1asig.ro
1asig.ro

Mediul de afaceri german din Romania: Increderea este afectata de criza politica

5 min. / 1.540 cuvinte

Actualele evolutii politice din Romania au dus la pierderea increderii companiilor germane in implementarea reformelor necesare si urgente, atrage atentia AHK Romania.

"In contextul actualelor evenimente politice, AHK Romania doreste sa informeze toti factorii de decizie politica ca actualele evolutii politice au dus la pierderea increderii companiilor germane in implementarea reformelor necesare si urgente. Capacitatea de reforma si, prin urmare, configurarea conditiilor cadru ale viitoarelor politici economice in Romania depinde in mare masura de factorii de decizie politica, care nu ar trebui sa se concentreze pe aparitia crizelor politice, ci pe implementarea continua a reformelor. Romania are nevoie de un guvern capabil sa actioneze pentru a face fata provocarilor economice imense, de la Green Deal la transformarea digitala a economiei si pentru a mentine competitivitatea amplasamentului investitional", a transmis AHK Romania.

Membrii AHK Romania subliniaza ca, in loc de noi probleme si incertitudini legate de viitor, companiile din Romania au nevoie de toata atentia si sprijinul politic si administrativ.

"De exemplu, subventiile oferite de Uniunea Europeana trebuie sa ajunga in economie, administratiile trebuie sa devina mai profesioniste si mai digitalizate si, astfel, nivelul de trai al populatiei sa creasca semnificativ", spun acestia.

AHK Romania este reprezentanta oficiala a economiei germane si, totodata, cea mai mare Camera de comert bilaterala din Romania. Infiintata in 2002, AHK numara peste 550 de firme-membre si ofera companiilor o platforma importanta pentru networking, schimb de informatii si experiente. Prin serviciile pe care le ofera si prin evenimentele pe care le organizeaza, AHK Romania sustine activ companiile germane la intrarea lor pe piata romaneasca si este, totodata, partener al firmelor romanesti interesate de piata germana.

 

1.375 accesari