1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Millenium Insurance Broker se va ...

Millenium Insurance Broker se va lista luni, la Bursa de Valori Bucuresti

Incepand de luni, 27 februarie 2023, actiunile MIB vor intra la tranzactionare pe piata AeRO, a Bursa de Valori Bucuresti sub simbolul bursier #MIB.

In toamna anului 2022, in vederea listarii pe piata Aero a Bursei de Valori din Bucuresti (BVB), societatea a emis si a vandut catre 42 investitori (31 persoane fizice si 11 persoane juridice) un numar de 347.587 actiuni ordinare, reprezentand 20% din numarul total de actiuni, cu o valoare nominala de 0,28 lei/actiune si cu o valoare de tranzactionare de 12 lei/actiune, diferenta fata de valoarea nominala reprezentand prima de emisiune.

"Piata autohtona de asigurari este departe de a-si fi atins potentialul maxim de dezvoltare, fiind necesare cresteri de peste 1000% pentru a atinge media Europeana. Credem in dezvoltarea businessului de brokeraj in asigurari, ca fiind o solutie adecvata pentru a acoperi optim nevoia de protectie a romanilor si a firmelor romanesti; Stim ca o afacere listata, indeplinind cerintele firesti de legalitate si transparenta, pe de o parte, dar si cele de management performant si profitabilitate, pe de alta parte, constituie cadrul ideal pentru a indeplini asteptarile clientilor, partenerilor, dar si ale investitorilor. Multumim tuturor celor care manifesta incredere in MIB." a declarant atunci Stefan PRIGOREANU, CEO MIB.

Echipa Millenium Insurance Broker va suna pe 27 februarie clopotelul Bursei de Valori Bucuresti pentru a marca intrarea la tranzactionare a actiunilor companiei. Evenimentul va fi transmis LIVE, de la ora 09.40, pe canalele social media ale BVB Facebook, YouTube si LinkedIn.

Printre actionarii semnificativi ai MIB SA se numarau, inainte de majorarea de capital: Autonom International (28.048%), Stefan Emanuel PRIGOREANU - Presedintele Consiliului de Administratie (16.410%), Tudor DIMOFTE (16.410%), Dorin IVASCU (11.500%) si Alin Valentin ANGHELUTA (8.200%).

Autonom International reprezinta prima divizie de investitii a familiei Stefan in companii semnificative din domeniul mobilitatii, cea mai reprezentativa fiind Autonom, furnizor integrat de servicii de mobilitate si finantare. Autonom este totodata cea mai extinsa retea de mobilitate din Romania, formata din 46 de agentii prezente in 31 de orase si detine o flota de peste 13000 de masini. Inca de la infiintare in 2006, grupul Autonom a crescut anual cu doua cifre, ajungand la o CA de peste 80 de milioane de euro in 2021.