam si sa implementam o serie de mecanisme de simplificare a procedurilor de inrolare si autentificare in platforma, iar feedback-ul din partea utilizatorilor referitor la acest demers este binevenit. Am incredere ca ANAF va gasi cele mai bune solutii pentru modernizarea si cresterea atractivitatii SPV, astfel incat din ce in ce mai multi romani sa adere la aceasta platforma digitala pusa la dispozitie de Ministerul Finantelor si ANAF", a declarat ministrul Finantelor, Alexandru NAZARE.

Inscrierea in SPV, parte a procesului de digitalizare a administratiei publice, este un proces care eficientizeaza interactiunile dintre stat si contribuabili. Prin intermediul portalului, sarcina administrativa a contribuabililor este usurata, intregul proces desfasurandu-se intr-un spatiu transparent.