1asig.ro
1asig.ro

MetLife, de acord cu vanzarea business-ului de asigurari P&C din SUA catre ZURICH, in schimbul a 3,9 miliarde USD

5 min. / 1.540 cuvinte
Asiguratorul de viata MetLife a ajuns la un acord cu ZURICH, prin intermediul subsidiarei sale Farmers Group, cu privire la vanzarea business-ului sau de asigurari Property & Casualty din SUA, in schimbul a 3,94 miliarde de dolari, noteaza Reinsurance News.

PROMO

Tranzactia, anuntata initial in noiembrie, va face ca business-ul Auto & Home din SUA detinut de MetLife sa fie achizitionat de Farmers Group impreuna cu Farmers Exchanges.

Potrivit sursei citate, ZURICH va contribui la aceasta tranzactie cu suma de 2,43 miliarde de dolari, iar Farmers Exchanges va avea o contributie de 1,51 miliarde de dolari. Finalizarea tranzactiei este supusa aprobarilor de reglementare si s-ar putea incheia in cel de-al doilea trimestru al anului viitor. Ca parte a tranzactiei, Farmers Exchanges va incheia un acord exclusiv de distributie, pe o perioada de 10 ani, cu MetLife.

"Dupa achizitia recent anuntata a Versant Health, aceasta tranzactie reprezinta un alt pas indraznet in executarea strategiei noastre Next Horizon. Ne va permite sa ne concentram pe punctele noastre forte, sa simplificam compania din punct de vedere operational si sa diferentiem in continuare oferta noastra in spatiul extrem de important de beneficii pentru angajati", a declarat Michel KHALAF - President & Chief Executive Officer, MetLife.

In urma achizitiei, Farmers va prelua, mai subliniaza sursa citata, si aproximativ 3.500 de angajati MetLife pe segmentul Auto & Home. De asemenea, Farmers va avea acces la agenti independenti aditionali, prin reteaua MetLife Auto & Home. Nu in ultimul rand, Farmers va avea acces si la aproximativ 250 de grupuri de afinitate, prin canalul de afinitate MetLife.

"Achizitia MetLife Auto & Home e o oportunitate unica de a ne accelera cresterea si ne ofera o prezenta semnificativa in toate cele 50 de state", a precizat si Jeff DAILEY - CEO, Farmers Group.

1.003 accesari