1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Mihai TECAU: In aceste momente ...

Mihai TECAU: In aceste momente delicate, piata de asigurari isi face datoria

"Avem toate ingredientele ca sa putem spune ca piata de asigurari nu va suferi in intregimea ei (in urma pandemiei de COVID-19 - n.red.)", a declarat Mihai TECAU, Presedinte Directorat, OMNIASIG Vienna Insurance Group.

"Probabil ca va fi o reducere a primelor brute subscrise la nivelul acestui an, dar increderea in sistem si plasarea clientului in centrul atentiei noastre cred ca va face din aceasta piata un partener de lunga durata si se va dovedi ca si in aceste momente delicate piata de asigurari isi face datoria", a adaugat acesta in cadrul primei conferinte online a pietei asigurarilor din Romania, organizate de XPRIMM.

El a mai spus ca este o perioada delicata, dar nu crede ca e un moment mai delicat decat altele prin care a mai trecut piata de asigurari. "Cred ca repornirea pe zona de retail va fi putin mai greoaie, dar avem incredere ca solutiile probate in aceasta perioada foarte scurta vor avea efecte".

Mihai TECAU a amintit ca industria de asigurari a platit despagubiri foarte importante anul trecut si aceste plati nu se vor oprit in perioada urmatoare.

Intr-un interviu acordat XPRIMM, publicat in revista PRIMM Asigurari & Pensii, Mihai TECAU a atras atentia ca piata asigurarilor a pus pe primul loc grija fata de angajati si fata de clienti, urmata indeaproape de solidaritatea fata de cadrele medicale implicate in lupta cu COVID-19.

"Pe langa adaptarea produselor la situatia actuala, am observat ca multe companii, inclusiv din domeniul asigurarilor, s-au implicat activ in rezolvarea acestei crize, cu metode adaptate profilului de business. Si, pentru ca OMNIASIG face din responsabilitate o traditie, am venit si noi in sprijinul sistemului medical si ne-am implicat in gestionarea crizei, alaturandu-ne asociatiei Daruieste Viata cu o donatie de 50.000 euro. Scopul donatiei este acela de a sustine demersul de dotare a spitalelor de stat cu echipament medical si crearea unor conditii optime de tratament in urmatoarea perioada pentru persoanele afectate de COVID-19", a mai spus el.

Cititi AICI mai multe declaratii din cadrul Conferintei "Asigurari, Pandemie, Economie - Solutii inteligente nascute de criza", organizate de XPRIMM.