1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Media XPRIMM

XPRIMM este un grup de presa, relatii publice si evenimente, specializat in piata asigurarilor si in industria de pensii private cu o experienta de peste 25 de ani in domeniu.

XPRIMM are o pozitie unica, fiind considerata cel mai important vector de comunicare in si cu aceste doua industrii din Romania.

Stransa noastra interconectare cu domeniul si cu principalii actori ai acestor piete ne-a generat o foarte buna expertiza. In acelasi timp, bogata activitate editoriala desfasurata sub marca XPRIMM, alaturi de serviciile de consultanta, networking si relatii publice pe care le oferim, precum si conceperea si organizarea de evenimente de profil, ne-au conferit o vizibilitate deosebita si ne-au asigurat o excelenta recunoastere pe plan national si international.

Cei peste 25 de ani de activitate au fost posibili datorita flexibilitatii acestei structuri unice, cunoscuta in piata, pe scurt, drept XPRIMM. Un exemplu relevant il reprezinta schimbarile aduse de pandemie, cand activitatea companiei a continuat si chiar s-a dezvoltat, inovand si migrand in online anumite componente, astfel incat sa continue sa fie in slujba pietelor ale caror interese le reprezinta. 

OBIECTIVELE NOASTRE

Proiectele dezvoltate de catre XPRIMM, atat la nivel national, cat si international, urmaresc, cu prioritate, atingerea urmatoarelor obiective complementare, dedicate celor doua piete - asigurari si pensii private:

  • promovarea imaginii pietei romanesti a asigurarilor si a industriei serviciilor financiare, in general, pe plan intern si european
  • promovarea rolului si importantei societatilor de asigurare, reasigurare si brokeraj in asigurari prin intermediul mass-media din Romania
  • informarea si educarea populatiei in ceea ce priveste funcționarea sistemului de pensii private
  • informarea si educarea populatiei cu privire la rolul si importanta asigurarilor in viata noastra de zi cu zi
  • promovarea industriei de pensii private - administratori, depozitari, auditori, agenti de marketing si a sistemului multipilon

ATUUL NOSTRU - o pozitionare unica

Relatiile extinse cu factorii de decizie din industriile de asigurari si pensii private reprezinta unul dintre cele mai semnificative atribute ale noastre. Acestea ne permit sa identificam eficient, impreuna cu expertii si factorii de decizie din domeniu, principalele teme de actualitate si sa le dezbatem in cadrul unor evenimente de larg interes, avand atat vorbitori de mare valoare, cat si participanti prestigiosi. De asemenea, XPRIMM este implicata in derularea de campanii de informare si educare financiara, faclitand transmiterea de mesaje dinspre pietele de asigurari si pensii private catre romanul obisnuit. 

Nu in ultimul rand, experienta celor 25 de ani de activitate in aceste piete a construit o baza solida pentru activitatea de consultanta si servicii de Relatii Publice si Comunicare oferite de catre XPRIMM. 

CONFERINTELE NOASTRE - o cale sigura catre un business de succes

Prin intermediul numeroaselor conferinte, forumuri, intalniri si evenimente produse si organizate de catre noi am initiat, impreuna cu partenerii nostri, proiecte care au devenit ulterior activitati de referinta in ceea ce priveste calitatea si rezonanta lor publica.
Evenimentele marca XPRIMM au devenit, practic, puncte obligatorii in agenda liderilor si specialistilor din domeniu, evoluand intr-o traditie care dovedeste experienta si competenta.
Fiecare eveniment lansat de catre XPRIMM a fost si este conceput in functie de cerintele si necesitatile clientilor si ale pietei. Astfel, multe dintre ele reprezinta, in fapt, cele mai importante intalniri anuale intre diferite sectoare ale mediului de afaceri.
Astfel, ca specialisti in comunicare, oferim companiilor din alte domenii, interesate de piata asigurarilor, mijloace eficiente de promovare si comunicare catre aceasta.

EDUCAȚIA FINANCIARĂ – o prioritate pentru noi

De mai bine de 10 ani, unul dintre pilonii activitatii XPRIMM este reprezentat de informarea si educarea financiara, alaturi de promovarea cunostintelor in materie de asigurari in Romania. 

XPRIMM este principalul sprijin in materie de experienta care sta in spatele tuturor campaniilor organizate de catre ApPA – Asociatia pentru Promovarea Asigurarilor. An de an, teme precum asigurarile auto, siguranta rutiera, asigurarile de locuinte, de sanatate, de viata, de calatorie si nu numai, sunt puse in contextul altor campanii sustinute de industria de asigurari si domenii financiare conexe acesteia si promovate la nivelul publicului larg.

Printre cele mai cunoscute campanii derulate de XPRIMM si ApPA se afla:

  • FII TREAZ LA VOLAN
  • LUNA ASIGURARILOR DE LOCUINTE
  • STII TOTUL DESPRE ASIGURARI SI CASTIGI
  • LUNA ASIGURARILOR DE SANATATE
  • LUNA ASIGURARILOR DE CALATORIE

RETETA NOASTRA - Eficienta prin Inovatie si Traditie

Toate proiectele marca XPRIMM combina inovatia si traditia, identifica teme de maxim interes, anticipeaza tendinte viitoare si pun la dispozitia celor interesati informatiile necesare, construind un ansamblu eficient de mijloace de comunicare si informare in si cu pietele carora ne adresam.

Proiectele editoriale cu adresabilitate internationala se bazeaza pe mediul de comunicare electronic: XPRIMM News - The Romanian Insurance Market Newsletters si portalul www.xprimm.com.

Publicatiile XPRIMM se bucura de o excelenta recunoastere internationala si sunt Partenere Media la toate marile evenimente de asigurari, pensii private si reasigurari din Europa. Astfel, pe langa Romania, sunt acoperite si Europa de Est, Centrala si de Vest, Rusia, statele fostei CSI si Turcia, asigurand astfel vizibilitate suplimentara pietei de profil.
Evenimentele internationale de specialitate, cum este FIAR - The International Insurance-Reinsurance Forum (www.fiar.ro) au devenit puncte de reper in viata profesionala a specialistilor europeni in asigurari, construind o traditie a comunicarii despre si pentru afacerile in domeniu din regiunile mentionate mai sus.

OFERTA NOASTRA
Activitatea XPRIMM este structurata pe mai multe directii principale:

  • Grup de presa specializat in domeniul asigurarilor si pensiilor private

    Publicatii tiparite
  • Revista PRIMM - Asigurari & Pensii - revista bianuala de specialitate in limba romana (www.primm.ro), cu doua aparitii print si doua online (e-primm).
  • XPRIMM Insurance Report - publicatie bianuala in limba engleza, care prezinta datele esentiale privind activitatea principalelor piete de asigurare din Europa Centrala si de Est, respectiv din Rusia si fosta Comunitate a Statelor Independente (www.xprimm.com).
  • MOTOR Insurance Report - include datele financiare pentru pietele de asigurari auto din 32 de state din Europa Centrala, de Est si de Sud-Est a Europei, respectiv Rusia si fosta Comunitate a Statelor Independente. Revista cuprinde atat informatii specifice sectorului asigurarilor auto, cat si numeroase aspecte conexe acestuia: de la starea economica generala a pietelor analizate si statistici legate de parcul auto national, drumuri sau frecventa si cauzele principale ale accidentelor rutiere, pana la date privind subscrierile, daunele platite si problematica actuala in domeniul asigurarilor auto pentru fiecare tara analizata in raport. 
  • PROPERTY Insurance Report - realizeaza o analiza a segmentului asigurarilor de proprietati, pornind de la rezultatele inregistrate pe pietele nationale si punctand principalele caracteristici ale acestora, atat din punctul de vedere al oportunitatilor si perspectivelor de dezvoltare, cat si in ceea ce priveste expunerea la riscuri si asteptarile pentru perioada urmatoare. Revista include 32 de profile de tara care prezinta atat principalii indicatori financiari (de la PIB pana la numarul de locuitori, rata somajului si gradul de penetrare al asigurarilor), cat si statisticile detaliate privind segmentul de asigurari property. Acestora li se adauga o serie de articole de specialitate si interviuri cu personalitati relevante ale domeniului.
  • Rapoarte de țară – Romania, Georgia, Turcia, Macedonia, Bulgaria, Republica Moldova, Azerbaijan, Rusia s.a. dedicate specificului piețelor de asigurări din fiecare dintre statele analizate.

Publicatii electronice

  • XPRIMM Stiri - buletin saptamanal de stiri, editat in limba romana
  • XPRIMM Info - buletin bilunar, editat in limba romana, cuprizand interviuri, articole pe teme de actualitate din domeniu, sinteza stirilor financiare
  • XPRIMM News - buletin saptamanal de limba engleza
  • XPRIMM Job - buletin de informare cu privire la oferta de locuri de munca in asigurari
  • www.1asig.ro - cel mai cunoscut portal de asigurari din Romania
  • www.xprimm.com - sursa completa de informare cu privire la statele din regiune, monitorizate permanent: Albania, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Bosnia Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Cehia, Estonia, Ungaria, Kazahstan, Kirgizstan, Kosovo, Letonia, Lituania, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Polonia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Tadjikistan, Turcia, Turkmenistan, Ucraina si Uzbekistan
  • Producatori si organizatori de evenimente de specialitate

Evenimente anuale interne si internationale (xprimmevents.com)

  • FIAR - Forumul International Asigurari-Reasigurari, 3 zile, conferinte, seminarii, intalniri bilaterale, networking (www.fiar.ro)
  • ICAR-The International CAtastrophic Risks Forum, comunicari stiintifice, networking
  • IIF - Motor Insurance Forum 
  • IIF - Property Insurance Forum 
  • IIF – ESG IN INSURANCE Conference
  • Insurance in the DIGITAL World Conference 
  • European Consumer Protection Conference 
  • Baden Baden XPRIMM Reception, Baden Baden, Germania
  • Gala Premiilor Pietei Asigurarilor, acordate de Revista PRIMM
  • Gala Premiilor Pietei Pensiilor Private, acordate de Revista PRIMM
  • Premiile Brokerilor de Asigurare, acordate de XPRIMM Publications
  • XPRIMM Annual Forecast Meetings (dezbateri, estimari, networking)
  • Conferinte, seminarii dedicate unor teme de actualitate din domeniul serviciilor financiare din Romania, Republica Moldova, Turcia, Georgia, Azerbaidjan si alte tari

     
  • Promotori al pietelor de asigurari si pensii private prin emisiuni dedicate (xprimmevents.com)
    • TVZodia Asigurarilor, la Canal 33 TV – peste 100 de emisiuni saptamanale, adresate publicului larg si consumatorilor de asigurari pe teme de actualitate din domeniu
    • RadioOra de Risc, la RFI Romania – cea mai longeviva emisiune saptamanala de asigurari si pensii private, demarata acum aproape 15 ani
    • Online Antreprenor in Asigurari, Oamenii din Asigurari, Stirile Saptamanii si XPRIMM Time for Business, sunt doar cateva dintre productiile video care ofera o sinteza a principalelor subiecte din piata de asigurari.
      Emisiunile sunt publicate si promovate prin canalele de social media ale XPRIMM de pe YouTube, Facebook si LinkedIn. La acestea se adauga interviuri și reportaje dedicate diverselor entități, personaje și momente speciale ale piețelor de asigurări și pensii private.
  • Consultant si comunicator pentru industria de asigurari, servicii de PR & comunicare

Cei aproape 25 de ani in care XPRIMM a transmis mesaje si informatii dinspre pietele de asigurari si pensii private spre publicul larg o califica drept cea mai buna alegere in materie de agentii de comunicare pentru aceste domenii. 

Printre cei care ne-au acordat increderea lor si care ne-au ales sa le fim companie de PR si/sau agentie de social media putem aminti:

UNSAR, PAID Romania, EUROINS Romania, GRAWE Asigurari, GOTHAER Asigurari, FATA Asigurari Agricole, DAUNE.Expert s.a.

  • Furnizor de servicii specializate
    • moderare de conferinte
    • evenimente pentru companii
    • grafica si machetare
    • inregistrare si editare video

Complexitatea ofertei, experienta bogata si intelegerea profunda a specificului industriilor de asigurari si pensii private recomanda XPRIMM ca prima alegere pentru oricare dintre produsele si serviciile prezentate.